Uleiul de migdale pentru piele și păr

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este considerat a fi unul dintre cele mai bune în ceea ce privește îngrijirea părului uscat sau a tenului uscat. Acest ulei are foarte multe ingrediente, vitamine și nutrienți benefici pentru a face față problemelor pielii sau ale părului, astfel încât, fiind extras din migdale, acestea sunt de două tipuri: migdalele dulci și migdalele amare.

Migdalele dulci sunt comestibile și sunt folosite cel mai adesea în producția de ulei. Acesta este unul dintre cele mai gustoase uleiuri și este folosit atât în industria cosmetică, cât și în alimentație.

Migdalele amare nu sunt folosite în rețete pentru că sunt destul de dificil de mâncat și conțin o cantitate mică de hidrogen-cianida, o substanță otrăvitoare, așadar aceste migdale sunt destul de periculoase pentru sănătate.

În cele ce urmează vom vorbi despre proprietățile benefice pe care le are uleiul de migdale, atât de migdale dulci, cât și de migdale amare pentru că acesta este din ce în ce mai des folosit în produsele cosmetice. Uleiul de migdale dulci este cel folosit pentru uzul intern pentru că are foarte multe proprietăți spre deosebire de uleiul de migdale amare.


Uleiul de migdale

Ulei de migdale - proprietati si beneficii

Care sunt beneficiile pe care acest uleiul de migdale le poate oferi


Beneficiile uleiului de migdale dulci pentru piele

Datorită faptului că uleiul de migdale dulci este potrivit pentru toate tipurile de piele, acesta este unul dintre cele mai folosite uleiuri în aromaterapie și este folosit de asemenea și pentru masaj pentru că are rolul de a relaxa.

  • Uleiul de migdale tratează pielea uscată

Pielea uscată poate provoca extrem de multe neplăceri și poate duce chiar și la probleme dermatologice, astfel că o piele uscată este mult mai predispusă la riduri, se poate usca mult mai repede și de asemenea, se exfoliază la fel de repede. Uleiul de migdale este un adjuvant în acest sens pentru că, aplicat pe piele și masat ușor tratează eficient pielea uscată și o hidratează în profunzime. După ce acesta a fost lăsat să acționeze, se clătește zona în care a fost aplicat pentru a scăpa de excesul de ulei.

  • Uleiul de migdale hidratează pielea

Datorită vitaminelor E, A, B1, B2 și B6, uleiul de migdale, are rolul de a hrăni în profunzime pielea și de a o hidrata deoarece menține ridicat nivelul de umiditate la nivelul pielii, este ușor de absorbit și nu blochează porii. Acesta este recomandat să se aplice imediat după duș pentru a conferi rezultate maxime.

  • Uleiul de migdale vindecă acneea

Uleiul de migdale pe lângă faptul că hidratează pielea, acesta reduce și excesul de sebum, eliminând astfel punctele negre și coșurile. Acest ulei curăță foarte bine pielea și nu determină excesul de sebum, eliminând bacteriile și murdăria de la nivelul pielii. Pentru rezultate eficiente, puteți combina puțin ulei de migdale cu suc de lămâie, apoi lăsați amestecul să acționeze circa 15 minute. Acest procedeu se poate realiza în fiecare zi.

  • Uleiul de migdale tratează cicatricile

Uleiul de migdale are proprietăți emoliente și înmoaie țesuturile pielii, astfel că hidratarea este menținută la un nivel ridicat, iar țesuturile au posibilitatea de a se reface ușor, iar cicatricile vor fi vindecate. Este necesar ca acesta să se aplice de două ori pe zi, iar efectele se vor simți încă din primele două săptămâni de la utilizare.

  • Uleiul de migdale elimină cearcănele

Datorită faptului că are un conținut ridicat de vitamina E, uleiul de migdale luptă împotriva ridurilor, a liniilor fine, elimină cu ușurință cearcănele și de asemenea, albește petele. Aplicat în fiecare seară pe sub ochi, acesta ajută la menținerea pielii mult mai tânără și accelerează circulația sangvină, ceea ce înseamnă că efectele se vor resimți încă de a doua zi, iar tenul va fi mult mai revitalizat.

  • Uleiul de migdale garantează o piele mai fină

În urma folosirii uleiului de migdale, pielea devine mult mai fină, mai catifelată și mai strălucitoare, iar uleiul de migdale, ajută pielea să devină mai elastică și mai uniformă din punct de vedere al texturii.

  • Uleiul de migdale poate fi folosit ca demachiant

Cu ajutorul unei dischete, aplică puțin ulei de migdale și șterge fața, machiajul se va îndepărta foarte repede, iar în felul acesta nu va mai fi nevoie de foarte multe insistențe în ceea ce privește spălatul repetitiv al feței.

  • Uleiul de migdale este foarte eficient pentru masaj

Având în vedere că nu este vâscos, uleiul de migdale se întinde foarte bine pe piele și se absoarbe rapid, fiind extrem de folosit de către terapeuți.

  • Uleiul de migdale tratează buzele crăpate

Dacă te confrunți cu niște buze crăpate, atunci nu ezita să folosești puțin ulei de migdale în locul balsamului de buze din comerț pentru că pe lângă faptul că acesta are un gust dulce, îți va oferi rezultate imediate.


despre uleiul de migdaleMăști de față naturale cu ulei de migdale

  • Mască de față cu ulei de migdale pentru tenul uscat

Ai nevoie de câteva picături de ulei de migdale, o linguriță de iaurt gras și o linguriță de miere pentru a obține o mască pe care o poți aplica pe față, se lasă să acționeze cam jumătate de oră, iar apoi se clătește fața, astfel că acesta va fi perfect hidratată.

Pentru această mască ai nevoie de câteva picături de ulei de migdale, o lingură de pudră de argilă și o linguriță de zeamă de lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă până când se obține o pastă omogenă care se aplică pe față și se lasă să acționeze cam 20 de minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduță și se folosește o cremă hidratantă destinată tenului mixt sau gras.

Uleiul de migdale nu este atât de gras precum alte uleiuri, așadar poate fi folosit cu succes pe piele pentru că se absoarbe imediat. Dacă până acum am vorbit despre beneficiile pe care le are uleiul de migdale asupra pielii, în cele ce urmează vom vedea că acesta este extrem de bun și pentru îngrijirea părului.


Beneficiile uleiului de migdale pentru păr

Uleiul de migdale este foarte bogat în substanțe active, precum acizi grași, vitamine și antioxidanți și în special vitamina E, fitosteroli, Vitamina A, K și vitamina D. Cu alte cuvinte, acest ulei conține principalele vitamine ale frumuseții, așadar, acesta are o mulțime de beneficii asupra părului.

  • Uleiul de migdale hidratează eficient părul

Uleiul de migdale salvează părul uscat datorită vitaminelor din care este conceput, astfel că vitaminele D și E, calciul, dar și magneziul au rolul de a hidrata în profunzime părului și de a-i conferi un aspect sănătos, reducând aspectul fragil, tern și uscat.

  • Uleiul de migdale ajută la creșterea părului și reduce căderea lui

Datorită ingredientelor sale, uleiul de migdale ajută la creșterea părului și încă de la primele aplicări se va observa diferența.

  • Uleiul de migdale previne despicarea firelor de păr

Din cauza soarelui, a frigului sau a schimbărilor bruște de temperatură, părul se degradează destul de ușor dacă nu este hidratat așa cum trebuie, iar vârfurile se despică destul de repede. De aceea, uleiul de migdale poate fi folosit cu succes pentru că acționează foarte bine asupra lor, astfel încât, înainte cu o oră sau cu o jumătate de oră de a spăla părul, aplică ulei de migdale și lasă-l să acționeze, iar apoi spală părul.

  • Uleiul de migdale luptă împotriva mătreții

Uleiul de migdale, pe lângă faptul că lasă părul sănătos, acționează și asupra mătreții, astfel că acesta are capacitatea de a controla excesul de sebum în cazul părului gras și hidratează scalpul părului uscat.

  • Uleiul de migdale tratează scalpul iritat

În cazul unui scalp iritat, se recomandă masajul cu ulei de migdale, astfel încât acesta să pătrundă ușor în piele. Acesta se ține pe scalp mai multe ore sau poate fi ținut chiar și toată noapte, iar apoi se spală părul cu un șampon ușor, iar acest lucru va face părul mai puternic și mai sănătos.

Așadar, uleiul de migdale este foarte recomandat atât pentru frumusețea părului, a pielii, cât și pentru sănătatea unghiilor, astfel încât are proprietăți care întăresc unghiile.

Beneficiile uleiului de migdale asupra unghiilor

În anotimpul rece sau atunci când există schimbări bruște de temperatură, mâinile și unghiile au și ele de suferit pentru că se pot usca destul de repede. Uleiul de migdale are rolul de a întări unghiile moi și sensibile , ajutându-le să crească mai rapid și mai sănătos. Astfel că, după baie, se recomandă să se maseze mâinile și cuticulele cu ulei de migdale pentru că mâinile în cazul acesta vor deveni mult mai fine, iar unghiile mult mai rezistente.

Uleiul de migdale este folosit în foarte multe produse de îngrijire, însă poate fi folosit de asemenea și pentru uz intern pentru că are foarte multe beneficii asupra sănătății.


beneficiile-uleiului-de-migdale-asupra-sanatatii
Beneficiile uleiului de migdale asupra sanatatii
espre-ce-contine-uleiul-de-migdale

Ce contine uleiul de migdale


Beneficiile uleiului de migdale asupra sănătății

  1. Uleiul de migdale scade nivelul de colesterol
  2. Datorită faptului că uleiul de migdale conține o cantitate mică de potasiu și un conținut destul de ridicat de sodiu, acesta ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și reglează de asemenea și tensiunea arterială. Așadar, se recomandă să se includă în dietă consumul de migdale sau de ulei de migdale.

  3. Uleiul de migdale previne bolile cardiovasculare
  4. Conținutul ridicat de potasiu, grăsimi mono saturate, acid folic și proteine asigură sănătatea inimii și ține bolile departe. Așadar, pentru a avea rezultate bune, se recomandă folosirea unei lingurițe de ulei de migdale în ulei obișnuit la gătit.

  5. Uleiul de migdale îmbunătățește digestia și imunitatea
  6. Consumul frecvent de migdale sau de ulei de migdale îmbunătățește imunitatea și ajută digestia pentru că acesta este precum un laxativ care are ajută digestia și luptă împotriva constipației.

  7. Uleiul de migdale îmbunătățește funcțiile sistemului nervos
  8. Uleiul de migdale este foarte benefic pentru că are capacitatea de a crește funcția de concentrare și îmbunătățește de asemenea funcțiile sistemului nervos. Acesta poate fi folosit în salate sau puteți chiar să adăugați câteva picături de ulei de migdale într-un pahar cu lapte și consumat regulat.

  9. Uleiul de migdale reduce tensiunea musculară și ameliorează durerea

Datorită proprietăților sale analgezice, uleiul de migdale reduce tensiunea musculară și ameliorează durerea. Puneți câteva picături pe încheieturi și masați zonele dureroase.


Ce conține uleiul de migdale?

Uleiul de migdale nu are miros, este de o culoare galbenă, are o aromă dulce, de migdale și este un ulei translucent. Acesta conține o cantitate destul de mare de vitamina E, adică o singură linguriță conține 5,3 mg de vitamina E, iar acest lucru înseamnă mai mult de 25% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E.

De asemenea, uleiul de migdale conține acizi grași monosaturați, care sunt responsabili pentru reducerea bolilor de inimă, pentru prevenirea atacurilor cerebrale, însă conține de asemenea și acizi grași polinesaturați.

Acidul linoleic din componența sa este un acid gras de omega 3, care se găsește în diferite nuci și are proprietăți nutritive. Gliceridele din compoziția uleiului de migdale sunt substanțe folosite la fabricarea produselor cosmetice și în special a săpunurilor, iar oleina se găsește în foarte multe uleiuri și are rolul de a da culoare.

Așadar, uleiul de migdale are o mulțime de beneficii atât pentru păr, pentru ten, pentru unghii, cât și pentru sănătate, fiind un produs indispensabil atunci când vine vorba despre frumusețe pentru că poate face minuni. Dacă doriți să optați pentru produse profesionale pe bază de ulei de migdale, puteți accesa extrem de simplu magazinul online Glemis pentru a vă alege o gamă variată de produse, destinate tuturor nevoilor părului sau pielii la prețuri extrem de accesibile.

Cu alte cuvinte, noi te sfătuim să pui preț pe frumusețe de fiecare dată!


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha