Ai pistrui sau pete pe faţă?

Ai pistrui sau pete pe faţă?

La nivelul pielii există un pigment responsabil de producerea bronzului care se numeşte melanină. În momentul în care producţia ei este mai mare într-o anumită zona, apar acei pistrui care îi enervează pe femei, petele închise la culoare sau chiar masca de sarcina. Sigur că nimeni nu îşi doreşte să aibă tenul pistruiat, aşa că tehnologia şi industria cosmetică a dezvoltat mai multe trucuri care ajută la prevenirea, tratarea şi camuflarea petelor.  Mici cât vârful unui ac sau de mărimea unor confetti, aceste pete nu sunt o afecţiune gravă, dar ştirbesc din frumuseţea pielii. Soarele este una din principalele lor cauze de apariţie, ce are că efect secundar şi îmbătrânirea prematură a pielii. Fluctuaţiile hormonale sau tratamentele medicamentoase sunt alte cauze care duc la pătarea tenului, decolteului sau a mâinilor. Simplul consum al ceaiului de sunătoare pe timpul verii va face tenul mai sensibil la razele soarelui şi duce la o pigmentare neuniformă şi mai puternică pe anumite porţiuni. Soluţiile sunt oferite de cosmetică şi dermatologie. Astfel, în scurt timp, pielea îşi recăpăta aspectul uniform.

            Există un tip de pete întunecate care apar că urmare a expunerii la solar, în momentul în car enu se utilizează o protecţie adecvată. Aceste pete apar sub formă de pistrui sau stropi maronii, pe mâini, decolteu, spate şi pe ten. Medicii dermatologic susţin faptul că aceste probleme sunt urmare a expunerii abuzive la soare în perioada copilăriei sau a adolescenţei.

            Petele mai mari, mai închise la culoare, apar de obicei pe frunte, obraji, buza superioară şi barbie şi se numeşte malasme. Această problema mai este supranumită şi "fluturele de sarcina" deoarece apariţia lor este cauzată de fluctuaţiile hormonale care apar pe timpul sarcinii sau a menopauzei, însă pot fi şi efectul advers al pilulelor contraceptive sau a tratamentelor cu hormoni. De asemenea, Traumatismele pielii cauzate de psoriazis, arsuri, acnee şi anumite tratamente agresive asupra pielii duc la sensibilizarea ei şi la apariţia hiperpigmentarilor pe zonele în discuţie. Ai avut acnee severă, intervenţii estetice sau cosmetice agresive? Te poţi confruntă cu astfel de probleme.

Prevenirea apariţiei petelor

            O vorba din străbuni spune că "paza bună trece primejdia rea", iar acest lucru este valabil şi în cazul prevenirii petelor. Înainte că acestea să apară, ar trebui neapărat să aveţi grijă să le preveniţi. Astfel, nu va trebui să va stresaţi prea mult cu tratamentele împotriva lor. Este mai uşor să prevenim apariţia petelor decât să le dinubuam. Iar pentru asta este suficient să aplicăm zilnic pe zonele de risc o crema specială de protecţie solară sau un produs hidratant cu factor de protecţie pentru ultraviolete. Dermatologii susţin că acest banal gest este cel mai potrivit mijloc de a preveni apariţia petelor, de natură să limiteze stimularea secretarii de melanină.

            Primul pas de prevenire a apariţiei petelor este exfolierea pielii. Dacă, din diferite motive, mici pete au apărut de curând pe tenul tău sau pe diverse zone ale corpului, aceste acumulări de pigment sunt în primele câteva straturi ale pielii şi o banală exfoliere, îndepărtând aceste straturi, aduce la suprafaţă celule noi, fără pată. Găseşte un exfoliant blând, cu particule mici şi aplică-l pe pielea umedă, prin mişcări circulare. Recomandăm laptele demachiant exfoliant, acid glicolic 6% - Daily Exfoliating Cleanser - Derm Acte IAR-Academie. Este un demachiant cu efect exfoliant ce are în compoziţia lui 6% acid glicolic. De asemenea, o altă soluţie este folosirea periei de exfoliere, care ajută la îndepărtarea zi după zi a stratului de celule moarte şi stimulează crearea de noi celule. Puteţi folosi peria pentru camuflaj/ curăţare - Camouflage Brush - MALU WILZ.

            De asemenea, cremele depigmentare pot reprezenta o soluţie pentru prevenirea acestor pete la nivelul tenului. Au formule ce conţin vitaminele C, PP, acizii cojic, azelaic, fitic, cunoscuţi pentru acţiunea lor depigmentanta. Dau luminozitate tenului şi acţionează asupra petelor prin blocarea sintezei de melanină la diferite niveluri. Tratamentul cu aceste creme trebuie aplicat cel puţin două luni că rezultatele să fie observabile. Tenul devine mai luminos şi petele pălesc pe zi ce trece. Sunt mai eficiente dacă le folosim cât mai repede după apariţia lor. Dermatologii spun că aceste creme sunt utile, dar numai pentru pete recente. Sunt de un real ajutor pentru a atenua pigmentarea, pentru a menţine rezultatele tratamentului cu laser şi a preveni recidivă.

            Vitamina C este o minune pentru combaterea problemelor de pigmentare de la nivelul pielii. Citricele sunt altă soluţie pentru această problema. Vitamina C ajută la îndepărtarea stratului superficial al pielii fără a provoca pagube. Sucul proaspăt de lămâie, portocală sau grepfrut se aplică pe ten cu o dischetă demachiantă şi, după 15-20 de minute, se clăteşte din abundenţă. Tratamentul poate fi repetat în fiecare zi.

Papaia, pe lângă vitaminele C şi E, conţine o enzima care ajută la înlăturarea petelor. Poţi să-ţi prepari o masca rapidă din pulpă fructului. Paseaz-o cu ajutorul unui blender şi apoi întinde piureul pe faţă şi zonele pătate. În plus, serum anti age cu calciu, peptide, vitamina C - Intense Age Recovery Serum - Derm Acte IAR - Academie deoarece are proprietăţi regenerante şi te va ajută să îţi rezolvi problemele cu tenul.

            Petele de la nivelul fetei pot fi şi camuflate până când vei reuşi să le combaţi. Într-adevăr, machiajul nu tratează aceste probleme de pigmentare, însă le face să devină invizibile. ondul de ten cu mare acoperire este fardul care face minuni. Când nu ai un astfel de produs, mută centrul atenţiei asupra ochilor cu un machiaj mai puternic. Rujul roşu sau închis nu este o idee bună, pentru că atrage atenţia asupra fetei; mai bine foloseşte un gloss cât mai natural. Fondul de ten kin Caring Foundation SPF 15 Bisque Exuviance oferă sănătate pielii şi are acţiune antiimbatranire. El asigura acoperirea în mod natural, fiind un produs pe baza de apă, fără ulei, care acoperă perfect fără să încarce tenul.

            Aşadar, problema petelor de la nivelul fetei nu sunt neapărat o problema, mai ales că există atât de multe metode de a le combate. În cazul în care te deranjează foarte mult, poţi apela cu încredere la laserul care se recomandă pentru petele întunecate sau vechi. Rezultatele acestora sunt optime, iar petele nu mai reapar.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha