Foloseşte corect serumul pentru ten!

Foloseşte corect serumul pentru ten!


Sănătatea şi frumuseţea tenului sunt motive importante pentru care femeile aleg să se îngrijească şi apelează la tot felul de trucuri. În ultima vreme au fost foarte discutate serumurile pentru ten. Acestea conţin foarte multe formule concentrate care ajută foarte mult pielea din mai multe puncte de vedere. Serumurile eliberează diferite ingrediente benefice pentru piele precum retinoide, peptide, vitamine şi antioxidanţi.


Cu siguranţă ai întâlnit denumirea de “face serum” inspectând rafturile magazinelor de beauty sau frunzărind paginile revistelor glossy. La fel de probabil nu ai putut să justifici preţul piperat atribuit unui recipient de 0.5 grame şi nici nu ai înţeles pe deplin de ce sunt esenţiale aceste seruri pentru faţă în rutina ta de îngrijire. Acesta este motivul pentru care în continuare voi aduce lumina pe subiecul acesta important precum serumurile pentru ten. Serumurile pentru ten au fost pentru o perioada lungă de timp cel mai bine păstrat secret în industria beauty, folosite aproape în exclusivitate în spa-uri ca parte din tratamente faciale . Similare cu cremele emoliente că design şi scop, serurile sunt produse lichide menite să trateze probleme ale tenului precum deshidratarea, iritatiile sau liniile fine.

Serumurile pentru ten

Serumurile au multe formule concentrate, au în component molecule mult mai mici decât cremele hidratante şi pătrund mult mai uşor în epiderma sau în derma, având un puternic efect reparator. De regulă, printre ingredientele serurilor pentru ten se regăsesc antioxidanţii, care protejează tenul de stresul oxidative, peptidele, care reduc apariţia ridurilor şi umectantii, care previn pierderea de apă din ţesuturi. Aceste aspecte pot depinde de ingrediente botanice, de extracte din plante şi pe fito-nutrienţi, însă în ultima perioada, secretul constă în tehnologii brevetate de ultima generaţie care grăbesc regenerarea celulară.

Formulele produselor disponibile pe piaţă pot varia, însă majoritatea serurilor sunt menite să netezească, să hidrateze şi să catifeleze pielea, ceea ce determina şi diminuarea aspectului ridurilor fine. Chiar dacă semnele de expresie nu te deranjează, un ser este în continuare esenţial întrucât va tonifia pielea şi îi va conferi o mînă de sănătate. Unele seruri pentru ten conţin exfolianti care minimalizează aspectul liniilor fine şi determina producţia de colagen, care de asemenea ajută enorm în ameliorarea acestei probleme. Altele, de exemplu, reduc aspectul petelor pigmentare şi discoloratiilor, aducând tenul la o nuanţă uniformă.

Tot la acest capitol merită menţionat faptul că serurile reduce apariţia cearcănele sau a pungilor cauzate de oboseală.

Folosirea serumurilor

derm-acte-severe-dehydration/moisturizing-serum-academi

Cu siguranţă aţi observant că de regulă, serumurile sunt în cantităţi foarte mici, în sticluţe mici. Ei bine, se aplică câteva picături de ser pe vârful degetelor şi se masează pielea după ce este curăţată. De regulă, la fel că şi demachierea sau cremele de hidratare, va trebui să să repeţi procesul de două ori pe zi: o dată dimineaţă şi o dată seară.

Nu ai nevoie de mai mult de o picătură pentru a acoperi întreagă faţă şi de regulă, şi gâtul. Vei simţi un boost instant al condiţiei pielii încă de prima dată când testezi un ser pentru ten – se poate simţi mai catifelată, mai netedă şi chiar mai tonifiată. Însă majoritatea produselor de acest tip promit o schimbare vizibilă în patru săptămâni, în special dacă se adresează ridurilor, roşeţii sau porilor largi.

Găsirea unui produs special formulat pentru tipul tău de ten poate dura ceva, însă asigura-te că investighezi întâi piaţă şi ingredientele folosite de producători înainte de a te hotărî asupra unui produs.

Serumul hidratant concentrate cu acid hialuronic – Moisturizing Serum Derm Acte SD – Academie

Acest ser este delicat şi hidratează în profunzime pielea. El înlătura condiţiile neprielnice ale pielii, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Acest tip de seruri sunt foarte bogate în peptide şi antioxidanţi, ceea ce conduce la diminuarea liniilor existente şi la prevenirea altor riduri noi.

De asemenea, protejează tenul de stres oxidativ şi previne îmbătrânirea prematură datorată expunerii la soare. Preţurile variază însă, în funcţie de potenţa fiecărui produs. Dacă nu vrei să investeşti în controlarea ridurilor de expresie şi cauţi doar un emolient intens sub formă de ser, atunci nu cheltui o avere pentru acest produs.

De asemenea, există numeroase seruri pentru orice tip de ten care se pretează pentru folosirea oricărui consummator, îmbunătăţind condiţia pielii şi amânând pe cât posibil tratamentele concentrate de care am vorbit mai sus.

Înainte de aplicarea serumului este extreme de important că tenul să fie curăţat foarte, foarte bine. Serumurile sunt produse dedicate îngrijirii pielii, care se aplică după curăţarea acesteia în prealabil, înainte de a aplică cremele de faţă. Datorită compoziţiei lor din molecule mici, intră direct în piele şi oferă o concentraţie foarte mare de ingrediente active.

În plus, după ce utilizezi serumul trebuie să aplici o crema hidratantă. Sigur că acest lucru depinde şi de compoziţia fiecăruia, însă o crema este uneori necesară. Acestea pot fi pline de ingrediente hidratante precum acid hialuronic, ceramide, care ajută pielea să-şi păstreze fermitatea şi hidratarea. Însă, chiar şi în acest caz, după aplicarea serurilor, este necesară şi utilizarea unei creme hidratante. 


Apoi, serumul, spre deosebire de cremele hidratante, cu cât vei folosi mai puţin cu atât efectele lui vor fi mai vizibile. Utilizarea lor depinde în funcţie de ten, însă, serumurile sunt foarte concentrate. Astfel, unele serumuri se recomandă zilnic, iar altele se pot folosi doar o dată pe săptămâna. Spre exemplu, dacă serul va fi aplicat peste fondul de ten, acesta nu va mai avea niciun efect, întrucât nu va putea fi absorbit în piele. Modul de aplicare este întotdeauna acelaşi, indiferent de tipul de ser, se aplică pe vârful degetelor şi, cu mişcări circulare, este întins pe întreagă faţă, pentru o cât mai bună acoperire”, explică specialistul.

Daca vrei rezultate bune şi un ten sănătos şi tânăr, evita pe cât posibil produsele cu foarte mult parfum deoarec acestea conţin foarte multe produse chimicale. La fel că şi cremele, serumurile pot avea structural or în parabeni şi ingrediente dăunătoare tenului. Evita produsele parfumate artificial sau cele colorate cu pigmenţi puternici deoarece dăunează mult pielii.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha