Cele mai bune sfaturi referitoare la îngrijirea buzelor

Despre ingrijirea buzelor


Se spune că ochii sunt oglindă sufletului, însă despre buze am putea să spunem că sunt foarte importante deoarece zâmbetul este exerciţiul cel mai intens care menţine buzele în formă deorece atunci folosim între 5 şi 50 de muşchi faciali.

Ce facem însă când acestea sunt crăpate, temperaturile sunt reci, vântul şi soarele destul de puternice? Ei bine, nu ne putem complace în situaţia posesiei unor buzze crăpate deoarece acestea ştirbesc frumuseţea şi aspectul fizic. În general, pielea buzelor se usucă că urmare a condiţiilor de mediu care determina deshidratarea acesteia.

Când buzele sunt prea uscate, pielea acestora va crapă şi se va desprinde. Procesul este unul dureros şi neplăcut. Buzele crăpate şi uscate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care apar odată cu răcirea vremii. De multe ori, nici cele mai eficiente balsamuri de buze nu rezolva problema. Că şi pielea, în perioada iernii sau a verii buzele au nevoie de hidratarea intensă.

Având în vedere că buzele sunt foarte sensibile, o mică modificare de temperatura, schimbarea anotimpurilor, chiar şi alimentaţia pot să le usuce şi să le crape. Mai mult, dacă le umezim foarte des, salivă va duce şi ea la uscarea buzelor, pentru că ea conţine amilază şi maltază, enzime digestive care îndepărtează barieră de protecţie a buzelor, iar dacă salivă se usucă, acest proces duce şi la evaporarea umidităţii lor naturale.

Buzele au, de asemenea, un tip special de glande sebacee, numite glande sebacee ectopice, care nu sunt asociate cu foliculii de par, şi care se ocupă cu hidratarea acestora, însă au nevoie de ajutor mai des decât glandele sebacee normale pentru a menţine hidratarea corespunzătoare. Diva Hair îţi vine în ajutor cu câteva remedii naturale care previn şi tratează buzele uscate, le menţin hidratarea şi aspectul sănătos:


Tratamente naturale pentru îngrijirea buzelor

Nuca de cocos reprezintă o adevărată minune pentru frumuseţe şi de mii de ani oamenii de la tropice au folosit-o atât în scopuri alimentare cât şi medicinale. Cercetările moderne au scos la iveală faptul că nuca de cocos are în compoziţie o grăsime mai puţin comună, care nu creşte colesterolul, chiar îl scade în organe importante precum ficatul şi hidratează pielea la un nivel foarte ridicat, uleiul şi untul de cocos fiind foarte uşor absorbit de piele. Mai mult, acestea ajută în absorbţia mai uşoară a vitaminelor, mai ales a vitaminei E şi a antioxidanţilor.

În ceea ce priveşte îngrijirea buzelor cu untul sau uleiul de cocos, nimic nu este mai simplu decât aplicarea lui. El se aplică de regulă de două ori pe zi, dimineaţă când te trezeşti şi seară înainte de culcare, masezi uşor buzele până ce untul sau uleiul de cocos intră în piele. Îl poţi folosi de mai multe ori pe zi, în loc de balsam de buze.
Apoi, uleiul sau untul de mango sunt extreme de benefice în îngrijirea buzelor. Acest fruct delicios are mai multe calităţi decât cele evidente. Şi el, că şi nuca de cocoş, este folosit de mii de ani în îngrijire, pentru că este foarte bogat în acizi graşi, atât de necesari hidratarii pielii. Aceşti acizi graşi sunt oleici şi stearici, deci mango este mai mult decât potent în a oferi buzelor tale hidratare şi netezime.

Mai mult, cei doi acizi sunt capabili atât să atragă apă cât şi să o îndepărteze, fiind excelenţi în a o bloca în celulele pielii. Untul sau uleiul de mango se foloseşte că un balsam de buze, de câte ori simţi că buzele tale se usucă sau au nevoie de hidratare. Dimineaţă, după ce ai folosit un scurb, poţi masă buzele cu ulei sau unt de mango, la fel şi seară înainte de culcare.


cele-mai-bune-sfaturi-referitoare-la-ingrijirea-buzelor

Aloe vera este o plantă de care care are numeroase beneficii asupra frumuseţii deoarece ea este folosită de secole în îngrijirea sănătăţii, de la reducerea arsurilor şi până la tratarea constipaţiei.  Nu se ştie sigur dacă funcţionează în acest sens, însă ştim că gelul din aloe vera are o proprietate importantă: atrage moleculele de apă din mediul înconjurător.

Este, deci, un umectant eficient, care te poate ajută să menţii un nivel optim de hidratare a buzelor. Gelul de aloe vera se foloseşte o dată pe zi şi se masează buzele, apoi se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică ulei de măsline. Se amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu ulei de măceşe şi se aplică pe buze. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Tratamentul se repetă ori de câte ori simţiţi nevoia.

Mierea de albine este de asemenea un aliment minune care poate face minuni şi pentru buzele tale. Şi ea are proprietăţi umectante, deci poate atrage moleculele de apă din mediu. Prin urmare, are capacitatea de a hidrata dar şi de a vindecă, fiind eficientă împotriva buzelor uscate. De asemenea, are şi proprietăţi antibacteriene, aşa că tot ea va fi cea care va preveni infecţia, în cazul buzelor crăpate, sau a unei alte răni la nivelul lor.

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea buzelor crăpate este mierea aplicată pe suprafaţă buzelor, lăsată timp de 15 minute şi curăţată cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în apă călduţă. Acest proces ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţă buzelor şi la hrănirea în profunzime a acestora. Pentru eficientă maximă, amestecă în proporţii egale miere cu ulei de măsline, aplică şi lasă să acţioneze un sfert de ceas, după care îndepărtezi compoziţia cu ajutorul unui prosop sau a unei periuţe de dinţi, prin masaj blând.


În cazul îngrijirii buzelor se ameste o jumătate de linguriţă de cafea cu o jumătate de linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de zahăr brun. Amestecul se aplică pe buze timp de 5 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Şi uleiul de măsline este foarte bun deoarece este un aliment antic care s-a folosit întotdeauna în domeniul frumuseţii. Acesta este foarte bogat în acid oleic, antioxidanţi precum vitamine E, carotenide şi oleuropeine, toate pregătite să îţi protejeze buzele de mediul înconjurător, să atragă moleculele de apă şi să le menţină în celulele pielii. În plus, acidul oleic este acidul cel mai abundent prezent în ţesutul uman, prin urmare va ajută, fără doar şi poate, pielea buzelor să îşi menţină un nivel optim de hidratare. Se amestecă 4 picături de zeamă de lamiae cu o lingură de ulei de măsline şi se masează buzele. Apoi, că de obicei, se clăteşte cu apă călduţă.

Şi castravetele a fost asociat cu frumuseţea de multă vreme, de cele mai multe ori fiind cel care ne salvează de cearcăne şi de ochii umflaţi. Prin urmare, castravetele lucrează bine cu pielea delicată de sub ochi, aşa că va face minuni şi pentru pielea delicată a buzelor. Fiind compus în proporţie de 90% din apă, castravetele va fi un vehicul de transport al apei spre buze foarte eficient.

Nu în ultimul rând, acidul ascorbic din el are vitamina C, promovând astfel producţia de colagen, iar acidul cafeic este cel care protejează buzele de razele UV. O dată pe săptămâna se aplică felii de catravete pe buze şi se lasă să acţioneze 20 de minute. De asemenea, el poate fi amestecă cu zeamă de lamiae, o linguriţă de zahăr şi una de miere şi se maesteca şi masează bine buzele cu întreagă compoziţie.

Trucuri pentru buze cu mai mult volum

Vindecarea Buzelor crapate si uscate

Crema de gălbenele este nemuritoare, aşa că şi în cazul buzelor crăpate. Atunci când ai o problema de piele, gălbenelele sunt soluţia oferită din moşi strămoşi, de la străbunica şi până la cea mai fistichie şi aranjată doamna îmbrăcată la patru ace. Nu e de mirare astfel că despre banală crema de gălbenele, pe care o găsim pe toate drumurile (supermarket, magazine naturiste, farmacii etc.), se crede că rezolva orice buba a pielii. În cazul nostru, buzele crăpate îşi găsesc nasul dacă aplicăm în fiecare dimineaţă şi seară, timp de măcar o săptămâna, miraculoasă crema de gălbenele, în strat generos. Acest tratament va ajută la cicatrizarea şi hidratarea pielii sensibile a buzelor, redându-le din nou frumuseţea.

Şi bicarbonatul este foarte bun pentru îngrijirea buzelor. Un sfat important oferit de celebrul Dr. Oz este să ne facem propria crema de exfoliere, pentru îndepărtarea celulelor moarte şi a pielii uscate. Această este foarte simplu de realizat şi ai nevoie de: o linguriţă de zahăr, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriţă de ulei de măsline şi jumătate de linguriţă de apă.

Fiecare ingredient în parte are rolul sau benefic asupra buzelor, şi anume: zahărul ajută la exfolierea şi reîmprospătarea buzelor, bicarbonatul formează o spumă de curăţare iar uleiul de măsline hidratează în profunzime buzele, făcându-le moi şi irezistibile.


Soluţii pentru prevenirea şi tratarea buzelor crăpate

Prezenţa apariţiei buzelor crăpate poate fi combătută dacă respectaţi paşii de îngrijire. Iată ce ar trebui să faceţi pentru a avea buze frumoase mereu:

  • În primul rând, trebuie să va hidrataţi buzele în fiecare zi cu un balsam special pentru îngrijirea buzelor sau cu o crema hidratantă care conţine ingrediente cum ar fi untul de cacao, vitaminele A şi E, ceară de albine, vaselină sau dimeticona.
  • Reaplicati un alt strat protector de balsam pentru buze înainte de a ieşi în condiţii meteorologice aspre sau a petrece vreme îndelungată în interior, în aer uscat. Folosiţi o crema lubrifiantă pe baza de ulei, balsam de buze cu vaselină ori ceară de albine.
  • Protejaţi-va buzele de razele puternice ale soarelui cu ajutorul unei creme sau balsam de buze care are un factor de protecţie solară de minim 15. Utilizaţi acest balsam înainte de a folosi ruj de buze.
  • Alegeţi pentru îngrijirea buzelor un balsam care include acid alfa-hidroxi pentru a calmă şi exfolia pielea buzelor deja crăpate.
  • Încercaţi să nu va umeziţi buzele cu salivă, întrucât acest lucru poate predispune la uscarea acestora.
  • Hidrataţi-va suficient. Beţi multe lichide, cel puţin opt pahare de apă pe zi şi evitaţi să va deshidratati. Umeziţi aerul din casă cu ajutorul unui umidificator. În mod ideal, umiditatea relativă trebuie să se încadreze între 40-60%.
  • Încercaţi să va spălaţi dintîi cu pastă de dinţi fără fluor. Unii oameni au o alergie la fluor care se manifestă prin apariţia pielii uscate sau a unor iritaţii la nivelul cavităţii bucale.
  • Evitaţi deficitul de vitamine. Anumite vitamine sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii pielii şi a buzelor. Printre acestea se numără vitaminele A, E şi C. Asiguraţi-va că asimilaţi din dietă suficiente vitamine din grupul B, fier şi acizi graşi esenţiali. Dezechilibrul acestor vitamine poate duce la descuamarea pielii buzelor, uscarea acesteia şi crăparea pielii în colţurile buzelor.
  • Măriţi cantitatea de fructe şi legume din dietă. Atunci când predomină aciditatea din organismul dvs., pielea buzelor se poate crapă. Consumaţi fructe şi legume pentru a restabili pH-ul corpului şi a atinge un nivel alcalin adecvat. Acordaţi atenţie specială şi administrării de suplimente alimentare excesul acestora este dăunător pentru organism.
  • Aplicaţi în mod regulat o cantitate mică de ulei de cocoş pe buze.
  • Întindeţi puţină miere pe buzele crăpate şi când această se usucă, repetaţi operaţiunea. Faceţi acest lucru de două ori în fiecare zi.
  • Aloe vera este binecunoscută pentru capacitatea de vindecare a pielii deteriorate. Aplicaţi gel de aloe vera pentru a vindecă buzele uscate şi crăpate.
  • Înainte de aplică orice tip de crema sau balsam pe buzele uscate, rulaţi un prosop moale şi inmuiati-l în apă călduţă. Stoarceţi excesul de apă. Blând, dar ferm treceţi prosopul peste buzele dvs. Nu le frecaţi prea mult. Apoi luaţi o periuţă de dinţi moale şi îndepărtaţi cu atenţie depozitele de celule moarte şi piele uscată.
Recomandăm crema pentru conturul ochilor şi buzelor – Crème Contours Yeux Levres – Academie este un produs multifuncţional care poate fi folosit atât că şi crema contur pentru ochi, cât şi pentru buze, potrivit oricărui tip de ten. Produsul conţine apă de albăstrele, strugure de Languedoc-Roussillon şi extract din ceai de Auvergne. Crema cu o triplă acţiune, linii profunde şi fine, cearcăne şi pungi.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha