O mare parte a femeilor prefer să se vopsească acasă, singure, fără să apeleze la ajutorul specialiştilor. În mod cert, acest lucru se datorează comodităţii sau a costurilor care ar trebui să fie suportate în urmă vopsirii la un salon de înfrumuseţare. Într-adevăr, vopsirea acasă este mult mai accesibilă din punct de vedere financiar faţă de vopsitul la salonul de înfrumuseţare, însă, vopsindu-va acasă este posibil că uneori să nu mai obţineţi rezultatele dorite. Cu toate acestea, ajutată fiind şi cunoscând mii trucuri vei reuşi să te transformi într-o adevărată profesionistă. Iată care sunt sfaturile oferite de profesionişti pentru femeile care vor să se vopsească singure acasă:
Vopsea permanentă / nepermanentă
Dacă vrei să alegi o vopsea semi-permanentă vei evita efectul de două nuanţe de par la următoarea colorare a părului, pentru că ea se va atenua cu fiecare spălare. Specialiştii o recomandă în cazul în care vrei să obţii o culoare închisă. În cazul vopselii permanente, specialiştii avertizează asupra faptului că această trebuie să fie împrospătată mai rar deoarece va persistă mult mai mult în par. Dacă vrei să obţii o culoare deschisă, atunci vopseaua permanentă este cea mai bun soluţie.
Nuanţa dorită
Este foarte important să ştii sigur care sunt preferinţele tale. Trebuie să iei în considerare că vopsindu-te acasă nu mai beneficiezi de sfaturile profesioniştilor şi nu vei avea de unde să ştii dacă nuanţă pe care ţi-o doreşti este cea mai potrivită. În primul rând, dacă preferi vopsirea părului acasă, trebuie să ştii cum să alegi culoarea potrivită.
Atunci când achiziţionezi vopseaua, optează pentru o nuanţă care va fi în armonie cu nuanţă tenului şi a ochilor tăi. Aşadar, fie că alegi să îţi deschizi sau să îţi închizi culoarea părului, este foarte important să optezi pentru o vopsea care este cu două sau cel mult trei tonuri mai închisă sau mai deschisă decât culoarea naturală a părului tău. Este indicat că, în cazul în care ai pielea în tonuri reci, să optezi pentru nuanţe de ciocolatiu, şaten, blond cenuşiu sau negru intens.
Dacă pielea ta se află în categoria tonurilor calde, atunci alege să-ţi colorezi părul în nuanţe de blond auriu, şaten deschis, castaniu sau roşcat. De multe ori există şi excepţii, de aceea, înainte să îţi achiziţionezi vopseaua, este bine să ştii cu siguranţă dacă nuanţă cu care doreşti să îţi colorezi părul ţi se potriveşte sau nu. Că să scapi de îndoieli, îţi poţi vopsi o secţiune foarte mică a părului (deasupra urechii), care poate fi acoperită cu uşurinţă de restul părului, că să vezi dacă nuanţă ţi se potriveşte sau nu.
Vopseaua
Soluţia pe care o foloseşti este extrem de importantă. Dacă ai ales să te vopseşti acasă va trebui să îţi cumperi produse profesionale. Atenţie! Unele produsele care se găsesc în hypermarket-uri la preţuri infime vor provoca adevărate catastrofe pentru părul tău. Optează pentru o vopsea profesională şi nu doar că efectul va fi unul potrivit, ci vei beneficia de uşurinţă în utilizare, iar părul tău nu va fi atât de afectat.
Foloseşte vopseaua de par profesională permanentă – Hair Color Cream – Super Kay îmbogăţită cu tehnologia revoluţionară ultraphlex. Vopsitul părului acasă presupune o atenţie sporită acordată ingredientelor pe care trebuie să le conţină o vopsea bună. Atunci când nu ai un specialist la îndemână, care să îţi indice produsul potrivit, trebuie să alegi o vopsea cu o formulă care să îţi protejeze părul în timpul procesului de vopsire.
Aşadar, încearcă să optezi pentru o vopsea care să conţină uleiuri hrănitoare, keratină, vitamina C şi filtre UV. Aceste ingrediente îţi vor proteja şi hrăni firul de par, în timp ce îl vor proteja împotriva radiaţiilor solare.
Ustensile potrivite
Dacă ai luat decizia să te vopseşti sigură acasă o dată, cu siguranţă se va mai întâmplă. De aceea este bines a îţi creezi o trusa de ustensile proprie care să aibă în compoziţie o pensula pentru aplicare, un bol, un pieptene cu coadă cu ajutorul căreia să împărţi părul în secţiuni, mănuşi de unică folosinţă şi două prosoape închise la culoare, unul pentru a-l aşeza pe umeri şi celălalt pentru a şterge picăturile de vopsea de pe faţă sau de pe gât.
Este indicat să aplici vopseaua pe părul gras, deoarece sebumul îţi va proteja scalpul de efectele dăunătoare ale chimicalelor aflate în vopsea, precum amoniacul şi perhidrolul. După ce împărţi părul în secţiuni, cu ajutorul pieptănului cu coadă, începe să aplici vopseaua de la rădăcina spre vârfuri, apoi masează-ţi scalpul cu degetele că să distribui vopseaua cât mai uniform la rădăcina. În acest fel te asiguri că nicio porţiune nu va rămâne nevopsită. Dacă doreşti să îţi închizi părul, începe întotdeauna cu secţiunile din faţă, unde părul este de obicei mai deschis.
În schimb, dacă îţi vopseşti părul într-o nuanţă mai deschisă, începe automat cu secţiunile din spate, unde părul este cel mai închis. Astfel, vopseaua va putea să acţioneze mai mult timp pe secţiunile colorate la început, pentru că tu să te bucuri de o nuanţă uniformă. Vopsitul părului acasă necesită mai multă atenţie decât vopsitul la salon, de aceea este foarte important să urmezi toate instrucţiunile de pe cutie şi să laşi vopseaua să acţioneze exact atât cât recomandă producătorul.
Îngrijire corectă
După ce ai terminat să îţi vopseşti părul trebuie să conştientizezi că el are nevoie de foarte multă îngrijire deoarece substanţele chimice care intervin pe parcursul vopsirii îl deshidratează şi usucă. De aceea, de fiecare dată când îţi speli părul, foloseşte un balsam hidratant, special pentru părul vopsit. Măştile din ingrediente naturale fac minuni pentru părul vopsit, deoarece îl hidratează şi îi redau strălucirea, ajutându-l astfel să capete un aspect sănătos.
De aceea, aplică o masca din ulei de măsline sau ulei de ricin cel puţin o dată pe săptămâna, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă îţi place să-ţi vopseşti părul în nuanţe puternice, cu siguranţă întâmpini multe probleme atunci când îţi cumperi haine. Pierzi minute în şir gândindu-te dacă te-ai asortat corect, de aceea este mult mai simplu să achiziţionezi accesorii nude. Te salvează din orice situaţie şi se păstrează mult timp în tendinţe.