Tu ştiai ce parfumuri au fost în preferinţelor reginelor?

Ce parfumuri foloseau reginele

Se spune că parfumul este arma seducţiei a unei persoane. De fapt, încă din cele mai vechi timpuri, parfumul a fost folosit pentru a reflectă personalitatea, mai bine decât hainele pe care le purtăm sau bijuteriile alese. Parfumul este considerat a fi o extensie a stilului şi a convingerilor unei persoane, o formă de a dezvălui o parte a sufletului. De asemenea, Christian Dior credea că parfumul unei femei spune mai multe despre ea decât felul în care scrie. Acest lucru aduce şi mai multă presiune pentru femei când vine vorba despre alegerea unui parfum.

Întotdeauna parfumul trebuie să fie ales în funcţie de personalitate, de principii şi de felul de a fi al persoanei. De asemenea, el se alege şi în funcţie de vestimentaţie, de starea de spirit sau de momentul zilei. Alegerea parfumului perfect capătă o importantă mult mai mare în cazul marilor personalităţi ale lumii, care devin modele pentru milioane de oameni şi sunt în unele cazuri, reprezentanţi de seama ai unei naţiuni.

Parfumurile preferate de regi şi regine, de celebrităţi şi vedete din lumea filmului devin astfel embleme ale unui destin, care ne stârneşte curiozitatea şi ne tentează să-l urmăm. Brandurile de parfumuri preferate de regine, prinţese şi style icon-uri de la Hollywood sunt în zilele noastre accesibile şi celor care nu au sânge albastru sau talent actoricesc. Multe dintre aromele pe care acestea le poartă sau le-au purtat zi de zi pot fi comandate de pe site-urile internaţionale.

Grace Kelly, regina Hollywood-ului şi ulterior prinţesă de Monaco a fost o femeie ce deborda o elegantă deosebită, elegantă sesizată din parfumurile pe care le purta. Grace Kelly purta doar esenţe concepute special pentru ea, printre ele numărându-se French-Fleurissimo, QuelQue Fleurs, Chamade sau Arpege.

În cazul reginei Elisabeta I a Angliei şi a Irlandei, această a avut un parfum cu trandafiri de Damasc, conceput chiar de ea. Amestecul pe care îl preferă era acela de mosc, apă de trandafir, zahăr şi apă de trandafiri de Damasc. Această reţeta a fost redescoperită recent într-o carte la Societatea Regală de Horticultură a Londrei.

Regina Victoria a Regatului Unit a ales să rămână devotată casei Creed, folosind de-a lungul întregii sale domnii parfumul Fleurs de Bulgarie. Acest parfum se remarcă printr-o notă clasică, dar în acelaşi timp foarte proaspătă, oferită de amestecul unor trandafiri bulgăreşti rari, cu mosc, bergamotă şi ambră cenuşie. Parfumul se găseşte şi în România, la Madison Perfumery.

Cele două parfumuri 1872, Men şi Women, reprezintă fundamentul casei Clive Christian Perfumes şi au fost create că un tribut adus Reginei Victoria. Inspirate din parfumurile originale cu aceleaşi nume purtate de membrii Casei Regale, actualele 1872 conţin cele mai rare ingrediente culese din întreagă lume, cele mai importante fiind “trandafirul de mai” (care înfloreşte doar 3 săptămâni în luna mai) şi salvia britanică, plantă magică cu seva căreia împăraţii români îşi stropeau trupele pentru a ieşi învingătoare în lupte.

Prinţesa Diana de Wales era renumită pentru gusturile sale nemaipomenite în ceea ce priveşte alegerea parfumului potrivit. Ea avea câteva esenţe favorite precum Hermes 24 Faubourg, Diorissimo Lanvin Arpege, Adoration sau Celias Ultimate Gardenia. În ziua în care s-a căsătorit, prinţesă Diana a ales un parfum care s-a lansat în anul 1912 de către casă pariziană de parfumuri, Houbigant. Acest parfum este o creaţie cu note florale care se remarcă mai ales prin amestec de tuberoză, trandafir şi iasomie.

Prinţul Charles preferă parfumurile precum Floris, Cool Eater şi Highgrove Duchy of Cornwall, Irish Tweed şi alte parfumuri concepute special pentru el.

Ducesa Catherine de Cambridge are foarte multe parfumuri pentru uzul zilnic, însă Gardenia Petals a brandului britanic Illuminum a fost alegerea pentru ziua nunţii sale. Acest parfum este un buchet floral de crin, iasomie şi gardenie, o alegere foarte inspirată, în armonie cu rochia Alexander McQueen şi buchetul, stabilite de ducesa pentru cea mai importantă zi.

Heritage este parfumul preferat de către prinţul Edward. Brandul francez Guerlain a devenit reprezentativ pentru nobili, întrucât de la începuturile sale crea colecţii de parfumuri special pentru curte. Creed este de asemenea considerat o emblemă a nobilităţii în întreagă Europa. A fost creat în 1760 în Londra şi de atunci a produs parfumuri pentru aproape întreagă aristocraţie de pe continent.

Parfumuri preferate de către celebrităţi

Celebrităţile au şi ele gusturi desăvârşite atunci când vine vorba despre alegerea parfumului. Ele poartă esenţe care sunt concepute special pentru ele sau de la branduri foarte renumite. Dianna Agron adoră aromele feminine şi uşoare ale parfumului Hanae Mori Magic Moon, Katy Perry este fascinată de nemuritoarea aromă Angel Thierry Mugler , Kourtney Kardashian se îndreaptă către o varianta demnă de statutul sau, Jivago 24K, pe când vedetă Gossip Girl, Blake Lively, merge pe impactul inegalabil al parfumului Burberry The Beat.

Şi celebrităţile din lumea filmului au fost dispuse să declare care este parfumul preferat din toate timpurile. Emma Stone a recunoscut să îi place să pulverizeze pe pernă înainte de culcare Chanel Gardenia, Emma Watson rămâne fidelă parfumului la care a contribuit, Lancome Tresor Midnight Rose, iar Amanda Seyfried s-a reîntors către favoritul sau, Bvlgari Green Tea. Ce purtau cele mai frumoase femei din lume? Audrey Hepburn  şi Brigitte Bardot au fost fidele casei Guerlain, prima purtând  Chamade, iar cea de-a două Jicky.

La fel şi Ingrid Bergman şi Jean Harlow, care au purtat amândouă Guerlain Mitsouko. Angelina Jolie poartă Bvlgari Black, Anne Hathaway este o veritabilă Miss Chanel Chance, iar Jennifer Aniston adoră Cacharel Anais Anais. Observăm astfel că printre cele mai populare branduri în lumea vedetelor se numără Guerlain, Bvlgari, Chanel, Creed, Lartisan şi Dior, unele dintre cele mai vechi case de parfumuri.

În rândul bărbaţilor celebri, ei aleg în general parfumul Fraîche Man, Versace sau Luna Rossa Prada. Acestea sunt parfumuri puternice bărbăteşti, lansate în primvăra anului 2016, cu rolul de a transmite emoţie şi provocare extremă. Compoziţiile lor se bazează pe concept originate din note de vârf cheie, transmiţând echilibrul perfect între iscusinţa şi abilităţile oamenilor, în concurenţă continuă cu natură. Aceste parfumul sunt extrem de accesibile şi se găsesc uşor şi în magazinele de specialitate din România.

 


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha