Greşelile pe care le faci când foloseşti placă de par!

Cum sa folosesti placa de par


Placa de îndreptat părul există în trusa de îngrijire a multor femei, transformându-se pentru unele intr-un obiect indispensabil. Totuşi, chiar daca o folosesc foarte des, nu înseamnă că o folosesc şi corect, generând ruperea şi degradarea firului de par. Toate ştim cât de nocive sunt aparaturile cu aport de căldură pentru par, însă nu toate ştim că distrugerea părului poate fi într-o măsură mult mai mică sau chiar deloc, în cazul în care folosim placă aşa cum trebuie.  În continuare vom discuta despre greşelile pe care multe femei le fac atunci când folosesc placa de întins părul. Iată ce ar trebui să faci ca să foloseşti această aparatură fără să îţi degradezi în mod abuziv podoaba capilară :

Spray/ ser

Aţi auzit cu siguranţă că se foloseşte un ser de protecţie termică înainte de folosirea plăcii de par, însă nu aţi auzit, probabil, că aceasta nu este indicata exact înaintea interactiuniii cu placa. Principalul factor dăunător pentru par este temperatura ridicată a plăcii de întins. Indiferent cât de performant este dispozitivul, câte straturi protectoare susţin producătorii de produse şi ustensile de coafat că au, tot este absolut necesară aplicarea unui spray sau ser protector pe lungimea firelor de par pentru a preveni fragilizarea lor.

Iar peste acest prim pas multe femei sar. Foloseşte serul tip spray pentru protectie termică – Sleek Perfection Straight Style – Goldwell. Acest ser oferă protecţie termică până la 200 de grade Celsius, fiind rezistent inclusiv la mediul umed până la 24 de ore. El protejează culoarea şi lasă părul neted şi sănătos. Produsul se aplică pe părul uscat, se lasă să se usuce, apoi puteţi folosi placa de par.

Curăţarea plăcii de întins

Femeile nu îşi dau seama că în cazul în care este murdară, placă de par deteriorează şi mai mult structura firului de par. De la balsam, la spumă sau la alte spray-uri aplicate pe podoaba capilară, toate acestea se depun pe părţile interioare ale plăcii de întins părul. Chiar dacă reziduurile nu sunt vizibile cu ochiul liber, ele există şi scad eficienta plăcii de întins. Din acest motiv, şi placă trebuie curatata regulat, cel puţin o dată după patru utilizări.

Pieptănarea

Pieptănarea este un factor foarte important care previne degradarea părului. Există femei care nu îşi piaptănă părul, aşa că după uscare, îl împart în secţiuni şi încep să îşi întindă părul şuviţă cu şuviţă. Chiar dacă părul arată, aparent, descurcat, există mici ghemotocuri de par pe care doar un pieptăn le poate descurcă, iar dacă placă este trecută peste ele, părul riscul să se fragilizeze şi mai tare şi chiar să se rupă în locul unde este micul ghemotoc.

Întinderea părului în jos

Probabil cele mai multe femei îşi întind părul, din comoditate probabil, obişnuind să tragă fiecare şuviţă de par în jos. Această tehnică lasă, însă, părul fără volum, lipit de cap. Specialiştii în hairstyling recomandă tragerea şuviţelor de par în sus sau măcar perpendicular cu solul atunci când le întindem cu placa, tocmai pentru obţinerea volumului. Mai mult, pentru extravolum, este recomandat ca placa să fie fixată cât mai aproape de radacine şi printr-o mişcare de rotaţie să pornească tragerea pe toată lungimea părului. În felul acesta, veţi obţine volum de la rădăcina.

Temperatura joasă

S-a tot auzit că dacă placa de par este setată la o temperatură joasă, aceasta nu va degrada părul atât de mult. Unele femei obişnuiesc să-şi seteze placă de întins părul la o temperatura joasă sperând că astfel vor prevenit “arderea” firelor de par. Însă, specialiştii în hairstyling atrag atenţia că temperatura de la mediu în sus, către încins, este cea recomandată, cu atât mai mult cu firul de par este mai gros. De ce? Atunci când setezi placă de întins la o temperatura joasă, trebuie să efectuezi mişcarea de întins de mai multe ori pentru a obţine efectul dorit, iar frecarea, chiar şi la temperaturi joase, dăunează firelor de par. Dacă temperatura este înalta, chiar şi una sau două mişcări sunt suficiente.

Folosirea plăcii după baie

Sigur că după ce ţi-ai spălat părul, acesta va fi mai uşor de coafat, iar rezultatul se va menţine mult mai mult timp. Ei bine, după ce îţi speli părul este esenţial că acesta să fie foarte uscat. Oricât de mult te-ai grăbi să ajungi undeva, nu folosi placa de par dacă ai încă părul ud în unele porţiuni. De asemenea, după ce îţi usuci părul cu uscătorul şi ai impresia că este complet uscat, să ştii că nu este neapărat aşa. De regulă, la rădăcina rămân fire care nu se usucă complet, iar aplicarea plăcii de par îţi va degrada serios podoaba capilară. Pentru a coafa părul imediat după ce a fost spălat, trebuie uscat mai întâi cu peria şi foenul, pentru a fi îndreptat iniţial prin această metodă.

Placă profesională

Un alt truc, folosit în general şi de către saloanele de înfrumuseţare, este folosirea unei plăci de întins părul din gama de top. Este foarte important să ştii că dacă vei folosi o placă slabă va trebui să faci mult mai multe mişcări, părul se va « arde » foarte mult şi în final rezultatul nu va fi cel aşteptat. În plus, îţi vei da seama că părul tău nu stă drept mai mult decât o zi, aşa că următoarea zi va trebui să repeţi procesul. Mare atenţie, însă, folosirea zilnică a plăcii de par îl va degrada foarte mult.

Înveşte într-o placă de par profesională, care se foloseşte şi în saloanele de înfrumuseţare. De exemplu, placa de par profesională (infuzie de ulei de argan) – Onyx Intelligent Digital Styler – Diva este infuzată cu ulei de argan şi oferă strălucire şi supleţe de lungă durata. Ea are un buton digital de căldură variabil, începând de la 110 grade şi până la 235 grade,  permiţând o o coafură perfectă pentru orice tip de par. Timpul ei de încălzire este între 10 secunde la 110 grade şi 30 de secunde pentru încălzirea la 235 grade.

Aşadar, folosind produsele corespunzătoare în mod corect, părul tău nu ar trebui să aibă de suferit nici în cazul în care foloseşti placa de par destul de des.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha