Cauze, tratamente şi prevenirea porilor dilatati

Tratamente şi prevenirea porilor


Tenul cu pori dilatati sau măriţi este o problema estetică de cele mai multe ori. De fapt, multe femei care au porii măriţi consideră că aceştia le strică aspectul sănătos al tenului şi cauzează probleme deoarece porii măriţi acumulează mai repede impurităţile şi creşte mult sensibilitatea iritatiilor. Porii dilatati nu sunt o afecţiune gravă din punct de vedere medical, însă pentru aspectul tău favorabil ai face orice. Femeile adulte sunt cele care se confruntă cel mai adesea cu porii dilatati, care au aspectul cojii de portocale, fiind şi mai groasă decât pielea obişnuită de pe faţă.

Cele mai afectate zone ale fetei sunt, de obicei, obrajii, fruntea şi nasul.Rezolvarea problemei o reprezintă preparatele tonice astringente. Dacă nu te înţelegi bine cu loţiunile din comerţ, poţi obţine chiar la ţine acasă variante naturale, sănătoase şi eficiente. Oricum, soluţiile astrigente pentru pori măriţi îndepărtează impurităţile, urmele de demachiant, surplusul de grăsime şi contracta porii.

În plus, au un efect de revitalizare a pielii, prevenind apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Faţă ne este agresată zilnic de praf, de frig sau căldură, de transpiraţie şi noxe toxice, de razele prea puternice ale soarelui vara, microbi etc. Toate acestea atrag după ele probleme ale tenului, printre care porii dilatati şi punctele negre care sunt printre cele mai greu de tratat afecţiuni ale tenului.

Cauzele apariţiei porilor dilatati

Principala cauza a aparitiei porilor dilatati este excesul de sebum. Glandele sebacee din piele secretă sebum. Cele mai secretante glande se află la nivelul zonei T, motiv pentru care aici vor apărea cele mai multe probleme. Sebumul se acumulează la nivelul porilor şi îi dilată. Mai târziu, mai ales în lipsa unei curăţări zilnice a tenului, grăsimea acumulată la nivelul porilor oxidează şi capătă o culoare închisă, formându-se astfel punctele negre. La pubertate, atunci când glandele sebacee au o activitate crescută şi secreţia lor este mai intensă, punctele negre se măresc şi formează acele comedoane extrem de inestetice. Riscul acestor puncte negre, indiferent de mărime, este de a se infectă şi pot distruge aspectul general al tenului. Porii se dilată mai ales în timpul pubertăţii, când glandele sebacee elimina mai mult ulei. Ereditatea este, de multe ori, o cauza. De asemenea, punctele negre, coşurile, o îngrijire necorespunzătoare a fetei şi prea mult machiaj pot cauza dilatarea porilor, mai ales în cazul unui ten gras. Fumatul şi condiţiile meteoroligice, în special soarele, ar putea agrava dilatarea porilor.

Tratamentele potrivite pentru tenul cu pori dilatati

Realmente, nu există un ingredient minune care să va scape de porii dilatati, însă există anumite produse care pot micşora aspectul acestora. Porii dilatati nu pot fi trataţi în întregime, dar pot fi diminuaţi măcar. Pentru acest lucru trebuie, în primul rând, să îţi îngrijeşti foarte corect tenul, iar dacă problema este mai gravă şi porii dilatati nu pot fi trataţi prin metode folosite acasă, mergi la dermatolog. Există anumite creme cu peroxid de benzoil, hidroxiacizi sau beta hidroxiacizi, care elimina excesul de ulei şi pielea moartă acumulată în jurul porilor. De asemenea, acidul salicilic împiedică înfundarea porilor, care conduce la formarea coşurilor sau punctelor negre.

Pentru a previne şi a combate problema porilor măriţi, foloseşte setul pentru curăţare Glyco Wadhing Foam + Glycolic Exfoliating Pads – Glyco System – Bruno Vassari. Acest set de curatatre conţine acid glycolic 3% şi garantează exfolierea uşoară a pielii, o curăţare profundă şi netezirea texturii. De asemenea, dischetele cu acid glycolic sunt foarte potrivite pentru curăţarea şi exfolierea blanda a tenului. Formulă conţine 10% acid glicolic şi 0.5% acid salicilic care tratează şi curată pielea, lăsând-o netedă şi vizibil întinerită.

Apoi, foloseşte o crema hidratantă cu acid hialuronic – Mosturing Cream – Derm Acte SD – Academie. Această crema se aplică pe faţă curată şi este foarte indicată atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru acoperirea porilor dilatati.

De asemenea, minimizarea porilor măriţi şi desfundarea acestora poate fi efectuată cu tratamente ce au în compoziţie vitamina A. De asemenea, tratamentele cu aburi, folosite o dată pe săptămâna, curată porii dilatati prin curăţarea reziduurilor acumulate. Pentru rezultate optime, poţi aplica pe faţă, imediat după tratamentul cu aburi, o masca care îţi strânge pielea pentru curăţarea porilor.

Pentru a preveni dilatarea porilor, trebuie să-ţi păstrezi mereu pielea curată şi îngrijită, spălând-o de două ori pe zi cu un săpun fără ulei. Dacă eviţi cât mai mult orice produs cosmetic ce conţine ulei, te fereşti şi de punctele negre. Evita, de asemenea, produsele care îţi lasă un aspect lucios, deoarece acest tip de machiaj amplifică aspectul de pori dilatati.

De două ori pe săptămâna, folosete un exfoliant pentru a elimina celulele moarte ale pielii de la suprafaţă, deoarece acestea pot provoca dilatarea porilor. Protejează-ţi pielea atunci când ieşi în soare puternic. Pentru zilele în care vrei să uiţi de toate afecţiunile pielii, camuflează porii dilatati cu ajutorul machiajului, însă foloseşte produse cu textura lejeră, care să nu-ţi încarce tenul. Îmbracă-te cu haine casual şi poartă accesorii care te fac să te simţi feminină şi radiantă.

Sigur că există şi metode moderne cu ajutorul cărora poţi lupta împotriva problemelor tenului, indiferent că este vorba despre riduri, pete, pistrui, culoare ternă, puncte negre sau porii dilatati. Peelingul sau microdermoabraziunea sunt doar două din acestea. Prin această presiune negativă (controlată electronic) cristalele sunt puse în mişcare şi lovesc epidermul, realizând o ablaţie parţială a acesuia, superficială.

În acest mod nu se produce o rana adevărată, dar mimează una în ceea ce priveşte reacţia organismului. metodă utilizează cristale de oxid de aluminiu sau alte substanţe abrazive, de cele mai multe ori asociate cu vacuum (presiune negativa). Prin această presiune negativă (controlată electronic) cristalele sunt puse în mişcare şi lovesc epidermul, realizând o ablaţie parţială a acesuia, superficială.

În acest mod nu se produce o rana adevărată, dar mimează una în ceea ce priveşte reacţia organismului. Iată ce se întâmplă: imediat sub epiderm se produc modificări vasculare dramatice (datorită vacuumului), iar la nivelul celulelor epidermice se porduce stimularea genelor răspunzătoare de regenerarea cutanata (prin acţiunea abrazivă a microcristalelor) mimând procesele de vindecare a unei răni.

Tot în urmă MDA s-a observat şi aplatizarea crestelor papilare şi reducerea ridurilor, îngroşarea tenului, pierderea pigmentărilor (tenul capătă o culoare plăcută, nu mai e pământiu sau cu pete), recăpătarea elasticităţii şi tonusului dermic, reducerea cantităţii de sebum secretate.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha