Schimbă-ţi culoarea părului fără să îl deteriorezi

Schimbă-ţi culoarea părulu


Eşti pe punctul de a te vopsi? Dacă vrei să îţi schimbi nuanţa părului îţi recomand să apelezi la un profesionist sau să foloseşti produse profesionale. Înainte de vopsire părul ar trebui să fie supus unor paşi prin intermediul cărora să eviţi arderea abuzivă a sa. De aceea este indicat să mergi la un salon de înfrumuseţare. De asemenea, după vopsirea părului trebuie să ai grijă la anumiţi factori care pot determina deteriorarea sa şi a culorii sale.

În primul rând, indiferent dacă apelezi la un profesionist sau nu, nu încerca să îţi deschizi sau închizi nuanţă părului cu mai mult de 2-3 tonuri. În momentul în care decizi colorarea părului, trebuie să ştii că orice deschidere prea bruscă va avea repercursiuni grave asupra părului.

Dacă eşti una dintre persoanele care aleg să îşi vopsească părul acasă, îţi voi recomandă câteva trucuri şi produse care te vor ajută să îţi vopseşti părul cu succes, dar şi să păstrezi culoarea vie cât mai mult.

Vrei să te vopseşti singură acasă ? Ai suficientă îndemânare să faci acest lucru ? Dacă răspunsul este afirmativ, ar trebui să investeşti în vopsele profesionale care se folosesc în salon. De exemplu poţi găsi diferite brand-uri de vopsele cu sau fără amoniac la glemis. Alege să cumperi ce este mai bun pentru părul tău şi astfel vei fi sigură că această nu va avea atât de mult de suferit. În plus, tot de aici îţi poţi achiziţiona şi celebrul Olaplex, un tratament care are rolul de a restructura firul de par, anulând efectele substanţelor chimice din vopselele pentru par. Olaplex este un produs care se foloseşte în general în saloanele de înfrumuseţare, însă îl poţi folosi şi tu, chiar la ţine acasă.

De asemenea, dacă vrei ca vopseaua de par să îţi ţină cât mai multă vreme va trebui că părul să ai mai multă grijă de felul în care îţi tratezi părul. De exemplu, după vopsire nu mai este indicat să foloseşti atât de mult produsele cu aport de căldură : placă, ondulator, uscător de par etc. Cele mai mari pericole pentru par sunt însă placă de întins, ondulatorul şi bigudiurile electrice. Dacă este posibil, evita şi jetul de aer fierbinte al uscătorului de par. În urmă expunerii la căldură, părul se electrizează, iar riscul de rupere sau de apariţie de vârfuri despicate este mult mai mare.

Hidratarea este foarte importantă după procesul de vopsire, Dacă vrei că părul tău să arate sănătos va trebui să foloseşti un balsam fără clătire şi masca de par. La sfârşitul primei săptămâni după vopsire, aplică o masca de par hidratantă pentru par vopsit. Chiar dacă utilizezi şi alte produse pentru strălucirea părului, hidratarea oferită de o masca îţi asigura un aspect mai frumos al părului. Acest sfat este deosebit de important mai ales pentru roşcate, deoarece părul vopsit în nuanţe de roşu îşi poate pierde cel mai uşor strălucirea.

Aşadar, colorarea părului nu este o misiune imposibilă dacă ştii să o execuţi şi dacă foloseşti produsele potrivite. În plus, va trebui să îţi protejezi părul de anumiţi factori care îi pot ştirbi frumuseţea.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha