Cele mai frumoase modele de unghii cu gel în 2017

Cele mai frumoase modele de unghii

Unghiile sunt considerate a fi cartea de vizită a unei femei, iar pentru a le avea frumoase, nu este neapărat nevoie să folosim ojă. Dacă nu le îngrijim așa cum se cuvine, unghiile ar putea avea un aspect neplăcut pentru că se vor exfolia, se vor rupe sau vor deveni casante și fără strălucire.

Odată cu trecerea timpului, lucrurile în ceea ce privește manichiura au evoluat, astfel că dacă în anii 40, femeile care își colorau unghiile erau considerate excentrice și cochete, astăzi, lucrurile s-au schimbat, iar moda a evoluat. Astfel încât, pe lângă o îngrijire corespunzătoare a unghiilor, s-au înființat și academiile de manichiură de unde poți beneficia de cursuri speciale, care să te ajute să ai cea mai frumoasă manichiură și pe care le-o poți face și altor persoane, astfel încât poți deveni maestru în arta unghiilor.

Pe lângă faptul că există extrem de multe tratamente pentru înfrumusețarea unghiilor, creme exfoliante, măști și uleiuri esențiale, există și specialiști care stabilesc tendințele în modă în ceea ce privește design-ul unghiilor în fiecare sezon.

Un aspect sănătos al unei unghii este dat de către o nuanță roz translucid și de către o suprafață ușor convexă. Sub cuticulă, de obicei este prezentă baza germinativă, adică locul în care se formează unghia și unde crește. O unghie sănătoasă crește cam 0,1 mm pe zi, iar la picioare viteza de creștere este mult mai mică. De asemenea, pentru ca unghia să se reînnoiască complet, are nevoie de două sau trei luni. Dacă vă confruntați cu diferite probleme ale unghiilor, cum ar fi: petele albicioase, șanțuri, pierderea transparenței, îngroșarea unghiei, ruperea ei, colorarea excesivă sau decolorarea, atunci cel mai bine este să apelați la sfatul unui dermatolog pentru că aceste probleme pot avea cauze diferite, astfel că poate fi vorba despre o infecție locală sau despre o afecțiune cardiopulmonară.

Pentru a avea unghii cât mai sănătoase, se recomandă consumul de alimente bogate în zinc, acizi grași esențiali sau fier.


Cum alegi cea mai frumoasă manichiură?

 • Forma unghiilor – Este esențial să-ți studiezi mai întâi mâinile pentru a vedea ce formă ți se potrivește. De exemplu, persoanelor cu mâinile mici, le stă bine cu o manichiură în formă de migdală, mâinile osoase sunt avantajate de o manichiură pătrată, pe când degetele scurte arată mai bine cu unghii semiovale pentru că le ajută să pară mai lungi. Așadar, forma unghiilor, trebuie să avantajeze mâinile și să le facă mai frumoase.
 • Forma cuticulei – O altă regulă după care îți poți alege manichiura este forma cuticulei, astfel că unghia nu trebuie să fie nici prea lungă și nici prea scurtă, în schimb, trebuie să fie netedă, iar tendințele spun că unghiile frumoase ar trebui să aibă doar câțiva milimetri.
 • Culoarea – Aceasta se alege în funcție de nuanţa pielii, de forma unghiei, de tendințe, dar și de carnație. De exemplu, dacă ai o mână subțire, atunci ți s-ar potrivi culorile puternice, iar dacă mâna ta este mai grăsuță, atunci nu ezita să folosești nuanțe cu tente de roz. De asemenea, în cazul unor unghii pătrate, acestea ar arăta mult mai bine cu nuanțe deschise pentru a părea mai delicate.
 • Aplică un strat de lac protector – Dacă vrei să ai unghii strălucitoare, atunci optează pentru un lac protector înainte de a aplica o anumită culoare. Unghiile nu se dau cu ojă niciodată înainte de culcare pentru că pot apărea surprize neplăcute din cauza cearșafului care poate lăsa urme pe unghii, iar lacul de unghii se aplică de obicei de la degetul mic la cel mare.

Având în vedere că nu toate femeile au unghii perfect sănătoase și frumoase, au apărut diferite alternative care să le ajute în acest sens. Dacă unghiile sunt îngrijite în mod regulat, acestea vor deveni inevitabil mult mai rezistente și mai frumoase și de asemenea, nu se vor mai exfolia prea repede, iar riscul apariției ciupercilor și a infecțiilor va fi mai redus. După toate aceste criterii s-a dezvoltat industria frumuseții unghiilor prin conceperea diferitelor geluri care să le dea unghiilor tale un aspect extrem de frumos și strălucitor.

O manichiură cu gel perfectă

Unghiile cu gel și-au făcut apariția încă din 1950 în SUA, iar cel care le-a descoperit a fost nimeni altul decât un stomatolog, care în timpul în care lucra la o dantură, a descoperit din întâmplare unghiile cu gel. În acel moment, i s-a rupt o unghie, iar pentru a diminua durerea, a încercat să găsească variante alternative, reconstruindu-și-o. Unghia părea din ce în ce mai naturală, iar durerea dispăruse de asemenea, așa că cercetările în acest sens au continuat.

Gelul pentru construcția unghiilor a apărut tot în Statele Unite ale Americii, iar de atunci s-au găsit numeroase tehnici de întreținere și de modelare a unghiilor, aceasta fiind o modalitate extrem de simplă pentru femei.


Modele unghii cu gel #1
Modele unghii cu gel#2
Modele unghii cu gel#3
Modele unghii cu gel#4

Ce modele de unghii se poartă în 2017?

În 2017 se poate observa deja tendința de a purta unghii cu gel și de aceea, există numeroase tendințe în această privință care țin fie de forma unghiei tale, fie de nuanțele pe care alegi să le porți.

 • Modele cu gel pe unghiile rotunde

În cazul în care unghiile tale se rup destul de des și nu le poți păstra frumoase așa cum vrei tu o perioadă mai îndelungată, atunci poți opta pentru unghiile cu gel. Manichiura rotundă emană feminitate și frumusețe, astfel că poți opta pentru modele simple sau mai sofisticate pentru a avea o adevărată artă pe unghii.

 • Modele cu gel pe unghiile pătrate

Unghiile pătrate au cucerit tot mai multe femei, iar această formă le conferă unghiilor eleganță, fiind potrivită atât pentru degetele ungi și subțiri, cât și pentru cele mai grosuțe. De asemenea, acestea alungesc degetele, însă trebuie să știți că modelele cu gel de unghii false se pot rupe și deteriora mult mai repede decât cele rotunde.

 • Modele de unghii naturale

Pentru a avea unghii naturale frumoase, încearcă să îți îngrijești cât mai bine unghiile, cu produse speciale sau cu diferite tratamente făcute în casă. Îți poți realiza chiar și acasă manichiuri extrem de frumoase, inclusiv french, însă pentru asta ai nevoie de perseverență și îndemânare pentru a obține o manichiură atrăgătoare.

 • Modele de unghii scurte naturale

Dacă ești o persoană destul de activă și ocupată și nu îți permite timpul să îți pui unghii cu gel, poți alege să porți unghiile scurte și naturale pentru că și acestea pot fi foarte cool și poți opta pentru o multitudine de modele și culori.

 • Modele unghii french

Manichiura french nu se va demoda niciodată, așa că ai o mulțime de alternative atunci când vine vorba despre această manichiură. Poți opta pentru french-ul colorat, pentru cel cu sclipici, pentru french-ul cu pietre sau pentru un french cu gel care te va ține mai multi timp.


Avantajele unghiilor cu gel

Acest tip de manichiură este cel mai adesea folosit de către femeile cărora le este greu să-și mențină unghiile naturale rezistente, strălucitoare și să le crească așa cum și-ar dori din diferite motive. Pe lângă faptul că pot fi ascunse anumite imperfecțiuni ale unghiilor naturale, evitarea deteriorării lor sau ruperea într-un mod rapid, unghiile cu gel îți oferă o mulțime de alte avantaje:

 1. Manichiura va fi mai rezistentă
 2. Această manichiură se întărește cu ajutorul luminii ultraviolete, iar gelul este confecționat din rășină polimerică și prin urmare, acesta nu poate fi îndepărtat foarte ușor.

 3. Unghiile vor fi mai lungi
 4. Dacă nu reușești să îți păstrezi unghiile lungi din cauză că se rup sau se exfoliază mult prea repede, manichiura cu gel te ajută să ai unghiile la mărimea pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna, iar forma va fi mereu frumoasă și ideală.

 5. Poți opta pentru culori și modele diferite
 6. Cu ajutorul unghiilor cu gel, îți poți lăsa imaginația să zboare, astfel încât, poți opta pentru diferite modele, desene, picturi, piercing-uri sau aplicații tridimensionale.

 7. Oja se va menține mult mai mult
 8. Poți aplica ojă peste gel, astfel încât, aceasta se va menține mai mult timp pe unghii. În cazul în care te-ai plictisit deja de manichiură, poți aplica ojă peste gel și de asemenea, aceasta se va îndepărta foarte ușor cu acetonă și vei putea reveni la unghiile cu gel.

 9. Poți avea un french permanent
 10. Dacă până acum doar visai să îți păstrezi manichiura franțuzească mai mult timp, însă nu reușeai acest lucru, ei bine, acum, prin intermediul gelului poți avea o manichiură perfectă, fără imperfecțiuni și denivelări care durează câteva săptămâni, fără a fi necesar să te abați de la treburile cotidiene.

 11. Se pot reface unghiile rupte
 12. În cazul în care ți-ai rupt o unghie, cu ajutorul gelului și a ustensilelor, îți vei putea reface unghia, fără ca aceasta să se deosebească în vreun fel de celelalte.

 13. Unghia naturală va fi protejată
 14. Pentru a evita diferite zgârieturi sau pentru a evita acțiunea factorilor externi, gelul te ajută să îți protejezi mai bine unghia, astfel că dacă acestea vor fi aplicate de către un profesionist, nu vor afecta unghiile naturale în niciun fel.

 15. Unghiile vor avea un aspect mai natural
 16. Dacă sunt aplicate așa cum trebuie, unghiile cu gel sunt subțiri și delicate și în plus, au un luciu perfect.


Modele unghii cu gel#5
Modele unghii cu gel#6
Modele unghii cu gel#7
Modele unghii cu gel#8

Dezavantajele unghiilor cu gel

  Pe lângă toate aceste avantaje ale unghiilor cu gel, există și câteva neajunsuri.

 1. Unghia naturală va trebui pilită
 2. Se spune că gelul distruge unghia, însă ceea ce distruge de fapt unghia este pilitul, iar acest procedeu este destul de dăunător și de asemenea, este realizat pentru ca gelul să aibă o aderență mult mai mare.

 3. Unghiile trebuie expuse razelor ultraviolete
 4. Medicii atrag atenția asupra acestei manichiuri pentru că folosită în mod repetat, ar putea duce chiar și la cancer de piele. Deși acesta este un risc destul de mic, cu toate acestea, specialiștii ne spun că nu ar trebui să exagerăm cu acest tip de manichiură.

 5. Unghiile cu gel au nevoie de întreținere
 6. Odată cu trecerea timpului, unghiile cresc, iar acestea au nevoie de întreținere la 2 sau 3 săptămâni pentru a nu avea un aspect inestetic și pentru a nu se observa diferența dintre unghia naturală și cea cu gel.

 7. Unghiile nu trebuie ținute mult în apă
 8. Manichiura cu gel, dacă este ținută în apă mult timp, se poate desprinde, iar unghiile vor avea un aspect destul de inestetic.

 9. Construirea unghiilor durează ceva timp
 10. Acest proces de construcție a unghiilor durează destul de mult timp, astfel încât, unghia trebuie mai întâi de toate pilită pentru ca gelul să aibă aderență, iar apoi se aplică gelul pe fiecare unghie în parte și se usucă la o lampă cu ultraviolete. Acest procedeu trebuie realizat cu fiecare unghie în parte. După ce acest lucru a fost făcut, unghiile necesită o formă, lustruire, culoare și un aspect, astfel că toate aceste lucruri durează destul de mult timp.

 11. Unghiile cu gel creează dependență

Manichiura cu gel creează într-adevăr dependență pentru că aceasta este destul de practică, rezistă mult timp, este întotdeauna impecabilă și nici prețul nu este prea ridicat, dacă facem o comparație cu prețul pe care îl acordăm pentru a avea o manichiură impecabilă pe parcursul unei săptămâni întregi.

Cât de mult durează manichiura cu gel?

Unghiile cu gel trebuie întreținute, astfel încât, va fi nevoie ca o dată la două sau trei săptămâni să refaci procedeul, însă ar trebui să ții cont mai întâi de toate de rapiditatea cu care cresc unghiile tale. Dacă acestea au un ritm rapid de creștere, atunci unghiile vor trebui refăcute mult mai repede și trebuie să fii atentă și la lungimea lor pentru că, cu cât acestea sunt mai lungi, cu atât se pot rupe mai repede sau se pot deteriora.

O manichiură cu gel va rezita aproximativ 10-12 zile, însă făcând o comparație cu unghiile cu tips, acestea sunt mult mai practice, au un aspect mai natural, însă și prețul este puțin mai mare. Mai există și varianta unghiilor acrilice, însă acestea necesită inhalarea unui fum toxic, pe când cele cu gel nu. Manichiura cu gel o puteți realiza chiar și acasă pentru că există foarte multe magazine din care vă puteți achiziționa produse, iar unul din acele magazine este și Glemis.ro, de unde vă veți putea alege o gamă variată de produse, la prețuri excelente.


Produse profesionale pentru o manichiură perfectă

 1. ProNails conține produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor, astfel că acest brand conține o mulțime de produse, de la uleiuri hidratante pentru cuticule și până la diferite lacuri pentru strălucire, pentru un efect matifiant sau împotriva radiațiilor UV.
 2. OPI este un alt brand renumit de la care poți beneficia de mulțime de produse, cum ar fi: baza pentru lac de unghii, lacul de unghii rezistent, tratamente profesionale pentru întărirea și îngrijirea unghiilor și multe alte produse.
 3. Nded – de aici îți poți achiziționa geluri pentru construcția unghiilor, oje semipermanente, șabloane pentru construirea unghiilor false, dar și multe altele.

Așadar, pentru a avea unghii perfecte, există acum o mulțime de posibilități și de soluții pentru o manichiură de mult visată. Pentru un look impecabil este necesară o ţinută corespunzătoare, o coafură frumoasă, un machiaj care să te avantajeze, însă nu trebuie să uiți niciodată de unghii. Așadar, investește în frumusețea ta!

Cum se fac unghii false cu acrilic si gel

Unghii false cu tips pas cu pas


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha