Cum îţi alegi culoarea părului?

Cum îţi alegi culoarea părului?

cum iti alegi culoarea parului

Când trebuie să te decizi asupra culorii potrivite de la nivelul parului va trebi să fii foarte atentă pentru că mici greşeli îţi pot strică look-ul complet. Nu alege o culoare doar de dragul trendurilor sau pentru că aşa consideri tu că te avantajează. Acordă mare importantă acestui aspect şi apelează întotdeauna la sfaturile profesioniştilor. Toate femeile ştiu că nuanţa părului este o chestiune extrem de importantă. Dar din grabă, din neştiinţă, din neatenţie, tehnicile de frumuseţe în general şi vopsitul părului în special, în loc să te avantajeze, îţi pot aduce deservicii. Louis Licări este supranumit regale culorilor şi spune că mai mult de jumătate din femei folosesc culori nepotrivite care le îmbătrâneşte:

“Tonurile îndrăzneţe sunt recomandate doar femeilor foarte tinere, femeilor mature le recomand un ton - două mai deschis decât cel natural, dacă păstrează aceiaşi nuanţă. Dacă preferi o altă culoare decât cea a părului tău, trebuie să alegi în funcţie de culoarea ochilor, de culoarea pielii, dar şi de calitatea smalţului dinţilor şi, nu în ultimul rând, de lungimea părului”, spune Louis Licări.

Dacă vrei să ai un aspect tânăr, va trebui să eviţi negrul şi cenuşiul şi să încerci culori precum castaniul sau şatenul deschis, cu şuviţe de culoare mai deschise. Şuviţele întineresc şi oferă un aer mai fresh. Femeile trecute de vârsta experimentării au descoperit deja că nu orice nuanţă de par le vine bine. Mai mult, dacă vrem să arătăm bine, fie că ne vopsim singure acasă, fie că o facem la salon, trebuie să renunţăm la preferinţele proprii deja înrădăcinate. Doar pentru că ne place negrul-vanata sau roşul-cărămiziu nu înseamnă că ne vine neapărat şi bine.


Un prim lucru care ar trebui să va facă să va decideţi la o nuanţă potrivită este orientarea în fuctie de culoarea ochilor. În primul rând, trebuie să ţinem cont de culoarea tenului şi a ochilor, de vârstă şi, bineînţeles, de culoarea naturală a părului. Spre exemplu, femeile trecute de vârstă de 40 de ani nu ar trebuie să aleagă culori ţipătoare pentru că acestea scot în evidenţă defectele tenului, motiv pentru care fiecare rîd sau zona de piele lăsată vor fi mai evidente.

De regulă, că ne asigurăm că nu dăm greş în alegere culorii de par, această trebuie să fie cu cel mult două tonuri mai închisă sau mai deschisă decât culoarea naturală a podoabei capilare. Dacă nu ţinem cont de acest lucru, riscăm să arătăm prea palide sau să avem un look înăsprit din cauza diferenţei prea mari între culoarea tenului şi cea a părului vopsit. De exemplu, negrul are rolul de a înăspri trăsăturile, mai ales dacă culoarea naturală a părului şi a tenului sunt mult mai deschise.

Din acest motiv brunetul pur le stă bine, mai degrabă, femeilor cu tenul măsliniu decât celor cu ten de porţelan. Însă nu este o regulă! Cel mai bine poţi alege culoarea de par potrivită prin consultarea hairstylistului, la salon. Acesta îţi poate spune exact dacă formă fetei şi culoarea tenului şi a ochilor se va potrivi cu nuanţă care îţi place ţie sau dacă ţi-ar stă bine cu altă nuanţă.

Dacă ai trecut de 30 de ani şi nu vei mai putea purta aceleaşi culori pe care le-ai purtat când aveai 20 de ani. Specialiştii spun că atunci când părul tău devine cărunt trebuie să te vopseşti cu două nuanţe mai deschis decât atunci când aveai 3 ani. Baza de la care trebuie să plece fiecare femeie este culoarea naturală a părului, oscilând între câteva tonuri mai deschise.


Castaniu

Femeile care au părul castaniu sau închis la culoare pot încerca mai multe variaţii de culori, deci sunt considerate cu adevărat norocoase. Inclusiv tenul lor este unul neutru şi de aceea ele pot opta atât pentru nuanţe mai închise cât şi pentru nuanţe mai deschise, bineînţeles nu şi pentru extreme, adică blond deschis sau negru. Cafeniul, culoarea ciocolatei sau şatenul generos care te trimite cu gândul la mierea de albine sunt alegeri inspirate toate, putându-se bineînţeles merge şi pe ideea unui luciu mai puternic sau unele umbre şi şuviţe care să lumineze întreagă faţă.

Totusi, femeile cu părul brunet nu sunt la fel de norocoase pentru că ele au tenul mai închis, iar acest tip de ten nu se potriveşte cu culorile deschise. De aceea, în cazul lor, castaniul închis cu ceva umbre violete ar putea fi alegerea inspirată. Se poate bineînţeles opta şi pentru alte culori, de asemenea mai închise, precum mahonul sau nucul, dar în această situaţie look-ul va fi unul diferit şi este bine să fii pregătită pentru acest lucru şi să îţi doreşti un chip nou, adică o schimbare inspirată de imagine.


Roşcate

Roşcatele aleg mereu să îşi schimbe culoarea părului. În funcţie de nuanţă părului natural, şi aici se poate opta pentru castaniu, caramel, miere de albine, auriu sau chiar o altă nuanţă de roşu, alegerea finală depinzând bineînţeles atât de ţine însuţi cât şi de recomandările stilistului tău preferat. Şuviţele, umbrele şi orice alte modificări sunt binevenite dacă ţi le doreşti şi dacă vei consideră că te pot avantaja.


Blonde

Blondele au întotdeauna nevoie de sfaturile profesioniştilor pentru că nu orice culoare se poate potrivi nuanţelor natural deschise. Şi în acest caz trebuie să ţineţi cont de culoarea tenului şi a ochilor. Se poate deci opta pentru culori mai închise sau mai deschise, părul platinat sau cenuşiul putând de multe ori să le prindă pe asemenea femei de minune. O culoarea apropiată de aceea a cuprului sau un par şaten în nuanţe calde de asemenea ar putea fi o alegere bună, dar numai stilistul va putea decide la faţă locului acest lucru.

Aşadar, cele mai mari greşeli care se pot face în legătură cu nuanţă părului este să va ghidaţi doar după propriul gust şi să va încredeţi doar În instinctele voastre.

Cum alegi culoarea potrivita pentru parul tau

Alegem Corect Vopseau de Par. Experienta si Sfaturile Mele

Cum sa iti alegi culoarea perfecta

Ei bine, sfaturile profesioniştilor sunt foarte importante pentru că ei pot decide care sunt culorile cele mai potrivite pentru fiecare femeie, ţinând cont de culoarea părului, a tenului şi de tot ceea ce va avantajează.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha