Trucuri pentru colorarea părului

Trucuri pentru colorarea părului


Apelezi adesea la trucuri homemade pentru infrumsetare, însă nu ai încercat niciodată să îţi vopseşti părul acasă? Este timpul să înveţi să economiseşti bani şi timp, vopsindu-ţi părul acasă şi obţinând un rezultat impecabil pe care ţi-l poate asigura şi stilistul tău. Tot ce trebuie să ştii este că culoarea părului tău trebuie să te reprezinte, să îţi reflecte personalitatea şi să te avantajeze. Iată care sunt sfaturile noastre atunci când vrei să te vopseşti singură, acasă 

Culoare

În primul rând, trebuie să alegi o culoare potrivită. Niciodată să nu optezi pentru o schimbare radicală, mai ales când vine vorba despre vopsire la domiciliu. Evita schimbările dramatice de look, precum trecerea de la brunet la blond. Orientează-te către o culoare cu doar două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât culoarea ta naturală. Nu te lasa influenţată de modelul de pe cutie, consultă ghidul culorilor menţionate pe ambalaj, care indică nuanţele de par cărora vopseaua li se adresează. Nu uită să îţi faci obligatoriu testul de alergie de fiecare dată când te vopseşti şi aplică puţină vopsea în spatele urechii sau în interiorul braţului. Dacă nu apar mâncărimi sau înroşiri ale pielii înseamnă că vopseaua poate fi folosită cu încredere.  De asemenea, foloseşte produse de calitate de la brand-uri folosite şi în salon. Îţi poţi achiziţiona de la glemis.. Aici vei găsi produse profesionale pentru toate buzunarele şi preferinţele.

Hidratare

Înainte să începi să îţi vopseşti părul va trebuie să îl răsfeţi cu tratamente de regenerare şi hidratare. Astfel, părul va fi pregătit şi va absorbi mult mai bine vopseaua. De asemenea, ar fi bine să foloseşti un produs pentru a evita deteriorarea abuzivă. Poţi opta pentru Olaplex, un produs care se aplică în vopsea sau în decolorant şi care ajută la refacerea structurii firului de par, anuland efectele chimice ale vopselei.

Pregătire

Pe lângă pregătirea părului trebuie să îţi pregăteşti ustensilele. Ai nevoie de un pieptene cu dinţi rari pentru a delimita şuviţele şi de agrafe pentru delimitarea părului. Apoi, este foarte important să citeşti instrucţiunile produselor cu mare atenţie. Este indicat să citeşti integral instrucţiunile pentru că  fiecare kit pentru vopsire este diferit şi vei afla, astfel, cum să combini şi să aplici vopseaua corect, precum şi timpul necesar pentru că aceasta să îşi facă efectul, înainte de clătire. Nu uita să foloseşti o pereche de mănuşi chirurgicale, pentru a nu-ţi păta pielea.

Colorare pas cu pas

Nu te grăbi când începi să te vopseşti sau roagă o prietenă să te ajute. Ia fiecare şuviţă în parte şi cu răbdare aplică produs pe tot părul, astfel încât să nu rămână părţi neatinse. Lasă vopseaua să acţioneze conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi clăteşte şi aplică balsam.

Hidratarea este foarte importantă, atât înainte cât şi după procesul de colorare a părului. Foloseşte produse de calitate şi nu ezita să foloseşti măşti de par din gama proffesionals. Aceste mici amănunte te vor ajută să obţii un par vopsit exact ca la coafor.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha