Regulile de aur pentru frumuseţe

Regulile de aur pentru frumuseţe


În frumuseţe, la fel ca în orice alte domenii există câteva reguli de aur de care trebuie să ţinem cont pentru a avea un aspect tânăr şi ferm cât mai mult timp. Aceste reguli nu sunt doar găselniţele specialiştilor, ci dau cu adevărat valoarea aspectului tău şi ne feresc de problemele estetice precum deteriorarea pielii, a părului sau a unghiilor. În momentul în care încălcăm aceste reguli, singura amendă pe care o primim este cea a timpului pe care ne va fi greu sau chiar imposibil să o mai putem repara. Alteori, dizarmoniile cromatice vor avea un efect invers decât cel scontat şi din zânele care ne voiam ajungem… răţuşcă cea hilară. Există multe astfel de reguli, însă le-am ales pe cele mai importante. Ţinând cont de ele, îţi vor asigura nu doar un aspect plăcut, ci vei înregistra şi importante victorii în lupta cu trecerea anilor.

Demachiantul

Femeile care nu folosesc produse de make-up consideră că ele nu au nevoie de demachiant. Ei bine, demachiantul este un produs care trebuie să se găsească în trusa oricărei femei deoarece el are rolul de a elimina toate impurităţile de la nivelul feteil. Demachierea nu este o regulă, ci o litera de lege a îngrijirii. Înainte de toate, demachierea înseamnă curăţare. Însă acţiunea ei nu se limitează la îndepărtarea fardurilor, ci şi a impurităţilor produse de poluare, a excesului de sebum de pe piele. Iată de ce este obligatorie prezenţa, indiferent dacă ne fardăm sau ba într-o anumită zi. Porii sunt curăţaţi, iar crema sau orice alt tratament aplicat ulterior îşi va face treaba mai bine. Indiferent de formulă demachiantului, clăteşte tenul cu apă! Aceasta este o altă regulă de baza pentru frumuseţea şi sănătatea pielii, pe care puţini o ştiu şi chiar şi mai puţini o aplică. Fii una din puţinele care ştiu să-şi îngrijească tenul că la carte!

Machiajul buzelor sau al ochilor

Niciodată, dar niciodată să nu te machiezi foarte mult la nivelul ochilor şi la nivelul buzelor. Această este o regulă foarte importantă care vine din rândul specialiştilor în make-up. Alegând să porţi un machiaj al ochilor intens şi un ruj roşu, vei pune două accente puternice pe faţă, iar cei care te privesc nu se vor putea concentra asupra niciunuia din ele. Pe scurt, muncă-n zadar! În plus, un astfel de machiaj în culori închise sau ţări este perceput că vulgar şi, prin urmare, inestetic. Regulă este să alegi un machiaj mai pronunţat fie al ochilor, fie al buzelor, în funcţie preferinţă şi timp. Buzele roşii vor aduce un plus de senzualitate şi pot fi fardate în câteva clipe. În schimb, ochii fardaţi cu un machiaj fumuriu aduc mister privirii, dar îşi iau minute bune.

Ser înainte de crema

Foarte puţine femei aleg să folosească ser, iar acest lucru este foarte rău. Dacă ştiinţa l-a descoperit, de ce să nu ne folosim de el? Pentru cele care nu l-au încercat încă, va pot spune că este unul dintre tratamentele de baza la care putem apela zilnic – şi la un preţ mic! Are pentru ten efectul unei cafele pentru creier. Îi porneşte motoarele şi îi da un impuls, iar în timp vei constată că tenul devine mai tonic. Însă acest tratament are două reguli că să-şi îndeplinească misiunea: să fie aplicat zilnic şi neapărat înaintea cremei! Serul Antirid Serum Nouvelle Jeunesse Mary Cohr este un ser foarte puternici cu ajutorul căruia vei reuşi să elimini ani de pe faţă ta. Acest ser îşi împarte difuzează ingredientele de întinerire active de la nivelul epidermei, stimulând astfel funcţiile vitale ale celulelor şi oferind fermitate pielii. Formulă lui are o moleculă mai mică şi pătrunde uşor şi mult mai adânc în piele, dar, dacă este aplicat peste crema, pelicula fină de grăsime pe care o lasă orice crema la suprafaţă pielii îi va împiedică acţiunea, lăsându-l fără efect, deci ineficient! Serumul poate fi folosit atât dimineaţă, cât şi seară, potentând acţiunea cremelor.

Autobronzatul se aplică după exfoliere

Femeile îşi doresc să aibă pielea ciocolatie şi pentru a obţine acest lucru, ele apelează la tot felul de trucuri pentru a se bronză. De asemenea, multe dintre ele folosesc autobronzant şi nu înţeleg care este motivul pentru care nu reuşesc să se bronzeze uniform. Ei bine, dacă, din comoditate renunţi la exfoliere, există toate şansele că pielea ta să semene cu cea de leopard. Hidratarea este şi ea esenţială şi trebuie făcută cu mult simt de răspundere, întrucât orice zona care este foarte uscată va absorbi mai mult pigment şi va deveni mult mai închisă. La fel se comportă porţiunile acoperite de celule moarte. Un alt dezavantaj al prezenţei celulelor moarte este că vor fi eliminate în zilele următoare şi pielea va rămâne fără pigment în zonele respective. Regulă: exfoliază bine tot corpul şi faţă, apoi hidratează aplicând creme de corp şi măşti care sporesc nivelul de apă în ţesuturi şi apoi aplică autobronzantul!

Fardul cremos se fixează şi fardul pudra

Într-adevăr, fardurile cremoase au o textura şi o culoare foarte plăcută în cutiuţa lor, însă acestea nu au un efect foarte bun dacă nu sunt fixate cu fardurile pudra. Se întâmplă des ca fardurile să migreze de la locul lor şi, de cele mai multe ori, este vorba de fardurile cremoase, în special de creioane, care nu sunt bine fixate. Fardurile intră în contact cu grăsimea secretată de piele şi se întind foarte uşor. Din acest motiv se foloseşte creionul de buze, el oprind intrarea rujului în ridurile fine din jurul buzelor sau chiar întinderea lui peste contur. Ca să previi aceste situaţii neplăcute, te sfătuim să aplici mai întâi creionul contur sau fardurile cremoase şi apoi un fard praf în aceeaşi nuanţă pentru a-l fixă. Fardul de obraz cremos se fixează foarte rapid cu un strat fin de pudra!

Rujul şi fardul de obraz

Dacă te-ai gândit vreodată că în cazul machiajului nu trebuie să asortezi nimic cu nimic, să ştii că te-ai înşelat pentru că, şi în materie de farduri, anumite lucruri trebuie să se sincronizeze sau să se asorteze. Astfel, nu poţi să foloseşti un fard roz şi un ruj portocaliu sau un fard piersică şi un ruj mov. Alege întotdeauna să le foloseşti pe cele două din aceeaşi gama. Cu siguranţă nu multă lume ar şti să îţi spună ce anume nu se ptorivest ein look-ul tău, însă aspectul tău nu va fi unul plăcut dacă nu vei ţine cont de acest sfat.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha