Totul despre îngrijirea mâinilor și a unghiilor

îngrijirea mâinilor și a unghiilor

Mâinile și unghiile trebuie să fie la fel de bine îngrijite precum tenul. Se spune adesea că mâinile ne dezvăluie adevărata vârstă, iar în timp, pielea își pierde din fermitate, devenind mult mai sensibilă și mai predispusă la riduri, pete sau alte semne ale îmbătrânirii. Cu toate acestea, de multe ori mâinile nu primesc atenția pe care o merită, așa că ar trebui să urmăm câțiva pași pentru a avea parte de niște mâini tinere și de niște unghii sănătoase.

  1. Protejează-ți mâinile de razele puternice ale soarelui și hidratează-le
  2. Cu siguranță aveți grijă de tenul dumneavoastră în momentul în care îl expuneți razelor solare, însă cum rămâne cu mâinile? Acestea au nevoie de umiditate pentru a se menține suple și de asemenea, din cauza razelor puternice ale soarelui sunt predispuse la riduri și pete întunecate. Este foarte important să le protejăm în fiecare zi, astfel încât, trebuie să folosim o cremă cu protecție solară sau încercați să apelați la ingrediente naturale care vă vor hidrata mâinile în profunzime. Untul de shea pe lângă faptul că protejează mâinile de razele solare, vitamina E din compoziția sa reduce ridurile și rugozitatea pielii. Cu 15 minute înainte de a vă expune la soare, nu uitați să aplicați crema protectoare și aplicați-o cât de des simțiți nevoia.

  3. Ai grijă de cuticule
  4. Dacă mâinile ar trebui să fie hidratate, unghiile nu trebuie să fie ignorate în această privință. În timp ce vă hidratați unghia, nu uitați să masați și cuticulele, acea barieră protectoare dintre unghie și pielea de dedesubt. Hidratarea unghiilor și a cuticulelor păstrează acea zonă mai maleabilă și este predispusă mai puțin riscului de fisurare care poate duce la diferite infecții. În cazul în care cuticulele sunt mult prea uscate, atunci aplicați ulei de protecție și pe timp de noapte pentru a le conferi acestora o doză suplimentară de umiditate.

  5. Poartă mănuși de protecție
  6. Atunci când vine vorba despre protecția mâinilor, mănușile sunt foarte utile în acest sens pentru că apa caldă în special poate lăsa pielea fără uleiurile sale naturale, ceea ce duce la niște mâini uscate și crăpate. De asemenea, contactul cu diferite substanțe chimice de curățare poate sensibiliza pielea și poate duce la afecțiuni precum dermatita, roșeață, mâncărime sau usturime. O pereche de mănuși căptușite cu bumbac te-ar putea ajuta foarte mult pentru că mâinile vor fi mult mai protejate în acest fel.

  7. Elimină oja
  8. Un strat de ojă pe unghii le oferă acestora un aspect mai plăcut și mai frumos, însă oja nu trebui lăsată prea mult timp pe unghii. În plus, folosirea îndelungată a unei oje mai închise la culoare va duce la îngălbenirea unghiilor și la subțierea lor. Oja nu este recomandat să stea pe unghii mai mult de o săptămână, astfel încât, după un anumit număr de zile, îndepărtați-o cu puțin dizolvant, însă fără acetonă pentru că acesta este mai blând pentru unghii. Pentru ca unghia să nu se irite, iar cuticulele să nu fie afectate, puteți înmuia un un disc demachiant în dizolvantul pentru lac, țineți-l pe unghie timp de 10 secunde, iar apoi, prin mișcări circulare, glisați în sus, spre vârful unghiei. După ce oja a fost îndepărtată verificați să vedeți dacă aveți pete albe pe unghii, maronii sau tot felul de afecțiuni și încercați să nu le evitați, ci să consultați un specialist.

  9. Ai grijă la lungimea unghiilor

Unghiile lungi sunt mai predispuse ruperii, astfel că acestea pot acumula de asemenea o mulțime de bacterii, în timp ce unghiile prea scurte nu pot proteja așa cum se cuvine vârfurile degetelor. Cel mai bine ar fi ca acestea să nu fie nici prea lungi și nici prea scurte, cu alte cuvinte, să fie păstrate cam de 2-3 milimetri mai lungi decât vârful degetelor.


Sfaturi pentru unghii sănătoase

  • Încearcă să nu agresezi unghiile pentru că în momentul în care desfaci anumite capace sau recipiente, folosind chiar și unghiile, acestea se distrug și de asemenea, de foarte multe ori dezlipim sau decojim anumite lucruri tot cu unghiile, iar acest lucru nu este indicat absolut deloc pentru că acestea se pot rupe mult mai ușor, se pot exfolia sau zgâria.
  • Pilește unghiile pentru a le menține forma și sănătatea și pentru a ține departe imperfecțiunile. Este recomandat să se folosească o pilă fină care să nu agreseze unghiile și de asemenea, este necesar ca acestea să fie tăiate regulat pentru că și unghiile au procesul lor de regenerare și se refac într-un anumit timp.
  • Ai grijă la dizolvantul pe care îl folosești pentru că după ce alegi să-ți îndepărtezi oja de pe unghii, cel mai bine ar fi să optezi pentru un dizolvant fără acetonă pentru că cele care au în compoziția lor acetonă nu fac altceva decât să usuce unghia și să-i confere un aspect șters, îndepărtând astfel luciul natural.
  • Folosește un tratament de protecție pentru unghii pentru a evita ruperea lor, pentru a le conferi mai multă hidratare și nu în ultimul rând, pentru a le feri de posibile zgârieturi.
  • Hidratează-te pentru că acest lucru este foarte important dacă vrei să ai o piele frumoasă sau niște unghii sănătoase. Părul și unghiile vor avea de asemenea un aspect mai plăcut, însă apa va ajuta în primul rând organismul.
  • Mănâncă sănătos – acesta este un sfat pe care îl primim din toate părțile, însă este un sfat într-adevăr util pentru că dacă vrem să arătăm foarte bine, avem nevoie în primul rând să mâncăm sănătos, iar pentru ca unghiile să se mențină frumoase trebuie să consumăm cât mai multe alimente bogate în biotină, precum: conopidă, avocado, cereale integrale sau ouă fierte.

Tratamente pentru menținerea frumuseții unghiilor

Pentru ten sau pentru păr recurgem la tot felul de tratamente naturiste care ne dau rezultate excepționale, însă același lucru l-am putea face și în cazul unghiilor pentru că și acestea au nevoie de o îngrijire atentă. Mai jos, aveți câteva tratamente pentru menținerea sănătății și frumuseții unghiilor pe care le puteți face acasă, cu ingrediente extrem de simple.

  • Mască cu miere și ulei de migdale

Cu ajutorul compoziției de miere și ulei de migdale, vă puteți hidrata mâinile și unghiile. Este bine să lași să acționeze această mască pe unghii toată noaptea. În acest caz, ar trebui să purtați o pereche de mănuși din bumbac.

  • Mască cu ulei de măsline și glicerină

Pentru această mască ai nevoie de un bol mic de apă, câteva picături de lămâie, puțin ulei de măsline și puțină glicerină, astfel încât, mâinile se țin cam 10 minute în această compoziție pentru o hidratare intensivă.

  • Mască cu gălbenuș de ou, ulei de măsline și miere

Această mască este ideală pentru întărirea unghiilor, astfel, că toate ingredientele se amestecă bine, iar apoi se țin unghiile cam 10 minute și după, se clătesc cu apă călduță.

  • Tratament cu ulei de ricin

Acest tratament este ideal pentru unghii subțiri, care se exfoliază repede. Se masează unghiile cu ajutorul acestui ulei și se lasă să acționeze cam o oră, iar apoi se îndepărtează cu apă călduță excesul de ulei. Acest tratament trebuie să se realizeze cam 2-3 luni pentru a avea parte de rezultate pe măsură.


Tratamente naturale pentru menținerea frumuseții mâinilor

Vara este necesar să aplicăm o cremă de mâini pentru a ne proteja de razele puternice ale soarelui, însă iarna avem nevoie de hidratare neapărat pentru că mâinile sunt mult mai uscate atunci, tind să se crape, iar unghiile să se exfolieze mai des. Așa că, mai jos avem câteva tratamente care se pot realiza și acasă cu ingrediente simple și naturale.

  • Mască cu miere și banană

Se pasează o banană și se adaugă puțină miere până când se obține o compoziție mai groasă. Mâinile trebuie să fie bine curățate și chiar exfoliate, iar apoi se aplică masca. Aceasta se lasă să acționeze cam 15 minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduță, iar ulterior se aplică și o cremă de mâini pentru o hidratare în profunzime.

  • Mască cu suc de lămâie, gălbenuș de ou și ulei de măsline

Toate aceste ingrediente se amestecă bine până când se obține o compoziție lichidă, se aplică pe mâini, se lasă să acționeze cam 15-20 de minute, apoi se înlătură cu apă călduță. Nu uitați să aplicați crema apoi, iar această mască este ideală pentru mâinile uscate.

  • Mască cu avocado, miere, iaurt și ulei de măsline

Pentru a obține o mască eficientă pentru mâinile uscate, se amestecă toate aceste ingrediente până când se obține o pastă, apoi se aplică pe mâini. Se lasă să acționeze cam 15-20 de minute, iar apoi se îndepărtează cu apă rece sau călduță și nu în ultimul rând, nu uitați să aplicați și crema de mâini.

Așadar, dacă tenul și părul au nevoie de măști și tratamente pentru a putea fi menținute frumoase, nici mâinile nu se lasă mai prejos. Optați pentru una dintre măștile de mai sus, pe care să o realizați regulat, iar mâinile vor arăta mult mai bine. De asemenea, dacă doriți să folosiți produse profesionale care au un grad mai mare de eficiență, intrați pe Glemis.ro la brandul favorit și alegeți-vă produsele care vă caracterizează.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha