Ce tunsori sunt la modă în 2017?

Ce tunsori sunt la modă în 2017?


✔ Forma feței

✔ Fața rotundă
✔ Fața ovală
✔ Fața în formă de inimă
✔ Fața în formă de diamant

✔ Textura părului

✔ Părul gros
✔ Părul subțire
✔ Părul aspru
✔ Părul creț

✔ Tunsori în tendințe în 2017
✔ Ce coafuri se poartă în 2017?
✔ Cum să te machiezi în funcție de tunsoarea pe care o ai?
✔ Produse profesionale de makeup care îți înfrumusețează chipul

Specialiștii recomandă să ne tundem părul o dată la o lună sau o lună și jumătate pentru a-l menține cât mai sănătos. Părul scurt a fost în tendințe pe tot parcursul anului 2016 și se pare că acest lucru continuă și în 2017. Persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 40 de ani sunt cele care aleg cel mai des părul scurt pentru că li se potrivește de minune.

Tunsorile pentru părul mediu în schimb nu sunt foarte schimbătoare în anul 2017, ci se bazează și de data aceasta pe simplitate. Specialiștii în hair styling spun că posesoarele unui păr mediu sunt destul de norocoase pentru că acestea pot opta pentru foarte multe coafuri.

Alegerea unei anumite tunsori este foarte importantă deoarece una nepotrivită ne-ar putea schimba cu totul și cu totul înfățișarea, în timp ce una potrivită s-ar putea să ne aducă numai laude. În momentul în care ne alegem o anumită tunsoare trebuie să ținem cont și de forma feței sau de faptul că ne dorim să mascăm anumite imperfecțiuni, iar o tunsoare potrivită ne poate ajuta destul de mult în această privință. De exemplu, dacă vrem să punem accentul pe alungirea gâtului sau vrem să distragem atenția de la dimensiunea nasului, există câteva reguli care vin din partea unor profesionişti și de care ar trebui să ținem cont pentru a obține tunsori care să ne avantajeze din toate punctele de vedere. În momentul în care decidem să adoptăm o anumită tunsoare trebuie să ținem cont de câteva aspecte:

forma fetei
 • Forma feței

Persoanele care au o față ovală se pot considera norocoase pentru că acestora le stă bine cu orice fel de lungime a părului. În cazul în care aveți forma feței rotundă sau pătrată este bine să evitați bretonul pentru că acesta s-ar putea să nu vă avantajeze prea mult și să alegeți tunsorile în cascadă, iar dacă sunteți posesoarea unei fețe în formă de inimă sau triunghiulară este bine să optați pentru coafuri care vă adaugă mai mult volum și să le evitați pe cele perfect netede.

 • Fața rotundă – pentru acest tip de fizionomie, se aleg tunsorile cu mai mult volum în partea de sus a părului, dar se poate opta de asemenea și pentru tunsori scurte, dar peste linia bărbiei, care să-i dea feței un aspect oval. În cazul unei fizionomii rotunde, trebuie să se evite tunsorile până la linia bărbiei care înconjoară fața pentru că această trăsătură va fi mult mai accentuată și de asemenea, este necesar să se evite și cele cu un breton scurt sau tunsorile cu mult volum în zona urechilor.
 • Fața ovală – permite o gamă mai largă de tunsori pentru că aproape orice fel de coafură se potrivește acestui tip de fizionomie. Având în vedere că fața este destul de echilibrată și balansată proporțional, poți alege tunsori scurte, medii sau poți rămâne la părul lung. De evitat în acest caz sunt tunsorile cu breton lung sau coafurile mai rebele pentru că acestea ar putea ascunde unele trăsături.
 • Fața în formă de inimă – în acest caz se vor potrivi foarte bine tunsorile medii sau cele cu păr lung. Cu toate că dacă ești posesoarea unei astfel de fizionomii poți purta atât părul lung, cât și scurt, în cazul părului scurt sunt recomandate tunsorile până la bărbie care să pună în evidență fața în formă de inimă și care să confere volum exact acolo unde este nevoie. De evitat în cazul acestei fizionomii sunt tunsorile scurte care evidenţiază fruntea, dar și tunsorile cu foarte mult volum în partea superioară a capului.
 • Fața în formă de diamant – această fizionomie denotă o expresie dramatică pentru că este destul de bine balansată. Orice fel de tunsoare va fi potrivită în cazul unei fețe în formă de diamant, așadar, poți experimenta în acest caz orice tunsoare pentru că vei avea ce scoate în evidență.
 • Textura părului

Textura este foarte important atunci când vine vorba despre tunsori pentru că un păr drept și fin de exemplu poate opta pentru tunsori scurte, gradate, care dau un efect de dezordine, în schimb, părul des și aspru necesită tunsorii medii, adică de la bărbie în jos. Mai jos, vom vedea despre ce este vorba:

 • Părul gros – deținătoarele unui astfel de păr se pot considera destul de norocoase pentru că acest tip de păr are mai mult volum. Chiar dacă acesta nu este des, va părea tot timpul mai bogat. În privința tunsorilor, există câteva restricții în cazul părului gros, în sensul că părul scurt va trebui evitat deoarece acest tip de tunsoare ar putea crea dificultăți în aranjare. Specialiștii în hair styling recomandă filarea părului și păstrarea lui într-o formă lungă pentru că în acest fel nu se va crea senzația de greutate, iar părul se va putea mișca în voie.
 • Părul subțire – acest tip de păr are tendința de a deveni foarte ușor lipsit de viață și din acest motiv sunt recomandate tunsorile în scări sau cele filate și de asemenea, se pot crea onduleuri la vârfuri pentru a crea senzația de mai mult volum.
 • Părul aspru - acest tip de păr este destul de problematic pentru că de cele mai multe ori este și des și automat destul de greu de aranjat. În rutina de îngrijire nu trebuie să lipsească uleiul aplicat pe vârfuri pentru că acest tip de păr are tendința de a se usca. În privința tunsorilor, se recomandă cele în scări sau cele rebele care să permită o aranjare mai ușoară, însă de evitat este bretonul pentru că acesta poate crea probleme în ceea ce privește aranjarea.
 • Părul creț are un avantaj destul de mare, acela să prezintă mai mult volum și are capacitatea de a pune în evidență trăsăturile feței într-un mod destul de armonios. Tunsorile până la umeri sau cele în trepte sunt cele mai potrivite pentru părul creț.

tunsori cu breton

Tunsori în tendințe în 2017

 • Bobul – acest stil de tunsoare este extrem de cunoscut pentru că foarte multe femei aleg să își tundă părul asta datorită faptului că subliniază foarte bine trăsăturile feței.
 • Părul mediu – această lungime este extrem de frumoasă, însă în acest caz trebuie să avem grijă ca lungimile să fie proporționate așa cum trebuie. Acest tip de tunsoare evidențiază la fel de bine trăsăturile, precum bobul.
 • Păr mediu ondulat – în 2017 se poartă naturalul și părul ușor de aranjat, iar un păr mediu și ondulat se potrivește perfect acestei descrieri. Pentru persoanele mereu ocupate și pentru care timpul nu este un bun aliat, acest tip de tunsoare creează senzația de simplitate, dar și de un aspect îngrijit în același timp.
 • Părul mediu în scări – foarte multe persoane au ales acest tip de tunsoare tocmai pentru că oferă mult mai mult volum, iar specialiștii ne spun că nu vom da greș dacă vom alege o astfel de tunsoare și mai ales că părul mediu este și foarte ușor de întreținut.
 • Tunsoarea cascadă merge pe principiul treptelor și se potrivește pentru orice lungime a părului sau pentru orice formă a feței. De asemenea, acest tip de tunsoare este și foarte ușor de aranjat, este nevoie doar să ridici de la rădăcină părul cu ajutorul unei perii și a unui uscător pentru a avea senzația de mai mult volum.
 • Tunsoarea Carre – această tunsoare este extrem de populară și ajută foarte mult la punerea în evidență a foarte multe trăsături ale feței sau poate alungi gâtul. Acest tip de tunsoare are mai multe forme, de la bobul clasic, până la cele cu diferite particularități, cum ar fi părul tuns foarte scurt în zona cefei, cu breton, dar și un carre lung.
 • Garçon este o altă tunsoare scurtă, iar termenul provine din franceză și înseamnă „băiat”, însă este o tunsoare ce conferă și feminitate. Acest tip de tunsoare nu are o textură anume, ci se caracterizează prin șuvițe împrăștiate, care lasă o senzație de dezordine. Tunsoarea aceasta descoperă trăsăturile și le scoate în evidență, fiind ideală pentru fetele cu o fizionomie îngustă, iar persoanele care dețin o față rotundă sau pătrată trebuie să renunțe la acest tip de tunsoare. Garçon este potrivită pentru toate vârstele și nu necesită o scurtare totală a părului, fiind de asemenea potrivită și pentru părul ondulat care are o lungime medie.
 • Tunsorile asimetrice sunt bazate pe lungimile de contrast, fiind foarte mult accentuat în acest caz betonul oblic și lung, care este lăsat să cadă pe o parte. Această tunsoare le este recomandată și persoanelor cu fața rotundă pentru că bretonul oblic alungește fața.
 • Tunsorile filate – sunt destinate în special părului des, însă în cazul părului subțire trebuie să se acorde o importanță mai mare pentru că îl poate lipsi de volum, așadar în acest caz, filarea se face pe șuvițe separate pentru a căpăta părul o formă și de asemenea, în cazul părului lung, filarea excesivă poate da greș pentru că volumul va fi mult mai mare, iar coafarea și aranjarea părului va fi mult mai dificilă.
 • Tunsorile cu breton – bretonul a fost dintotdeauna adoptat de către femei, fiind o parte destul de importantă a tunsorii. Acesta poate ascunde anumite imperfecțiuni, însă în același poate pune în evidență trăsăturile, iar bretonul vedetă al anului 2017 este cel scurt, până la jumătatea frunții. Bretonul se potrivește perfect cu părul lung, dar și cu culorile închise.

tunsori-bob-moda-2017

Ce coafuri se poartă în 2017?

Pe lângă tunsorile pentru care se optează în 2017, trebuie să ținem cont și de coafurile acestui an.

 • Împletiturile – dacă în 2016, acestea au fost date la o parte, anul acesta, împletiturile sunt din nou în tendințe. Fie că optăm pentru împletiturile spic sau pentru niște tehnici mai elaborate, acestea se potrivesc de minune cu o atitudine romantică și proaspătă.
 • Coafurile greco-romane sunt ușor de realizat și au fost extrem de promovate în serialul „Stăpânul inelelor”
 • Buclele lejere arată perfect pe un păr lung deoarece pot completa cu succes aproape orice ținută.
 • Cocurile – indiferent că se optează pentru cocurile lejere, pe o parte, pentru cocuri foarte strânse, asemenea balerinelor sau pentru cocuri înnodate, o simplă coadă în vârful capului îți va permite să optezi pentru un coc perfect, aranjând părul așa cum dorești, pentru orice ocazie.
 • Coafură japoneză cu influențe hi-tech – acest gen de coafură, foarte scurtă face trimitere la stilul japonez. Această tunsoare foarte scurtă și cu mixturi de culoare este în vogă anul acesta.
 • Coafurile inspirate din anii 80 sau din anii 20 – acest tip de coafură este realizată cu onduleuri bine definite, realizate cu ajutorul ondulatorului sau cu ajutorul bigudiurilor, iar mai apoi, lipite de cap cât mai bine cu ajutorul fixativului.
 • Coada simplă, prinsă la ceafă – aceasta este o coafură vedetă în acest sezon, însă trebuie să fii înzestrată cu foarte multă creativitate pentru a putea adăuga diferite accesorii de păr, panglici de catifea sau poți opta pentru naturalețe, alegând să-ți prinzi părul într-o coadă de cal lejeră, la ceafă, prinsă doar cu șuvițele de păr.
 • Ponytail glam – deși accentul se pune mai mult pe naturalețe anul acesta, un strop de glam nu strică niciodată. Această coafură este reprezentată printr-o coadă în vârful capului, cu părul perfect întins.

Cum să te machiezi în funcție de tunsoarea pe care o ai?

make up 2017
 • Pentru părul lung și drept - poate fi de cele mai multe ori elegant pentru că îi dă chipului un aspect elegant și clasic. Este o coafură ușor de realizat, însă de cele mai multe ori, accentul cade pe chip și de aceea trebuie să fim atente la ce machiaj alegem. Pentru machiaj se recomandă un fond de ten, dar și puțin iluminator pe linia nasului și pe frunte. În privința pleoapelor, se poate alege un fard în culori neutre și se poate contura cu un creion sau cu tuș pleoapa superioară. Pentru ca ochii sa capete și mai multă luminozitate este recomandat să se aplice creion alb pe pleoapa inferioară, iar rimelul le va conferi genelor alungire și mai mult volum.
 • Pentru părul lung cu bucle lejere – acest tip de păr a fost întotdeauna un simbol al feminității, combinate cu romantismul. Dacă ești posesoarea unui astfel de păr, nu trebuie să-l umbrești cu un machiaj strident, ci trebuie să-l pui foarte bine în evidență. În privința machiajului, se recomandă aplicarea unui strat subțire de fond de ten sau pudră, iar pentru ochi se recomandă nuanțe cât mai naturale, ochii rimelați, iar sprâncenele conturate foarte fin cu un creion. Pentru a da o notă de senzualitate, folosește pe buze un ruj discret, recomandat fiind cel în nuanța rose.
 • Pentru bobul lung – acest tip de tunsoare se poartă și anul acesta și având în vedere că te pune foarte bine în evidență, tot ceea ce trebuie să faci este să optezi pentru un machiaj cât mai natural pentru a sublinia trăsăturile feței. Așadar, poți opta pentru un strat subțire de fond de ten sau de pudră pentru uniformizarea tenului, iar pentru a scoate în evidență cât mai bine chipul este recomandat să folosești fard de obraz, într-o culoare caldă sau rece, în funcție de nuanța părului. Ochii se recomandă să fie fardați în nuanțe neutre, iar în ceea ce privește buzele, să se aplice un ruj bej sau rose.
 • Pentru părul scurt – această coafură a fost adoptată mulți ani la rând și se poartă și anul acesta, fiind potrivită pentru orice vârstă. În privința machiajului, poți folosi un fond de ten sau o cremă colorată pentru a ascunde imperfecțiunile. De asemenea, sprâncenele trebuie să fie foarte bine conturate, iar pentru asta se recomandă un creion, ochii pot fi conturați în nuanțe fumurii, iar pentru alungire și mai mult volum, aplicați două straturi de mascara. Pentru un plus de prospețime, sunt recomandate gloss-urile sau rujurile în nuanțe cât mai naturale.

Produse profesionale de makeup care îți înfrumusețează chipul

Aceste produse care ne pot înfrumuseța chipul se găsesc și online și pot fi comandate la prețuri destul de bune de pe Glemis.ro.

Puteți alege fondurile de ten hidratante de la Paese în acest caz, pe bază de colagen sau fondurile de ten minerale de la Malu Wilz.

Creioanele pentru sprâncene de la Malu Wilz sunt extrem de practice și rezistente pentru că sunt dotate și cu o periuță pentru aranjarea sprâncenelor.

Mascara pentru dublă alungire și pentru un volum dramatic de la Paese este foarte bogată în ingrediente active.

Fardurile de ochi neutre sau fumurii pentru un machiaj ca la carte de la Malu Wilz au o textură fină și pot fi combinate foarte ușor și cu alte nuanțe.

Fardurile pentru obraz de la Paese cu ulei de argan sunt foarte hidratante, de o calitate superioară ce oferă un machiaj profesional perfect. De asemenea, și Malu Wilz pune la dispoziție o serie de farduri de obraz profesionale pentru a obține un machiaj impecabil. Acestea au o rezistență foarte mare și îi conferă tenului mai multă luminozitate.

Rujurile cu ulei de argan de la Paese sunt de asemenea extrem de hidratante, conțin un nivel ridicat de vitamina E, antioxidanți și Omega 3, iar rujurile de la Malu Wilz asigură o acoperire uniformă și o rezistență îndelungată.

Așadar, acestea vor fi tendințele în ceea ce privește tunsorile și coafurile pentru anul 2017.

În cazul în care încă nu v-ați decis pentru ce fel de tunsoare sau coafură să optați, sperăm ca aceste sfaturi să vă fie utile. 


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha