Avantajele și dezavantajele părului scurt sau lung

Par scurt sau par lung


Dacă ai părul lung și îți dorești un păr scurt sau dacă ai părul scurt și îl vrei lung, atunci e momentul să faci o schimbare. De cele mai multe ori, posesoarele unui păr creț își doresc un păr drept și invers, iar cele cu un păr lung vor un păr scurt, însă din fericire există numeroase trucuri la care poți apela pentru a obține coafura dorită. În cazul în care vrei să adopți o anumită coafură, mai jos ai câteva sfaturi în ceea ce privește modul în care ți-ai putea alege o anumită coafură.

O schimbare este întotdeauna bine venită, însă când optezi pentru o anumită tunsoare, trebuie să ții cont de forma feței.

 • Fața rotundă

Dacă dispui de o față rotundă trebuie să găsești diferite soluții care să o facă să pară mai ovală, iar cele mai recomandate tunsori sau coafuri sunt: bretonul lung, coada de cal care este prinsă la baza gâtului sau părul lung și drept.

 • Fața ovală

Persoanelor cu fața ovală li se potrivește aproape orice fel de tunsoare, însă pentru a evidenția și mai bine trăsăturile, poți alege una dintre următoarele opțiuni: tunsoare bob, părul de lungime medie sau chiar și buclele lejere.

 • Fața pătrată

În cazul unei fețe pătrate, pomeții și bărbia sunt bine accentuați, iar în acest caz, cele mai potrivite coafuri sau tunsori sunt cele care îți pot permite să-ți lași părul lung și cu breton, tunsorile bob cu breton sau părul mediu cu bucle lejere și breton.

 • Fața în formă de diamant

Dacă ești posesoarea unei fețe în formă de diamant, trebuie să îți alegi coafuri și tunsori care îți îndulcesc trăsăturile și care maschează liniile pronunțate, astfel încât, cele mai potrivite coafuri pentru tine ar fi cele de lungime medie, cu părul pe o parte, tunsoarea pixie sau buclele mari cu un breton subțire.

 • Fața în formă de inimă

Fizionomia în formă de inimă presupune o față în formă de V, cu bărbia destul de accentuată. Pentru a masca acest lucru și pentru a atrage atenția mai mult asupra ochilor și a pomeților, alege să porți părul într-o lungime medie. Acesta poate fi atât filat, cât și ondulat, dar și prins într-o coadă de cal la baza gâtului, care poate fi purtată pe o parte.

avantaje par scurt

Avantajele parului scurt

avantajele parului gras

Avantajele parului lung


Avantajele părului scurt

În cazul în care ai părul lung și ești tentată să faci o schimbare și vrei să alegi o tunsoare scurtă, poți face acest lucru pentru că părul va crește înapoi destul de repede, însă înainte de a opta pentru o tunsoare este bine să apelezi la sfatul hair stiliștilor. Părul scurt este foarte sexy dacă te hotărăști să optezi și pentru o culoarea puternică, astfel încât, mai jos ai câteva avantaje pe care le are un păr scurt:

 1. Este ușor de întreținut

Este foarte ușor de aranjat și întreținut pentru că nu se încâlcește la fel de tare precum un păr lung, iar o coafură poate fi mult mai bine ajustată dacă ai părul scurt. De asemenea, acesta se spală mult mai ușor și se usucă mult mai repede.

 1. Este mai econom

În cazul unui păr scurt, nu este necesar să faci rabat de la șampon sau produse de styling pentru că în acest fel nu va mai fi nevoie să consumi atât de multe produse.

 1. Este foarte util pe timpul verii

Dacă ai părul lung, vara, din cauza temperaturilor ridicate îl vei ține mai mult prins în coadă sau în coc, așadar, în cazul părului scurt această problemă nu va mai exista pentru că te poți simți cool și foarte confortabil vara cu un păr scurt.

 1. Poate fi menținut sănătos mult mai ușor

Având în vedere că părul lung se încurcă mult mai repede, acesta se poate degrada la fel de repede, în schimb, în cazul unui păr scurt, acest lucru nu se întâmplă. Ba mai mult, părul scurt poate fi la fel de feminin și cool, iar dacă vrei să ieși în evidență, cu siguranță vei atrage multe priviri asupra ta.

 1. Te întinerește

Părul scurt scoate în evidență majoritatea trăsăturilor faciale: ochii, zâmbetul sau pomeții, creând un look tineresc, care te va avantaja în orice situație.

 1. Se potrivește de minune cu forma feței pătrate

Dacă dispui de o fizionomie pătrată, cel mai bine îți va sta cu o tunsoare scurtă. De asemenea, acest tip de tunsoare te va avantaja și dacă ești mică de înălțime pentru că păstrează proporțiile, dar și dacă ai trăsături delicate și fine.

 1. Vopsitul este mult mai ușor

Dacă ai părul scurt, te poți vopsi chiar și acasă pentru că se va obține mult mai ușor o culoare uniformă și rezultate mult mai bune decât în cazul în care încerci să-ți vopsești acasă părul lung.

Dezavantajele părului scurt

Pe lângă toate aceste avantaje, există și câteva dezavantaje ale părului scurt sau mai bine zis ale tunsorii pixie.

 1. Necesită mai multe vizite la salon

În cazul în care ai o linie a tunsorii care nu poate fi întreținută acasă, trebuie să mergi la salon pentru a-ți păstra frumusețea tunsorii, așadar investiția pe care o făceai în produsele pentru îngrijirea părului lung, vor fi făcute la salon.

 1. Durează ceva timp până te obișnuiești cu noua tunsoare

Când alegem să optăm pentru o schimbare precum o tunsoare scurtă, în momentul în care vedem, firele de păr căzând pe jos, avem o strângere de inimă. Dacă tunsoarea nu ne va plăcea, atunci nu este cazul să ne panicăm pentru că este vorba doar despre timp până când părul va crește din nou.

 1. Este mai dificil de mascat atunci când se așează prost

Dacă părul se îngrașă, atunci ne va fi mult mai dificil pentru că nu vom mai avea parte de un păr lung pe care să-l prindem într-o coadă sau într-un coc. În acest caz, cel mai bine este să optăm pentru niște accesorii care ascund părul gras.

 1. Trebuie să schimbi și instrumentele de coafat

Dacă ai optat pentru o tunsoare scurtă este necesar să-ți achiziționezi un ondulator care face buclele mai mici sau o placă, instrumente indispensabile de altfel, care îi dau părului mai mult volum.

Părul lung a fost mereu în tendințe și îți oferă o mulțime de variante de coafare, însă se îngrijește destul de greu. Astfel încât, există o serie de avantaje și dezavantaje ale părului lung.


Avantajele părului lung

 • Poți adopta foarte multe stiluri de coafuri, la diferite evenimente, fără să te plictisești de ele pentru că poți opta pentru o gamă largă de coafuri sau chiar și jocuri de nuanțe.
 • Îl poți aranja ușor, astfel încât dacă ești pe fugă și nu ai timp să-ți faci buclele dorite, atunci poți alege varianta de a-l spăla și de a aplica puțină spumă sau îl poți îndrepta cu placa și cu siguranță că părul va arăta extrem de bine.
 • Părul lung este mereu la modă, iar dacă ești posesoarea lui, atunci te poți considera o norocoasă pentru că îl poți purta așa cum vrei tu.
 • Dacă dispui de un păr ondulat, atunci părul tău va arăta mereu aranjat și vei avea nevoie doar de câteva produse de îngrijire pentru a-l face să arate perfect.

Pe lângă avantajele menționate mai sus, există și o serie de dezavantaje ale părului lung.

Dezavantajele părului lung

 • Se rupe repede și se încurcă foarte ușor;
 • Necesită tot timpul o îngrijire aparte pentru că are nevoie de șampon, balsam, măști, dar și tratamente care să-l facă să strălucească.
 • Se spală și se usucă mult mai greu;
 • Chiar dacă îți permite să optezi pentru foarte multe coafuri, părul lung s-ar putea dovedi a fi greu de aranjat dacă este țepos, moale sau subțire, așa că în acest caz mai bine îl lași pe spate sau îl prinzi.

Tot timpul a existat o rivalitate între părul drept și cel creț. Dacă până acum ceva timp, părul drept era preferat de către majoritatea femeilor, acum lucrurile s-au schimbat puțin pentru că părului perfect drept, ia luat locul părul creț, sau mai bine zis onduleurile lejere, care se poartă foarte mult și anul acesta. Dacă mai sus ți-am prezentat avantajele și dezavantajele părului scurt, dar și ale părului lung, mai jos îți vom arăta câteva aspecte pozitive atât ale părului creț, cât și ale părului drept dar și câteva aspecte aspecte negative ale acestora.

Întâi de toate, vom începe cu forma feței pentru că în general pe posesoarele unei fețe pătrate sau în formă de inimă nu le va avantaja un păr drept pentru că liniile drepte nu vor face altceva decât să accentueze forma geometrică a feței.

Avantajele părului creț

 • Buclele avantajează orice femeie

Onduleurile sau părul creț avantajează pe oricine pentru că pun în evidență feminitatea și senzualitatea, cu excepția posesoarelor unei fețe rotunde pentru că buclele în acest caz s-ar putea să sublinieze și mai mult rotunjimea fizionomiei.

 • Părul creț distrage atenția de la riduri

Părul creț acționează precum un lifting facial pentru că distrage în mod eficient atenția de la liniile fine și de la ridurile deja formate.

 • Părul creț îți dă mai multă încredere în tine

Este demonstrat faptul că părul creț îți oferă mai multă încredere și de asemenea, vei avea un aspect mai cool.

 • Părul creț te întinerește

Părul creț îți subliniază trăsăturile foarte bine, astfel încât acesta distrage atenția de la riduri și te face să te simți mai tânără oricând.

 • Părul creț arată mult mai des

Deși poate că în realitate nu este chiar așa pentru că poate firul de păr este unul destul de subțire, părul creț întotdeauna va arăta ca și cum ar avea mai mult volum, iar în momentul în care se îngrașă, acest aspect este mai puțin vizibil.

Dezavantajele părului creț

 • Se usucă mult mai repede și este mai fragil

Părul creț, prin natura sa se usucă mult mai repede decât părul drept și se rupe mai ușor, așadar trebuie să ai foarte mare grijă de felul în care îl îngrijești.

 • Trebuie să folosești mai multe produse de îngrijire

Părul creț necesită o atenție deosebită, astfel încât șamponul, balsamul și masca nu trebuie să-ți lipsească și în afară de asta, ai nevoie și de uleiuri pentru vârfuri pentru că acestea se degradează cel mai repede.

 • Părul creț este mai greu de întreținut

Părul creț îți ia mai mult timp în ceea ce privește întreținerea lui. Chiar dacă acesta nu se piaptănă pentru că se poate rupe foarte ușor, ai nevoie de mai mută atenție pentru a întreține buclele, dar și produse destinate special îngrijirii buclelor.

 • Se descurcă mult mai greu

Dacă tot am vorbit despre părul creț, în cele ce urmează vă vom prezenta și câteva puncte tari ale părului drept, dar și câtva puncte slabe.

Avantajele părului drept

 1. Părul drept este mult mai ușor de aranjat;
 2. Părul drept nu este atât de predispus la deshidratare;
 3. Poate fi coafat foarte ușor, în orice mod;
 4. În cazul părului drept, proteinele sunt distribuite uniform pe tot părul, astfel încât acesta arată mult mai strălucitor decât părul creț;
 5. Umezeala este păstrată mai bine în firul de păr deoarece cuticulele stau așezate una lângă cealaltă pe firele de păr, pe toată lungimea lui.

Pe lângă toate aceste avantaje, părul drept prezintă și câteva neajunsuri.

Par cret cu paie

Par cret cu aluminiu

Bucle de vara cu elastice de par


avantaje par drept

Avantaje par drept

avantaje par cret

Avantaje par cret


Dezavantajele părului drept

 1. Părul drept evidențiază mult mai bine firele de păr rebele

În cazul în care vrei să faci o ședință foto, părul trebuie să fie perfect drept pentru că în caz contrar, firele de păr nărăvașe vor fi primele care vor ieși în evidență.

 1. Buclele se mențin greu

În cazul în care vrei să-ți încrețești părul cu aparate de styling, atunci este bine să aplici puțin mai mult fixativ pentru ca buclele să nu se lase prea repede.

 1. Trebuie îndreptat cu placa frecvent

Dacă mergi într-o vacanță, placa de păr nu trebuie să-ți lipsească pentru că părul răvășit trebuie potolit cumva.

 1. Părul drept se îngrașă mai repede

În prima zi, părul stă perfect, însă de a doua sau a treia zi deja acesta începe să capete un aspect de păr gras.

Așadar, indiferent dacă ai părul lung, scurt, drept sau creț, cel mai important este să-l îngrijești așa cum se cuvine pentru a-i păstra un aspect sănătos, iar dacă vrei să alegi produse dintre cele mai calitative pentru a avea un păr cât mai frumos, atunci magazinul online Glemis.ro îți vine în ajutor cu cele mai bune produse profesionale de îngrijire a părului.

Poți alege produse de la Moroccanoil pentru păr creț, pentru netezire, pentru, volum, hidratare sau reparare, iar în cazul în care ai părul vopsit, Wella Professionals îți pune la dispoziție o mulțime de game destinate atât părului vopsit, cât și părului natural. Toate aceste produse le găsiți la prețuri excelente pe Glemis.ro


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha