Aranjarea părul creţ - trucuri şi sfaturi!

Aranjarea părul creţ


Părul creţ este de cele mai multe ori detestat de către femei pentru că, aşa cum spun ele, este foarte dificil de coafat. Ei bine, faptul că părul creţ este dificil de coafat este un mit pentru că în ziua de astăzi, acesta este foarte uşor de coafat. Poate că părul creţ şi-a pierdut din gloria de altădată, însă a rămas în inimile romanticelor şi iubitoarelor de volum şi bucle, dar şi în inspiraţia hairstylistilor care găsesc, sezon de sezon, metode de a-l reinventa.

Mai mult, încretirea sau ondularea părului nu mai este o chestiune anevoioasă, care presupune să dormi cu faţă în pernă şi cu bigudiurile în par sau să îţi arzi podoabă capilară în ore lungi petrecute la salon. Produsele de styling profesioniste sunt acum disponibile oricui, la fel şi uscătoarele de par cu tot felul de accesorii ce chiar fac minuni.

Totuşi, buclele sunt de departe cele mai senzuale şi mai sexy modalităţi de aranjare a părului, iar cel mai des apelăm la ondulator sau la placă de întins părul pentru a le obţine. Deşi rezultatele sunt excelente, trebuie să ştii că folosirea frecvenţa a căldurii duce la deteriorarea părului şi îngreunează regenerarea acestuia. Aşa că cel mai bine ar fi să-ţi protejezi părul şi să răreşti cât poţi de mult folosirea aparatelor calde pentru ondularea părului.

Produse profesionale pentru obţinerea părului creţ

Dacă vrei un par cu bucle trebuie neapărat să foloseşti produse corespunzătoare. O prima propunere este kitul mic pentru părul creţ sau ondulat – Curl – KAY PRO cu 17% discount. Kitul conţine un şampon cu miere şi vitamine – Control Shampoo Curly and Wavy Hair – Curl – KAYPRO şi are ca ingrediente principale mierea şi complexul de vitamine care curate delicat părul creţ şi ondulat, oferinu-I hidratare şi elasticitate. Balsamul cu miere şi vitamine – Control Donditioner Curly, Wavy Hair – KAYPRO lasă părul hiratat şi ombate în efiient porozitatea, motiv pentru care vei obţine un par strălucitor şi frumos pentru întreagă perioada de după spălarea părului. Spray-ul anti-electrizant – Anti-Frizz Spray Curly, Wavy Hair – KAYPRO, un spray care combate electrizarea şi defineşte buclele.

Kitul hidratant mic pentru părul ondulat sau creţ – Joico este o altă opţiune potrivită pentru menţinerea şi coafarea părului creţ. Kitul este format din 4 produse cu 10% discount: un lapte corector pentru bucle – Curl Perfected Correcting Milk – Joice, un spray hidratant care sigilează cuticulă şi protejează buclele, balsamul hrănitor pentru bucle – Curl Nourishe Conditioner – Joico pentru părul creţ şi ondulat care hirateaza şi el mai aspru par. Gelul pentru bucle flexibile – Curl Controlling Anti-Frizz Styler este o crema modelatoare anti-frizz pentru efinire şi menţinere naturală a buclelor şi şamponul pentru bucle – Curl Cleansing Shampoo, un şampon fără sulfati care curate şi îngrijeşte părul creţ sau ondulat.

Metode de coafare a părului creţ

Realizarea buclelor trebuie să se realizeze în primul ran în funcţie de tipul e par. Există par fin şi creţ şi par aspru şi creţ, dar şi de cum se formează buclele imediat după spălare, de lungimea părului şi e cum este tuns.

Părul se poate încreţi prin simplă folosire a spumei pentru par. Spală-te pe cap, apoi şterge-ţi bine părul cu un prosop. În momentul în care aplici spumă, părul trebuie să fie doar uşor umed. Descurcă-ţi părul cu ajutorul unui pieptene cu dinţi mari sau a unei perii. Atenţie! Părul ud se rupe mult mai uşor, aşa că acţionează cu răbdare şi grijă. Pune puţină spumă în palmă şi începe să o întinzi pe toată lungimea firului de par, insistând la vârfuri.

Lasă-te cu capul în jos şi asigura-te că ai aplicat spumă pe tot părul. Prin încercări repetate vei ajunge să înveţi exact cantitatea necesară de spumă - nici prea multă, pentru a nu-ţi încarcă părul, dar suficientă cât să îţi ofere susţinerea necesară. Rămâi cu capul în jos şi începe să-ţi strângi părul în pumni pornind de la vârfuri şi ridicându-l uşor spre rădăcina. Continuă până buclele încep să prindă contur, apoi ia uscătorul de par şi direcţionează jetul de aer cald de jos în sus.

Când părul s-a uscat complet, îţi poţi trece uşor mâinile prin el pentru a ajută la definirea buclelor sau îl poţi lasă exact aşa, pentru mult volum şi un aspect „rebel". Foloseşte spumă concentrate pentru volum Power Whip Joico, un concentrat spumă de styling care creează densitate maximă şi volumul incredibil, care durează chiar şi în condiţii de umiditate ridicată. Hrăneşte părul cu incredibil fără a adaugă greutate. Această cremoasa spumă oferă un sentiment de lux timp de până la 72 de ore. Un volum remarcabil.

De asemenea, cu ajutorul spumei şi a difuzorului puteţi obţine bucle demne e invidiat. Dacă ai un uscător de par cu difuzor vei obţine rezultate şi mai spectaculoase. Trece prin toţi paşii prezentaţi în metodă de mai sus, însă în loc să îţi strângi părul în mâini după ce ai aplicat spumă, foloseşte difuzorul. Te poţi juca după poftă inimii - poţi crea „colăcei" din par pe care să îi ţii în difuzor sau îl poţi folosi pur şi simplu cu mişcări pe verticală de jos în sus. Foloseşte-l de jur împrejurul capului şi apoi lasă-ţi capul în jos şi repetă pentru bucle mai bine definite şi mai mult volum.

În plus, dacă îţi dai părul cu spumă şi îl strângi într-un coc vei obţine bucle perfecte, fără să apelezi la ondulator. Această metodă îţi va oferi bucle mult mai strânse şi mai bine definite, deşi trebuie să ştii că, în funcţie de cum îţi strângi părul, rezultatul poate să difere de la o „sesiune de styling"la altă.

E greu să ajungi să deprinzi o metodă de a-ţi prinde părul astfel încât buclele să iasă uniforme, însă nu imposibil. După ce ţi-ai spălat părul şi l-ai uscat cu ajutorul unui prosop, piaptănă-l, apoi aplică spumă de par, răsuceşte tot părul într-o coadă şi învârte-o într-un coc de balerină. Fixează totul cu un elastic şi stai aşa pentru cel puţin o ora. Când îţi desfaci părul, foloseşte un uscător de par şi direcţionează jetul de aer de jos în sus pentru uscarea şi fixarea buclelor. oţi să-ţi prinzi părul într-un coc lejer, pentru bucle mari şi „relaxate" sau foarte strâns, pentru par creţ şi cu mult volum.

Cu o spumă de calitate, un uscător de par şi puţină îndemânare poţi obţine coafuri spectaculoase, în doar câteva minute! Trebuie doar să iubeşti onduleurile!

Părul poate fi perfect ondulat şi cu ajutorul unei bentiţe elastice. Periază bine părul umed şi pulverizează-l cu o soluţie salina, pentru că buclele tale să-şi menţină supleţea pentru mai mult timp. Pune-ţi bentiţă în jurul capului şi pe frunte, apoi ia o şuviţă de par şi roteşte-o peste bentiţă. Cu grijă, apucă următoarea şuviţă de par, trece-o şi pe această peste bentiţă şi continuă în acest mod până când ajungi la ceafă.

După ce termini de rotit şuviţele pe bentiţă şi în partea cealaltă a capului, strânge părul care ţi-a rămas la spate şi procedează la fel. Aşteaptă că părul să se usuce natural, apoi scoate şuviţele de pe bentiţă elastică. Obţii bucle destul de strânse, dar le poţi "sparge" cu degetele sau cu o perie.

Obţine bucle şi prin metode mai simple. Dacă vrei să-ţi ondulezi părul fără să foloseşti căldură, poţi apela cu încredere la banală aţă. Ideal ar fi să foloseşti mohair, pentru că aţă este mai groasă. Umezeşte-ţi părul şi aplică puţin fixativ pe şuviţe, apoi periază-l bine de tot. Ia câte o şuviţă de par şi învârte-o pe degete, apoi fixeaz-o cu o bucată de aţă.

Repetă procedeul şi pentru restul părului. Este posibil că prima dată când încerci această tehnică să pierzi mai mult timp, dar când te obişnuieşti cu mişcarea va fi mult mai simplu. Şi bigudiurile flexibile sunt foarte uşor de folosit sis pre deosebire de placă sau de ondulator, ele nu afectează atât de mult părul. Pentru a obţine bucle sexy cu ajutorul bigudiurilor flexibile, piaptănă-ţi bine părul după spălare şi aplică un spray pentru netezire, care va împiedică electrizarea şuviţelor odată ce podoabă capilară se usucă.

După acest pas, este nevoie să iei câte o şuviţă de par şi să o rulezi pe bigudiu. Fixează capetele accesoriului şi repetă procedeul pentru restul părului. Bigudiurile nu ar trebui prinse chiar lângă scalp, ci în zona urechilor. În acest fel, aspectul final va fi mult mai natural.

Cum se tunde părul creţ

Fiindcă părul creţ este un tip de par special există şi tunsori speciale pentru el. Accentul se pune pe tunsori curajoase. Acestea scot în evidenţă punctul forţe al părului creţ, volumul generos. Dacă vrei să creşti părul creţ atunci ar trebui să îl tunzi 1 cm o dată la 2-3 luni. Vârfurile sunt primele care se degradează, de aceea, ai grijă să le tunzi regulat.

Astfel, părul nu se va mai despică sau încurcă. Pentru a evita aspectul “frizzy”, un par creţ nu trebuie filat…ci doar în cazuri excepţionale. Părul creţ se împacă bine cu coafurile de ocazie şi este foarte apreciat de către stilişti. Împletiturile arată splendid pe părul creţ, obţinând volum şi texturi nemaipomenite.

 


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha