Cauze ale căderii părului: soluții și tratamente

Cauze ale caderii parului


✔ Cauzele căderii părului
✔ Cine se confruntă cu căderea părului?
✔ Tratamente naturale pentru căderea părului
✔ Tratamente profesionale împotriva căderii părului

Foarte multe femei se confruntă cu căderea părului, iar cu subțierea părului se confruntă tot mai multe persoane, indiferent că este vorba despre femei sau despre bărbați. Căderea părului are consecințe negative pentru că poate duce la lipsa încrederii în sine, depresie sau anxietate. Este adevărat că este absolut normal să cadă între 50-100 de fire pe zi, însă în momentul în care simțim că ne cade mult mai mult, atunci ar trebui să luăm măsuri în această privință.

Cauzele căderii părului

 1. Stresul

Stresul poate cauza căderea bruscă a părului, astfel încât o problemă emoțională dă peste cap ritmul normal al părului și produce dereglări la nivelul ciclului de viață al părului pentru că acesta nu-și mai respectă procesul de creștere, odihnă și regenerare. Odată ce ai scăpat de acel stres puternic, părul își va relua ciclul normal de viață și nu va mai cădea la fel de mult.

 1. Lipsa de fier

Conform unui studiu, una din 10 femei se confruntă cu anemia din cauza deficienței de fier din organism, iar foarte multe persoane nici nu își dau seama de acest lucru. Pentru a afla dacă aceste carențe de fier stau la baza căderii părului este bine să vă faceți un set de analize. În cazul în care acest lucru se confirmă, se recomandă administrarea unor suplimente pe bază de fier, dar și alimente bogate în fier și minerale.

 1. Deficienţa de proteine

Dacă în corp nu sunt suficiente proteine, atunci creșterea părului este încetinită și automat, regenerarea lui este oprită. De aceea este bine să incluzi în alimentație mai multe alimente pe bază de proteine, cum ar fi carnea, ouăle, peștele sau fasolea.

 1. Slăbitul brusc

Femeile care țin tot felul de diete sau care ajung să se înfometeze pot da peste cap organismul pentru că în felul acesta corpul nu va mai avea aportul de vitamine și minerale esențial. Până când organismul își va reface stocul de nutrienți, asta însemnând aproximativ 6 luni, părul își va reveni la normal. 

 1. Sarcina

În urma durerilor suportate la naștere, unele femei se pot lupta apoi cu căderea părului, însă din fericire acest lucru nu este unul permanent pentru că odată ce veți trece peste acest șoc al nașterii, părul își va recăpăta forma.

 1. Cauze genetice

În cazul în care în familie au existat astfel de cazuri de cădere a părului, atunci este posibil ca această problemă să fie transmisibilă. Dacă în cazul bărbaților, chelia apare mai repede, femeile se confruntă mai întâi cu subțierea părului, ruperea lui, iar apoi căderea părului. Din fericire, există și în acest caz diferite soluții care stopează căderea părului și care duc la regenerarea lui.

 1. Tiroida leneșă

Hipotiroidia poate fi una dintre cauzele căderii părului pentru că în acest caz nu sunt produși suficienți hormoni care ajută metabolismul, astfel încât acest lucru va duce la căderea părului. Cel mai recomandat în acest caz este să mergeți să vă efectuați un set de analize, iar apoi să urmați un tratament medicamentos pentru a restabili echilibrul hormonal.

 1. Alopecia

Alopecia este un termen medical folosit pentru căderea părului. Aceasta poate provoca afecțiuni atât la nivelul scalpului, cât și în celelalte regiuni ale corpului. Afecțiunea poate duce la căderea părului, subțierea lui, dar și la calviție totală sau parțială.

 1. Infecțiile

Febra, infecțiile bacteriene, infecțiile fungice ale pielii sau alopecia, toate acestea duc la subțierea părului, iar apoi la căderea lui. Această problemă necesită tratarea infecției pentru ca părul să-și reia ciclul normal de creștere, iar astfel se va evita și pe viitor căderea lui.

 1. Sindromul polichistic la ovare

Această problemă duce la căderea părului pentru că acest sindrom determină creșterea nivelului de hormoni androgeni, care stimulează creșterea în greutate, tulburările menstruale, infertilitatea, creșterea riscului de diabet, toate acestea pot duce la căderea părului și creșterea lui în alte zone ale corpului, mai puțin pe cap. Tratamentul medicamentos în acest caz este cel mai recomandat, exercițiile fizice, o dietă adecvată, precum și medicamentele care scad riscul de infertilitate, diabet sau anticoncepționalele.

cele mai eficiente tratamente impotriva caderii parului

cele mai eficiente tratamente impotriva caderii parulu

Despre caderea parului

Despre caderea parului


Cine se confruntă cu căderea părului?

Extrem de mulți oameni, milioane de persoane se confruntă cu căderea părului, iar unora le cade părul și le crește la loc fără a face ceva în această privință, însă de cele mai multe ori, această problemă necesită aflarea cauzei căderii, iar pentru asta ar trebui consultat un medic dermatolog.

Recomandări pentru a trata căderea părului

 • Evitați şampoanele cu foarte multe chimicale – puteți opta pentru cele făcute în casă, pe bază de ingrediente active și naturale sau pentru cele profesionale pentru că nu conțin atât de mulți detergenți precum cele din comerț.
 • Evitați suplimentele alimentare sintetice – medicamentele luate de capul nostru ne pot face și rău, astfel că este mai bine să apelăm la un medic specialist atunci când necesită să luăm medicamente sau putem opta pentru cele naturiste și pentru o alimentație bogată în vitamine și nutrienți.
 • Aplicați măști naturale – măștile naturale făcute cu ingrediente care se găsesc în casă pot da rezultate, de aceea este bine să ne facem măști o dată pe săptămână timp de 2-3 luni.
 • Aveți grijă la alimentație – ar fi bine dacă ați adopta o alimentație fără zahăr într-o săptămână, iar într-o altă săptămână fără produse de panificație, iar ulterior o săptămână fără produse animale, iar în acest fel veți putea vedea cum se va comporta organismul și părul dumneavoastră. În acest timp ați putea consuma rădăcinoase, fructe, verdețuri, dar și sucuri verzi.
 • Consumați nuci – acestea conțin o cantitate considerabilă de seleniu care luptă eficient împotriva căderii părului.

Cele mai eficient tratament impotriva caderii parului

tratamente impotriva caderii parului de la nioxin

Tratamente profesionale impotriva caderii parului


Tratamente naturale pentru căderea părului

Tratamentele naturiste care luptă împotriva căderii părului, au fost un subiect de interes încă din vremea Egiptului antic, când femeile realizau diferite combinații de ierburi pentru a trata această problemă. Astfel încât și acum se pot face diferite tratamente care pot avea rezultate extrem de bune și care duc la dispariţia acestei probleme.

 1. Mască de păr cu ulei de măsline și gălbenuș de ou

Un gălbenuș de ou, două linguri de ulei de măsline și câteva picături de lămâie ar putea reprezenta un amestec destul de eficient împotriva căderii părului, astfel că se masează scalpul cu această mască, se lasă să acționeze aproximativ o oră, se acoperă părul cu un prosop, iar apoi se spală foarte bine părul, cu șampon și se aplică și balsam.

Uleiul de măsline este un ingredient extrem de benefic folosit și în alte tratamente pentru păr, astfel că se recomandă masarea scalpului chiar și seara, iar a doua zi se spală părul.

 1. Mască cu usturoi

O altă mască eficientă este cea formată din 2-3 căței de usturoi, o lingură de ulei de ricin, 3 lingurițe de miere, 5 lingurițe de ulei de măsline și 3 gălbenușuri. Această mască se aplică seara și se lasă să acționeze pe timpul nopții, iar dimineața se spală părul bine cu șampon.

 1. Uleiul de ricin

O mască formată din ulei de ricin, ulei de măsline și gălbenuș de ou ar putea face minuni pentru podoaba capilară. Se aplică masca la rădăcina părului, se lasă să acționeze circa 40-50 de minute, iar apoi se spală părul.

 1. Mască de păr cu ardei iute, brusture și urzici

Aceste ingrediente sunt extrem de eficiente împotriva căderii părului, astfel că o tinctură formată din aceste ingrediente ar fi foarte utilă. Cu această tinctură se masează scalpul, iar dimineața se spală părul cu șampon și se aplică un balsam de păr pentru că tinctura va lăsa părul mai aspru.

 1. Suc de ceapă cu usturoi sau ghimbir

Sucul proaspăt de ceapă, usturoi sau ghimbir este un tratament extrem de eficient, astfel încât sucul se aplică pe scalp, se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute, iar apoi se spală părul cu șampon. Toate aceste ingrediente au o acțiune antiinflamatoare, îmbunătățesc circulația sangvină și previn subțierea și ruperea părului.

 1. Infuzie de rozmarin, salvie și aloe vera

Aceste 3 ingrediente stimulează creșterea părului, iar infuzia aplicată la nivelul scalpului se lasă să acționeze aproximativ o oră, iar apoi se clătește părul cu apă călduță.

 1. Uleiul de cocos, jojoba, uleiul de argan și uleiul de măsline

Aceste uleiuri stimulează creșterea părului, iar puțin ulei încălzit, aplicat pe scalp ar putea face minuni pentru păr. Acestea se lasă să acționeze aproximativ o oră, iar apoi se spală părul.

 1. Hreanul

Două sau trei linguri de hrean ras cu care se masează scalpul viguros timp de 4-5 minute, pot face minuni pentru păr pentru că acestea stopează căderea părului. Se acoperă apoi părul cu o folie din plastic, iar după aproximativ 15 minute se spală părul cu un șampon blând pe bază de plante.

 1. Mușețel și nuc

Aceste două ingrediente curăță foarte bine părul, întrucât căderea părului este cauzată de seboree, aceste două plante curăță foarte bine și previn apariția seboreei. Infuzia de ceai de frunze de nuc sau de mușețel ajută la creșterea părului, iar după ce a fost aplicat acest amestec pe păr, se spală bine.

 1. Tratament cu propolis

O alifie pe bază de propolis stimulează creșterea părului. Tinctura de propolis sau alifia folosite la nivelul scalpului printr-un masaj ajută foarte mult părul și va preveni căderea lui.Solutii impotriva caderii parului - minute de lifestyle

Cum stopăm căderea părului?

Despre caderea parului, cauze si tratament


Tratamente profesionale împotriva căderii părului

În cazul în care vă doriți rezultate imediate și de lungă durată, folosiți tratamente profesionale care nu conțin atât de multe substanțe chimice dăunătoare. Acestea pot fi comandate chiar și de pe Glemis.ro la prețuri destul de accesibile. Mai jos aveți câteva produse care v-ar putea ajuta:

 1. Nioxin este un brand ce conține produse profesionale care luptă eficient împotriva căderii părului. Indiferent de ritmul de cădere al părului, mai accentuat sau mai discret, Nioxin pune la dispoziție 6 sisteme bazate pe o îngrijire avansată a pielii, tratează scalpul și lasă părul mai des și mai gros.
 • Nioxin Sistem 1 – este conceput special pentru părul natural, cu o structură fină și luptă împotriva căderii normale a părului.
 • Nioxin Sistem 2 – este conceput tot pentru părul natural, cu o structură fină și luptă împotriva căderii excesive a părului.
 • Nioxin Sistem 3 – destinat părului tratat chimic cu o structură fină și luptă împotriva căderii normale a părului.
 • Nioxin Sistem 4 – este realizat pentru părul tratat chimic, cu o structură fină și luptă împotriva căderii puternice a părului.
 • Nioxin Sistem 5 – este conceput pentru părul tratat chimic, cu o structură medie spre groasă și luptă împotriva căderii normale a părului.
 • Nioxin Sistem 6 – este destinat părului natural și tratat chimic, cu o structură medie spre groasă și luptă eficient împotriva căderii puternice a părului.
 1. Joico – produsele din gama Cliniscalp luptă eficient împotriva căderii părului, fiind concepute atât pentru o cădere normală a părului, cât și pentru una excesivă. Aceste produse curăță eficient scalpul, protejează părul de agenții nocivi din exterior și ajută la ridicarea nivelului de oxigen în zona scalpului, furnizând o doză ridicată de nutrienți pentru foliculii părului și nu în ultimul rând, stopând căderea părului.
 2. Keune - So Pure Energizing este o gamă specială, care stimulează creșterea părului, fiind fără sulfaţi și parabeni. Produsele din această gamă sunt destinate pentru toate tipurile de păr, stimulează circulația sangvină și au un efect pozitiv în creşterea părului. Acestea îi conferă părului o strălucire naturală, mai mult volum și un aspect sănătos.
 3. LOréal Professionnel din gama Density Advanced conține produse de înaltă calitate, concepute special pentru părul fin și deteriorat și luptă eficient împotriva căderii părului. Acestea regenerează părul, îmbunătățesc circulația sangvină de la nivelul scalpului, hrănind părul de la rădăcini și stimulând activitatea celulară, refăcând astfel densitatea părului.
Așadar, căderea părului, atât la femei, cât și la bărbați poate fi tratată cu metode naturale sau profesionale, extrem de eficiente în această problemă, însă dacă problema persistă, iar cauzele sunt mult mai grave, atunci este necesar să apelați la un medic specialist.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha