10 reguli pentru un păr frumos

10 reguli pentru un păr frumos

Un păr frumos necesită și o îngrijire atentă. Chiar dacă natura ne-a înzestrat deja cu un păr bogat și frumos, dacă nu avem grijă de el așa cum se cuvine, toate calitățile moștenite vor fi anulate. Nu are importanță tipul de păr pe care îl avem, subțire, gros, fin sau aspru, atâta timp cât îi acordăm atenția cuvenită.

Pentru a-i conferi părului o îngrijire propice este necesar să înțelegem și să știm cu ce fel de păr avem de-a face, fie că este vorba despre un păr gras, uscat sau normal. Fiecare tip de păr are nevoie de produse speciale de styling și de îngrijire, dar și de ingrediente diferite, specifice. De asemenea, trebuie să ținem cont și de anotimpul în care ne aflăm pentru că de exemplu iarna, părul are nevoie de o dublă protecție din cauza faptului că frigul are capacitatea de a deteriora părul mult mai tare, iar vara avem nevoie de o protecție eficientă împotriva razelor solare puternice.

Pentru toate aceste probleme, există câteva soluții care îți vor face părul să arate mult mai sănătos și mai frumos:


  1. Consumă alimente sănătoasealimente sanatoase

Alimentele sănătoase sunt foarte importante pentru un păr sănătos, pentru unghii frumoase, dar și pentru un ten luminos. Pe lângă faptul că avem nevoie de produse speciale destinate tipului de păr pe care îl avem, părul crește centimetru cu centimetru în fiecare lună, iar pentru o creștere sănătoasă este nevoie și de câteva alimente care să-l ajute în această direcție.

  • De exemplu, somonul este un aliment extrem de sănătos, bogat în acizi grași, precum Omega 3, vitamina B12, proteine și fier. Toate aceste substanțe hrănesc părul și scalpul, dar în special Omega 3 pentru că în momentul în care organismul este deficitar de grăsimi sănătoase, părul se va usca și va căpăta un aspect mat.
  • Carnea de pasăre este bogată în proteine și îi furnizează părului resursele necesare pentru a-l reface. În momentul în care părul are deficienţă de proteine, acesta se va mai deschide la culoare cu o nuanță sau două.
  • Fasolea și lintea sunt alimente nutritive, care ajută părul să crească datorită faptului că sunt bogate în proteine, fier, biotină și zinc. De asemenea, deficitul de biotină duce la ruperea părului și de aceea, specialiștii recomandă consumul acestor alimente de două ori pe săptămână.
  • Legumele verzi, în special broccoli și spanacul, care sunt bogate în vitaminele A și C, necesare pentru producerea sebumului, care hrănește rădăcina firului de păr.
  • Nucile sunt alimente recomandate de nutriționiști pentru că au o sursă bogată de seleniu, zinc, Omega 3, dar și acid alfa linoleic, care restructurează fibra capilară și ajută scalpul să devină mai sănătos.
  • Stridiile conțin un puternic antioxidant, este vorba despre zinc. Acestea sunt foarte cunoscute pentru efectul miraculos pe care îl au asupra părului.
  • Lactatele conțin o cantitate destul de mare de calciu, care ajută la creșterea părului, iar zerul și caseina sunt două proteine de calitate, care ajută părul să devină din ce în ce mai sănătos și mai strălucitor.

  1. Protejează părul de căldură și de soare

Părul este mult mai sensibil la soare, astfel încât cel uscat va deveni mult mai poros, iar cel gras se va îngrășa mult mai repede din cauza temperaturile crescute care vor determina transpiraţia. Cu alte cuvinte, temperaturile crescute duc la decolorarea părului. Pentru a evita acest lucru este necesar să se protejeze părul prin folosirea unor pălării sau a unor eșarfe, însă cel mai bine este să eviți expunerea frecventă la soare. În acest caz, se recomandă folosirea unor produse cu protecție SPF împotriva razelor solare puternice.

  1. Folosește cât mai rar aparatele pentru coafat

De obicei produsele care au rolul de a îndrepta părul sau de a-l încreți sunt considerate a fi nocive dacă sunt folosite pentru o perioadă îndelungată pentru că părul se va usca mult mai tare, se va degrada la vârfuri, își va pierde din strălucire și se va electriza mult mai repede. Astfel, se recomandă folosirea într-un mod cât mai rar a aparatelor de coafat, însă de asemenea este indicat să se folosească instrumente profesionale de cea mai bună calitate, care protejează firul de păr, în mod special cele dintr-un material ceramic.

  1. Șamponul și balsamul trebuie schimbate din când în când

Părul poate deveni imun la anumite produse care sunt folosite de ceva timp, astfel că proprietățile produselor sunt anulate. Specialiștii ne recomandă să folosim și alte produse destinate părului nostru decât cele obișnuite, iar dacă nu suntem dispuși să renunțăm la produsele noastre, atunci măcar o dată pe săptămână ar fi indicat să folosim un alt șampon.

  1. Aplică mască de păr pentru strălucire și hidratare săptămânal

Cu ajutorul unor ingrediente simple îți poți realiza chiar și acasă măști care să îi confere strălucire părului. Este vorba despre avocado, miere, gălbenuș de ou și multe altele. Atât părul gras, cât și cel uscat au nevoie de măști diferite având în vedere că nevoie sunt diferite. Astfel încât pentru părul uscat se poate opta pentru maioneză sau avocado, iar pentru părul gras pentru ingrediente precum berea sau lămâia.

  1. Clătește părul cu apă rece

Apa rece este cea mai recomandată pentru clătirea părului pentru că menține hidratarea de la nivelul firului de păr și sigilează umezeala în interiorul cuticulei. Un alt avantaj al apei reci este acela că face părul mai fin și mai strălucitor, pe când apa fierbinte ar trebui evitată pentru că îndepărtează uleiurile esențiale de la nivelul scalpului, astfel că acesta se va rupe mult mai repede.

  1. Periază părul pentru mai multă strălucire

Periajul ajută foarte mult părul pentru că uleiurile esențiale de la nivelul scalpului vor fi distribuite uniform pe toată lungimea, astfel că acesta va deveni mult mai strălucitor. Tot periajul ajută la îmbunătățirea circulației de la nivelul scalpului, ceea ce face ca părul să crească mult mai repede. Se recomandă în acest caz folosirea unei perii din peri naturali, care să facă părul mai strălucitor. De asemenea, prin perierea părului, firele de păr subțiate și slăbite de la rădăcină se vor îndepărta și vor rămâne cele sănătoase. Periajul părului nu trebuie să se facă nici într-un mod exagerat de des pentru că acest lucru va duce la ruperea firelor de păr și la activarea glandelor sebacee, care vor contribui la îngrășarea părului.

  1. Evită să te speli pe cap zilnic

Spălatul pe cap în fiecare zi este un lucru dăunător pentru păr deoarece acesta își pierde mult mai ușor din fermitate și devine mult mai slab, lipsit de strălucire și va avea tendință mai mare de îngrășare. În cazul în care nu poți renunța la acest obicei, se recomandă folosirea unui șampon cu o concentrație mai scăzută, care să nu afecteze structura și textura părului.

  1. Tunde vârfurile de păr regulat

Părul ar trebui tuns periodic, o dată la 3 sau 5 săptămâni, în funcție de cât de repede crește. Pentru a avea un look proaspăt este necesar să practicați acest obicei pentru că în acest fel veți putea scăpa de vârfurile uscate inestetice.

  1. Nu folosi în exces produse pentru colorarea păruluioxidanti de par


În cazul în care dorești să îți vopsești părul, optează pentru vopsele profesionale pentru că acestea protejează mult mai bine firele de păr. Vopsele profesionale sunt formate din uleiuri hidratante și hrănitoare, precum și din extracte naturale. Decolorările repetate și vopsirile repetate duc la degradarea părului, iar vopsirea lui la 4 sau 6 săptămâni ar trebui făcută cu produse de calitate și de asemenea, este indicat să se folosească în acest caz măști naturale care pot face minuni, pe bază de uleiuri esențiale. Pe lângă aceste măști, se recomandă folosirea unor produse destinate părului vopsit pentru că nu sunt atât de agresive precum celelalte și îi conferă acestuia un grad mai mare de protecție.

Dacă doriți să optați pentru produse profesionale de cea mai bună calitate, găsiți pe Glemis.ro prețuri foarte accesibile la produse destinate îngrijirii părului de la cele mai renumite brand-uri. Indiferent că este vorba despre produse pentru protecție solară, aparate de coafat din ceramică, pe bază de ioni negativi care protejează părul, șampoane, balsamuri sau măști profesionale, vopsele profesionale de cea mai bună calitate, toate acestea le găsiți la prețuri foarte bune.

Măști de păr naturale pentru un păr frumos și sănătos

Măștile naturale sunt foarte accesibile și pot fi făcute cu ingrediente pe care le găsești în casă, fără să-ți ocupe prea mult timp. Indiferent de tipul de păr pe care îl ai, fie că este vorba despre părul uscat sau despre cel gras, părul trebuie să arate tot timpul impecabil, să fie hidratat și să aibă un aspect sănătos. Pe lângă toate aceste reguli menționate mai sus, este necesar să acționăm din când în când asupra părului și cu măști naturale. În cele ce urmează vom vedea că există o serie de măști naturale, care pot fi preparate în casă, destinate atât părului uscat, cât și părului gras.


Măști naturale pentru părul uscat

  1. Mască hidratantă cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este cunoscut ca fiind un ingredient extrem de eficient în rezolvarea problemelor ce țin de păr sau de ten. În ceea ce privește părul, uleiul de cocos este foarte benefic pentru că hidratează în profunzime părul și hrănește în totalitate scalpul, astfel încât, înainte de a te spăla pe cap este bine să-l aplici cu câteva ore înainte, atât pe scalp, cât și la rădăcini sau este bine să-l aplici seara și să-l lași toată noaptea să acționeze, iar a doua zi să speli părul.

  1. Mască pentru hidratare cu avocado

Având în vedere că avocado conține o cantitate considerabilă de acizi grași esențiali, acesta hidratează în profunzime părul, astfel încât pentru o mască de păr este nevoie de jumătate de avocado, amestecat cu 2 linguri de ulei de măsline și 2 ouă. Toată această compoziție se aplică pe păr și se lasă să acționeze cât mai mult, apoi se spală părul și se aplică balsam pentru extra hidratare.

  1. Mască de păr hidratantă cu ulei de măsline

Pentru o mască puternic hidratantă, optați pentru ulei de măsline și pentru un gălbenuș de ou, iar apoi învăluiți părul într-o folie sau într-o pungă pentru a nu vă păta, iar în felul acesta substanțele nutritive vor fi absorbite în totalitate în firul de păr. În cazul în care timpul nu vă permite să stați prea mult cu masca în cap, atunci masați scalpul cu puțin ulei călduț de măsline, lăsând câteva minute să acționeze, iar apoi se va spala părul .

  1. Mască de păr hidratantă cu banană

O combinație de ingrediente care îți vor lăsa părul strălucitor și cu un aspect proaspăt și sănătos este cea cu o banană pisată, o lingură de miere și o jumătate de pahar de lapte sau chiar mai puțin, depinde de consistența dorită. Această mască se lasă să acționeze aproximativ 15 minute, iar apoi se spală părul cu un șampon blând și se aplică balsamul.

  1. Mască de păr pentru hidratare cu unt de shea

Untul de shea reprezintă o sursă de grăsime naturală, fiind obținut din nucile arborelui karite. Untul de shea este extrem de hidratant atât pentru piele, cât și pentru păr, iar pentru folosirea pe păr se recomandă topirea în palme a untului și masarea scalpului, precum și aplicarea lui pe vârfuri. Se lasă să acționeze aproximativ 15 minute, iar apoi se spală părul cu șampon și se aplică balsamul. Este recomandat și pentru părul creț sau uscat, dar și pentru a scăpa de mătreață.


Măști naturale pentru părul grasmasti naturale pentru parul gras

  1. Mască de păr cu miere și gălbenuș de ou

Pentru a obține o mască eficientă pentru părul gras, se amestecă două lingurițe de miere cu un gălbenuș de ou. Această mască se aplică pe părul proaspăt spălat, la rădăcină, se lasă să acționeze aproximativ 15 minute, iar apoi se clătește.

  1. Mască de păr cu bicarbonat de sodiu

Aflat la îndemâna oricui și fiind un ingredient extrem de eficient, bicarbonatul de sodiu este foartecunoscut pentru efectele sale benefice în tratarea părului gras. Acesta, înlătură impuritățile de la nivelul scalpului și reduce excesul de sebum, astfel că se amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu apă călduță, iar apoi pasta omogenă se ține aproximativ 15 minute pe păr, iar apoi se clătește.

  1. Mască de păr cu gălbenuș de ou și lămâie

Lămâia este foarte indicată în tratarea părului gras, astfel încât pentru o mască esențială este nevoie de 2 linguri de suc de lămâie cu două gălbenușuri de ou, care se aplică pe părul proaspăt spălat. Se lasă să acționeze 10-15 minute, iar apoi se clătește părul.

  1. Mască de păr cu ou, urzică și vitamina B1

Ceaiul de urzică este foarte recomandat pentru persoanele care au un păr gras, astfel încât se face o infuzie de urzici, se adaugă apoi o fiolă de vitamina B1, iar după ce se răcește se adaugă și un ou bătut. Se înmoaie părul în acest amestec, iar scalpul se masează ușor și se lasă să acționeze aproximativ o oră, învelind părul într-un prosop, iar apoi se clătește cu apă călduță.


  1. Mască de păr cu argilă, oțet și apă

Această mască este foarte eficientă pentru părul gras, astfel că se folosește o mână de argilă, amestecată cu puțin oțet și puțină apă, în cantități egale, se lasă să acționeze circa 10 minute, iar apoi se spală părul cu un șampon blând.

În cazul în care vă doriți rezultate vizibile imediat, încercați produse profesionale, specifice nevoilor părului dumneavoastră. Pe Glemis.ro găsiți produse la prețuri avantajoase, destinate nevoilor părului. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva măști profesionale destinate părului uscat.

Măști profesionale pentru părul uscat

  1. Mască intens hidratanta Intense Hydrating Mask de la Moroccanoil

Această mască are un puternic efect hidratant, fiind bogată în ulei de argan, care este menit să remedieze uscăciunea părului, îi îmbunătățește textura, elasticitatea și structura, făcându-l mai ușor de coafat.

  1. Mască nutritivă - Masque Fondant - Nutrifier Glycerol de la Loreal Professionnel

Această formulă profesională nu conține silicon, are o textură lejeră și este îmbogățită cu glicerină și ulei de nucă de cocos, conferindu-i părului un nivel optim de hidratare. Această mască hrănește intens părul și transformă instantaneu fibra capilară, părul devenind moale la atingere, mai suplu, mai strălucitor și mult mai ușor de coafat.

  1. Masquintense Irisome - Nutritive de la Kerastase

Această mască este concepută special pentru părul uscat, atât cu o structură fină, cât și cu o structură groasă și are o capacitate de a acționa atât asupra exteriorului, cât și asupra interiorului firului de păr, iar complexul Irisome tratează părul și îl pregătește pentru absorbirea nutrienților esențiali care îl însănătoșesc și îl înfrumusețează.

  1. Tratament Hidratant Moisturizing Treatment So Pure de la Keune

Acesta este un tratament intensiv pentru părul uscat, degradat și poros, care pătrunde adânc în structura firului de păr pentru a restabili daunele cauzate de deshidratare, dar și de produsele chimice, stres și factorii dăunători din medul exterior.

  1. Mască nutritivă cu ulei de argan - Nourishing Mask With Argan Oil de la KAYPRO

Este o mască intens hidratantă cu ulei de argan, destinată părului uscat și tern. Aceasta hidratează părul, îl descurcă, îl hrănește în profunzime și îl revitalizează, lăsându-l strălucitor, mătăsos și ușor de coafat.

Așadar, pentru a avea un păr frumos și sănătos este bine să ținem cont de cele 10 reguli care sunt esențiale pentru sănătatea părului. Indiferent că optăm pentru produse profesionale sau pentru ingrediente naturale, părul nostru trebuie să arate mereu impecabil, de aceea trebuie să-i oferim ingredientele și substanțele necesare.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha