Ce culori de păr se poartă în 2017?

Ce culori de păr se poartă în 2017?În momentul în care decidem să facem o schimbare ce ține de aspectul nostru fizic, starea noastră de spirit se îmbunătățește semnificativ. Schimbarea culorii părului de exemplu este demonstrat terapeutic că are influențe puternice asupra stării noastre de spirit, iar dacă traversăm o perioadă mai aglomerată sau stresantă, o mică schimbare cum ar fi o tunsoare sau schimbarea nuanței părului va duce la o stare de spirit mult mai bună.

Specialiștii în hair styling ne spun că în anul 2017 se pune foarte mult accent pe naturalețe. Indiferent că este vorba despre blond, șaten, roșcat sau brunet, nuanța trebuie să fie una cât mai apropiată de cea naturală. Dacă anul trecut ombre a făcut senzație peste tot, de anul acesta aceste nuanțe nu se mai poartă, spun specialiștii, iar cel mai important este să ne punem mai întâi în evidență atitudinea pentru a putea fi observat ulterior și look-ul nostru.

Tendinţele anului 2017 în ceea ce privește colorarea părului

 • Bloranj

Această nuanță de păr se formează în special când blondul se întâlnește cu oranj, rezultând blondoranjul. Foarte multe celebrități au apelat la această nuanță caldă, iar când cele două culori se îmbină, rezultă într-un final o nuanță de piersică, de somn sau cu tente de roz, toate acestea, variind în funcție de concentrația vopselei. Blondoranj se potrivește de minune cu pielea deschisă la culoare, în special iarna sau primăvara, însă persoanele care au o piele mai bronzată este bine să evite această nuanță pentru că s-ar putea să nu li se potrivească.

 • Bronde

Bronde este o combinație de nume între blond și bright. Această tehnică presupune ca părul să fie la rădăcină în nuanța lui naturală, iar apoi să fie deschis treptat, până când la vârfuri ajunge să fie un blond deschis precum spicul de grâu. De asemenea, nuanța de blond cenușiu este cea care se apropie cel mai bine de bronde. Șuvițele de blond aplicate pe un păr șaten pot duce la o nuanță asemănătoare de bronde. Extrem de multe vedete au apelat la această nuanță, este vorba mai exact despre Diane Kruger, Cara Delevinge sau Jessica Biel.

 • Sombre

Este o nouă nuanță de păr care este puțin diferită de ombre pentru că schimbarea culorii este puțin mai lină. Nuanțele care se folosesc sunt mult mai asemănătoare, iar modul de aplicare nu este doar pe verticală, ci și pe orizontală. Această tendință este perfectă pentru cele care vor să-și deschidă părul treptat, însă care nu doresc să-și vopsească rădăcinile încă de la început.

 • Babylights

Aceasta este o nuanță destinată în special persoanelor care doresc să își deschidă părul treptat, însă colorarea se va face mai mult pe șuvițe care vor fi scoase în evidență într-un mod delicat. Comparativ cu balayage-ul, în tehnica Babylights șuvițele care se aleg vor fi mult mai subțiri. În urma colorării, părul va arăta ca ars de soare, însă va crea un look extrem de tineresc și natural, care va îndulci trăsăturile feței. Feminitatea va fi pusă în evidență într-un mod mult mai eficient, iar trăsăturile boeme vor crea un look natural.

 • Marsala sau bomba vișinie

Acestea sunt nuanțe asemănătoare vinului sau fructelor, care variază de la vișiniu, bordo sau se poate ajunge chiar și la nuanțe de lemn roșu sau roșu mai intens. Aceste nuanțe te poate scoate foarte ușor din anonimat, fiind unele îndrăznețe care îți vor pune în evidență trăsăturile. Marsala este o culoare care trebuie aleasă cu grijă, în funcție de nuanța tenului pentru a avea un look cu totul și cu totul răvășitor.

 • Gri

Această nuanță a devenit una extrem de dorită, care li se potrivește de minune persoanelor tinere, dar și doamnelor elegante, care sunt mereu în pas cu moda. Îndrăzneață și în același timp versatilă, această nuanță a luat cu asalt internetul și face furori chiar și printre vedete. În cazul în care dorești să apelezi la această nuanță, cel mai bine ar fi să ceri sfatul unui specialist pentru a-ți spune mai exact ce anume ți se potrivește.

 • Nuanțele de blond

Blondul a fost dintotdeauna o culoare care a atras atenția. Indiferent că este vorba despre nuanțele aurii, cele în culoarea grâului, a mierii sau a căpșunii, aceste nuanțe apetisante vor reflecta șarmul, delicatețea sau lejeritatea. În 2017 sunt la modă diferite nuanțe de blond, atât calde, cât și reci. Stiliștii sunt foarte atrași de nuanțele calde de blond, iar blondul nordic este extrem de râvnit în această perioadă. Blondul platinat, blondul auriu sau cel argintiu reprezintă nuanțe preferate în continuare de stiliști pentru că pot fi combinate cu alte culori, într-un final rezultând nuanțe extrem de frumoase de balayage.

Nuanțele de blond reci sunt în continuare favorite, în special cele de cenușiu pentru că aceste nuanțe nu au limite de vârstă, așadar sunt benefice atât pentru persoanele tinere, dar și pentru doamnele stilate și elegante. Nuanţele reci sau calde de blond sunt perfecte atât pentru părul scurt, cât și pentru părul lung.

 • Nuanțele de șaten

Șatenul rămâne în continuare o nuanță extrem de stilată, ce își face apariția de foarte multe ori în nuanțe extrem de naturale. Auriul, maro sau nuanțele asemănătoare bobului de grâu sunt extrem de căutate și anul acesta. Nuanțele de șaten cenușiu sunt de asemenea foarte râvnite în 2017, însă cel mai bine este să apelezi la un specialist pentru a obține o astfel de nuanță pentru că nu este atât de simplu de obținut.

 • Nuanțele de brunet

Brunetele focoase sunt răsfățate anul acesta cu tot felul de nuanțe amețitoare. Nuanțele de scorțișoară, trufe sau ciocolată sunt extrem de râvnite și în rândul vedetelor.

 • Rose

Anul acesta se poartă foarte mult nuanțele de roz, aceasta fiind o alegere frecvență atât în rândul domnișoarelor, cât și al doamnelor. Acest look proaspăt impresionează încă de la prima vedere, iar nuanțele de roz prăfuit pot fi perfecte pentru a sublinia trăsăturile feminine care te vor face să ieși din anonimat. Luminozitatea în acest caz te va acapara în totalitate, scoțând în evidență un look fresh.

 • Pasteluri

Nuanțele pastelate se poartă și anul acesta în păr, nu doar în vestimentație. De la nuanțele deschise de roz și până la cele închise de turcoaz sau mov, aceste nuanțe pastelate sunt extrem de râvnite printre celebritățile de peste ocean. În anotimpul rece, păstrează-ţi optimismul cu ajutorul acestor nuanțe pastelate care îți vor aduce buna dispoziție.

 • Nuanțele de violet sau aubergine

Nuanţele de mov te scot în evidență, fiind foarte îndrăznețe, dar și foarte iubite. Tonurile închise la culoare de violet te ajută să-ți păstrezi luminozitatea, dar și textura catifelată a părului. În cazul în care vrei să optezi pentru astfel de nuanțe, alege vopsele pe bază de vitamine și nutrienți care îți vor face părul să arate puternic și sănătos.

Wella Professionals îți pune la dispoziţie o paletă largă de nuanțe din care ai putea alege pentru a obține cele mai spectaculoase look-uri, iar pentru a te putea orienta mai bine în privința nuanțelor, magazinul online Glemis.ro vă stă la dispoziție.

Tehnici de colorare care te pun în evidență în 2017

Una dintre cele mai utilizate tehnici de colorare din 2017 este contouringul. Această tehnică a fost recomandată de specialiștii de la Wella Professionals și a fost inspirată din tehnicile de make-up, având rolul de a scoate în evidență toate trăsăturile.

Ce este tehnica de contouring?

Această tehnică se folosește pentru distribuția culorilor, fiind capabilă să creeze un joc spectaculos de umbre și lumini. Distribuirea culorii se face pe diferite trepte în jurul chipului, având posibilitatea de a redefini conturul. Culorile deschise sunt perfecte pentru a crea adâncimi și pentru profunzime, iar nuanțele închise subțiază și scurtează forma feței.

Această tehnică este una extrem de complexă, însă îți poate defini în totalitate look-ul, creând în final un aspect natural. Dacă se alege contouringul pentru procesul de colorare, nuanța tenului și a ochilor joacă un rol extrem de important deoarece în funcție de acestea, specialistul în hairstyling personalizează întregul procedeu și realizează ecuația culorii.

Cu alte cuvinte, contouringul distribuie în așa fel culorile pentru a crea un joc armonios de lumini și de umbre. De exemplu, dacă îți dorești o față ovală, dar tu o ai rotundă poți alege să îți faci niște şuviţe mai închise în partea de jos a feței pentru a pune în evidență linia părului. În cazul în care ai o față în formă de inimă, accentele de luminozitate trebuie să cadă în jurul urechilor și al maxilarului. Pentru femeile care au fața lungă și își doresc să mascheze acest lucru, pot opta pentru nuanțe mai închise la rădăcină și puțin mai deschise deasupra urechilor.

Nuanțele care au devenit un must have în anul 2017 sunt cele de blond, castaniu deschis, ciocolatiu intens sau castaniu închis. Cu ajutorul acestor culori se pot crea look-uri spectaculoase care vor contrasta perfect nuanțele, ajutându-te să ai un aspect rafinat și proaspăt.

Cum alegem culoarea potrivită pentru păr? 

Mai întâi de toate, când alegem să ne colorăm părul, trebuie să ținem cont de culoarea tenului, dar și a ochilor. În cazul în care facem parte din categoria persoanelor cu un tenul deschis, specialiștii ne recomandă nuanțele de blond platinat. Această nuanță de blond are capacitatea de a pune în evidență frumusețea rece a unei persoane. Dacă avem parte de un ten extrem de deschis, am putea opta fără probleme și pentru contraste, astfel încât culoarea scorțișoarei sau a ciocolatei ne va pune în evidență așa cum se cuvine trăsăturile.

În cazul în care ai un ten gălbui, atunci nuanțele de castaniu sunt cele mai potrivite. În 2017, această nuanță este considerată etalonul naturaleții și automat, îți vor crea un look de milioane. Așadar, dacă ești posesoarea unui astfel de ten nu ezita să optezi și pentru combinații de nuanțe, cum ar fi: sombre, bronde sau diferite combinații pentru că te vor ajuta să-ți pui în evidență foarte bine trăsăturile.

Dacă îți dorești să optezi pentru un păr roșcat, trebuie să fii foarte atentă la culoare pentru că nuanțele stridente nu i se potrivesc tuturor, iar cele ruginii de asemenea. În cazul de față, ar trebui să apelezi la ajutorul unui specialist care îți va ghida perfect pașii atunci când vine vorba despre un proces de colorare.


Cum să te machiezi în funcție de culoarea părului?

Machiajul este destul de important pentru că are rolul de a scoate în evidență anumite trăsături. De cele mai multe ori, atunci când alegem să aplicăm machiaj pe față, este bine să ține cont și de culoarea ochilor sau de nuanța părului.

De ce trebuie să ținem cont de culoarea părului?

Pentru că acesta ne încadrează fața și influențează nuanța tenului. Nuanța părului nu trebuie neglijată pentru că aceasta influențează tonalitatea și gama cromatică a makeup-ului.

Culoarea ochilor

În cazul în care ai ochii deschiși la culoare, este recomandat să folosești machiaj în nuanțe cât mai închise pentru a sublinia foarte bine culoarea ochilor.

Nuanțele care i se potrivesc oricui sunt cele de maro, bej sau crem, indiferent de culoarea ochilor.

În cazul în care ești posesoarea unor ochi negri, atunci poți folosi orice fel de nuanță.

Machiajul pentru blonde

Dacă ai părul blond și tenul foarte deschis, atunci trebuie să eviți contrastele foarte puternice. În acest caz, se potrivesc aproape toate culorile, cu excepția celor tari și foarte strălucitoare. Deși pot fi utilizate foarte multe nuanțe, cele calde de roz sau piersică ți se potrivesc de minune, iar pentru părul blond platinat sunt indicate nuanțele de albastru sau gri.

Machiajul pentru șatene

Posesoarele unui păr de o nuanță șaten închis pot folosi orice nuanță pentru machiajul ochilor, în special violetul, care poate fi combinat cu un ruj nude.

Machiajul pentru brunete

Brunetele pot folosi o paletă largă de culori atunci când vine vorba de machiaj. Tenului luminos i se potrivesc foarte bine atât nuanțele închise, cât și cele vii pentru că vor scoate ochii în evidență extrem de bine. În acest caz, se evită nuanțele de roz pal sau cele deschise.

Machiajul pentru roșcate

În cazul unui păr roșcat, nuanțele maronii sunt cele mai indicate pentru că ascund tentele roșiatice. Pudra în nuanțe deschise este cea mai indicată pentru că acoperă pistruii, iar fardurile de obraz în nuanțe de roșcat și auriu sunt cele mai potrivite.

Pentru a vă putea alege nuanțele potrivite, Glemis.ro vă pune la dispoziție produse de la Paese sau Malu Wilz, care sunt disponibile într-o gamă largă, ce îți pot scoate în evidență toate trăsăturile.


Cum să te îmbraci în funcție de nuanța părului?

Culoarea părului joacă un rol destul de important atunci când trebuie să ne alegem hainele.

Blondele pot îmbrăca fără nicio problemă culori deschise sau calde, iar galbenul, ruginiul, portocaliul sau nuanțele neutre de alb, gri, bej sau negru se potrivesc excepțional cu această nuanță de păr. Persoanele care dețin un blond platinat pot purta culori de roșu sau albastru, iar pentru blondul în culoarea mierii sunt indicate culorile puternice sau nuanțele de roșu.

Brunetele pot purta culori asemenea pietrelor prețioase, precum verdele smarald sau albastrul de safir. În cazul brunetului cu tente calde, hainele de un verde măsliniu, mov sau corai pot arăta perfect, iar brunetele cu o tentă rece pot alege nuanțe de ciocolatiu, gri sau albastru închis. De asemenea, părul brunet poate fi scos în evidență foarte bine și de culorile roșu, mov sau albastru.

Roșcatele pot purta cu succes verde sau ivioriu, în schimb, acestea trebuie să evite nuanțele de galben. Maro, bej, verde sau culorile pământii ți se vor potrivi de minune, în schimb rozul, roșul sau albastrul nu te vor avantaja prea mult.

Anumite culori i se potrivesc oricărui tip ten sau oricărui tip de culoare a părului. De exemplu, verdele închis, culoarea vinetei sau roșul închis sunt culorile care i se potrivesc aproape oricui.

Cu alte cuvinte, o singură vizită la salon sau achiziționarea produselor de care avem nevoie la domiciliu ne poate scoate din anonimat și ne poate de asemenea schimba aspectul atât la exterior, cât și la interior, iar anul 2017 se caracterizează în special prin naturalețe. Stiliștii ne recomandă o mulțime de variante de colorare a părului, însă trebuie să le alegem întotdeauna pe cele care ni se potrivesc și de aceea materialul de mai sus vă pune la dispoziție o serie de informații relevante în acest sens.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha