Miracole pentru ten şi corp

Miracole pentru ten şi corp

Încă din cele mai vechi timpuri, atât tenul cât şi pielea corpului a avut nevoie de o îngrijire specială, aşa că doamnele şi domnişoarele au început să folosească în diferite dorme unturi şi uleiuri naturale pentru întreţinerea tenului şi a pielii. Produsele cu extracte naturale au un conţinut bogat de substanţe active terapeutice care contribuie la sănătatea şi estetică dorită. Uleiurile pentru îngrijirea tenului şi a corpului ar trebui să fie indispensabile în rutină de beauty a oricărei femei. Având în compoziţie extracte naturale din plante, acestea tonifică pielea, tratează acneea, diminuează ridurile, hidratează tenul şi îl fac mai strălucitor. Uleiul sau "sufletul plantei" constituie cea mai mare forţă vitală a plantei. Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare şi regenerare a epidermei totodată având şi proprietăţi antibiotice şi antiseptice astfel că ideea conform căreia folosirea acestora îngraşă şi mai mult pielea este doar un MIT.

Atenţie doar la Proprietăţile lor - uleiurile potrivite se aleg în funcţie de tipul de piele pe care îl aveţi. Pentru o piele frumoasă, hidratata, fără riduri, vergeturi şi care să ascundă anii putem folosi cu încredere câteva uleiuri vegetale ale căror beneficii ne vor ajută corpul să îşi păstreze aspectul tânăr şi care să aibă cât mai puţin de suferit în perioada sarcinii ( au 0 contraindicaţii pentru gravide). Doar câteva minute rezervate măsarii energice în piele a uleiurilor sau a unturilor naturale - până intră bine în piele - pot face adevărate minuni într-un timp scurt.

Uleiul de seminţe de cactus

Uleiul de seminţe de cactus este considerat un antioxidant foarte puternic, de 10 ori mai puternic decât uleiul de argan. El este originar din Maroc, este foarte rar şi preţios şi are rezultate nemaipomenite de revitalizare şi regenerare. Supraintitulat şi « botox » natural, uleiul de seminţe de cactus are o concentraţie bogată de vitamina E, peste 1000 mg. Kg şi acizi graşi nesăturaţi din cactus. În plus, compoziţia acizilor graşi nesăturaţi este de peste 60% acid linolei, stimulând formarea ceramidelor şi un puternic antionxidant cu intens efect de lifting. Proprietăţile sunt acelea de a reduce şi de a preveni ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii ; hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime, tonifiaza tenul. Gaturl zona decolteului şi a bustului ; estompează cicatricile ; redă luminozitatea şi strălucirea tenului.

Uleiul de seminţe de cactus are o textura fină care se absoarbe foarte uşor de piele şi se recomandă folosirea lui dimineaţă şi seară, în combinaţie cu o crema de zi sau de noapte. Rezultatele sale sunt vizibile, revitalizând părul şi unghiile.

Uleiul de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos a fost folosit din cele mai vechi timpuri în culturile din insulele polineziene, fiind utilizat pentru hidratarea pielii, dar şi că protecţie a pielii în faţă razelor solare puternice. În ultimii ani, uleiul de nuca de cocos s-a dovedit a fi un adevărat miracol din natură, devenind tot mai popular în întreaga lume. Spre deosebire de produsele cosmetice care au apă în compoziţie şi care pot lasă pielea uscată, uleiul de nuca de cocos se absoarbe încet şi pătrunde adânc în piele. Rezultatul este o piele catifelată şi suplă. Ca şi proprietăţi enumerăm efectul anti-ageing, bogat în acid lauric reuşeşte să repare ţesuturile şi să întârzie apariţia ridurilor. El are proprietăţi antibacteriale şi antifungice, fiind foarte bun pentru dermatite. Fiind foarte gras, uleiul de nuca de cocoş este un foarte bun demachiant. Acesta îndepărtează eficient fardurile şi dizolvă chiar şi mascara waterproof. În acelaşi timp lasă pielea sensibilă din jurul ochilor intens hidratata.

  • hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime; foarte eficient pentru întregul corp şi mai ales pentru mâinile uscate, pentru zona coatelor şi a genunchilor.
  • hidratare intensă după epilat/ras. Aplicaţi ulei de cocoş pe pielea umedă înainte de epilare în locul cremei de ras.
  • hrănire şi regenrare a structurii firului de par. Uleiul de cocoş penetrează eficient firul de par şi previne pierderea proteinelor acestuia. Este benefic în special pentru părul uscat, pentru că îl hidratează şi îi redă strălucirea.

Mare atenţie, însă deoarece uleiul de nuca de cocos nu se recomandă pentru pielea cu tendinţa acneică. Se depozitează la rece, în recipientul destinat lui.

Uleiul de macadamia

Uleiul de nuca de macadamia este foarte eficient în tratarea afecţiunilor, fiind foarte hrănitor pentru piele şi o sursă extraordinară de calciu, el conţine complexul de vitamine B, fosfor şi fier. Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentraţie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se găseşte din belşug în pielea noastră în anii tinereţii, dar care scade pe măsură ce inaintem în vârstă.

Unele dintre cele mai populare produse cu ulei de macadamia sunt acelea din kitul balsamului Moisturizing Rinse şi masca fără clătire Macadamia Natural Oil. Aceste produse sunt disponibile într-un kit cu 10% reducere.

Proprietăţile uleiului de nuca de Macadamia nu sunt deloc de ignorat deoarece aceste produse pot face adevărate minuni pentru îngrijire. Iată care sunt acestea :

  • hidratant şi emolient; se absoarbe foarte repede în piele
  • amanana apariţia ridurilor datorită concentraţiei mari de acid palmitoleic şi de acid oleic
  • regenerează podoabă capilară
  • tratează vergeturile, cicatricile şi iritatiile -acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii pielii.
  • vindecă micile răni sau iritaţii fiind bogat în vitaminele A, B1, B2 şi E, minerale şi antioxidanţi

Untul de cacao

Africanii foloseau încă din cele mai vechi timpuri untul de cacao atât pentru hrănirea pielii, cât şi pentru protecţia să de către razele soarelui şi de vânt. Untul de cacao are o culoare gălbuie, un miros uşor de ciocolată şi este comercializat atât în stare lichidă, cât şi în stare solidă, iar marele avantaj este că poate fi folosit că atare. Specialiştii recomandă să te îndrepţi către untul de cacao în stare solidă, acesta fiind un produs organic, nerafinat şi prin urmare mai sănătos. Pentru a putea fi folosit, se aduce la temperatura camerei sau se încălzeşte uşor.

Untul de cacao reduce vizibil vergeturile, estompează petele negre şi cicatricile. El neutralizează radicalii liveri, repara pielea şi sporeşte producerea de colagen necesar pentru a diminua ridurile.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha