Tot ce trebuie să știi despre epilare

tot ce trebuie sa stii despre epilare


Pielea trebuie să arate mereu impecabil, mai ales vara când purtăm tot felul de articole vestimentare, cum ar fi fustele, pantalonii scurți sau chiar și dacă mergem la mare, trebuie să fim într-o formă de invidiat. Având în vedere că firele de păr sunt mai sesizabile vara, picioarele trebuie întreținute corect, mustața trebuie îndepărtată, iar sprâncenele trebuie îngrijite mult mai des.

Toate femeile își doresc o piele strălucitoare, catifelată și netedă pe tot corpul, iar de cele mai multe ori vrem să obținem acest lucru fără eforturi prea mari, fără costuri exagerate și nu în ultimul rând, fără durere.

Epilarea cu ceară este considerată una dintre cele mai eficiente metode pentru că se poate realiza atât la salon, cât și acasă și îndepărtează eficient părul pentru o perioadă îndelungată de timp. În cele ce urmează vom vedea câteva metode de epilare folosite de cele mai multe persoane și de asemenea, vom vedea și care este gradul lor de eficientizare.

  • Epilarea cu lama

Aceasta este una dintre cele mai rapide metode, extrem de ieftină și la îndemână, însă această metode are și foarte multe neajunsuri pentru că părul va fi îndepărtat, însă după câteva ore părul va începe din nou să crească. Așadar, aceasta nu este o metodă de durată pentru că ține cel mult 3 zile, iar firul de păr se poate îngroșa și de asemenea, se pot provoca tăieturi inestetice, iar firul de păr este îndepărtat doar de la suprafața pielii.

  • Epilarea cu cremă depilatoare

Acest tip de epilare este unul extrem de simplu, ce lasă pielea fină și plăcută la atingere. Epilarea cu cremă este mai eficientă decât cea cu lama sau cu aparatul de ras pentru că în timp, încetinește procesul de creștere al firelor de păr, însă are un miros neplăcut din cauza substanțelor care dizolvă keratina din firul de păr. În cazul firelor de păr groase, această metodă nu este prea eficientă pentru că îndepărtează firele de păr doar de la suprafața pielii și poate provoca iritații. Pentru a se evita iritațiile, cel mai bine este să testați crema doar pe o porțiune de piele pentru a vedea care sunt urmările.

  • Epilarea cu epilatorul

Această metodă este una destul de eficientă pentru că îndepărtează firele de păr încă de la rădăcină și are un efect îndelungat, adică pe o perioadă de aproximativ 6 săptămâni, iar folosirea frecventă a epilatorului duce la încetinirea creșterii firelor de păr. Epilatorul trebuie dezinfectat de fiecare dată pentru că în caz contrar, poate produce iritații sau inflamații la suprafața pielii.

  • Epilarea cu ceară

Așa cum spuneam și mai sus, această metodă de epilare este una dintre cele mai eficiente metode pentru că firul este smuls de la rădăcină, iar efectul este de durată, de până la 6 săptămâni, însă acest tip de epilare are și câteva dezavantaje pentru că este dureros, poate provoca disconfort, iar zona se poate înroși sau inflama și de aceea, această metodă nu este recomandată pentru persoanele care au alunițe, pielea sensibilă, arsuri sau iritații.

Ceara tradițională, încălzită se aplică cu ajutorul unei spatule direct pe piele sau cu ajutorul unui epilator cu ceară. Pentru ca epilarea să se realizeze cât mai eficient, este bine să ca părul să crească suficient, astfel încât lungimea ideală este de 1 centimetru. Dacă firul de păr este scurt, procesul de îndepărtare al părului este destul de chinuitor pentru că ceara nu va putea să prindă părul scurt, iar pe de altă parte, dacă părul este prea lung de la ultima epilare, există posibilitatea ca ceara să rupă firul de păr și să nu-l smulgă direct din rădăcină.

  • Epilarea cu zahăr

Epilarea cu zahăr a devenit o metodă din ce în ce mai folosită pentru că se poate realiza destul de simplu și acasă, fără a afecta în vreun fel structura țesutului pielii. Epilarea cu zahăr se realizează încă din cele mai vechi timpuri, iar acum, a devenit o metodă modernă, folosită de către cele mai multe saloane de cosmetică. Ingredientele cu care se realizează acest tip de epilare sunt 100% naturale, astfel încât este nevoie de zahăr, lămâie și apă.

Epilarea cu zahăr presupune costuri reduse, iar pasta de zahăr se folosește la temperatura corpului și are avantajul că nu irită sau inflamează pielea, chiar dacă este aplicată de mai multe ori pe aceeași suprafață. La fel ca în cazul epilării cu ceară, epilarea cu zahăr smulge firul de păr de la rădăcină și este o metodă mai puțin dureroasă.

  • Epilarea definitivă

Este una dintre cele mai puțin dureroase metode care se poate folosi, dar și cea mai eficientă metodă în ceea ce privește prețul pentru că smulge firul de păr de la rădăcină. Acest tip de epilare este cunoscut sub denumirea de epilare cu IPL, îndepărtând eficient și în totalitate firele de păr. După aproximativ 6 sau 8 ședințe de epilare cu IPL, firele de păr vor fi distruse încă de la rădăcină într-o proporție de 80-90%. Un mare dezavantaj al acestei metode de epilat este costul ridicat al unei ședințe, iar în cazul în care nu se respectă ședințele de epilare recomandate de specialiști, această metodă nu va avea rezultatele dorite.

Dacă optați pentru o astfel de metodă, nu trebuie să aveți pielea bronzată pentru că acest lucru va scădea eficiența tratamentului, iar de cele mai multe ori, femeile apelează la această soluție pentru epilarea în zona axilelor, pentru epilarea inghinală sau cea facială.


Epilare cu crema depilatoare

Epilare cu crema depilatoare

Epilare cu epilatorul

Epilare cu epilatorul


De ce trebuie să ții cont atunci când te epilezi?

  • Fii atentă la igienă

Dacă nu îți dorești ca pielea ta să se irite sau să devină sensibilă, trebuie să ții cont de câteva reguli de igienă care implică o epilare eficientă. Dacă alegi epilarea cu ceară sau cu epilatorul, trebuie să te așezi pe un prosop curat, să dezinfectezi ustensilele și să le curăți frecvent de păr. În cazul în care alegi epilarea cu crema depilatoare trebuie mai întâi să verifici termenul de valabilitate al cremei, iar apoi să speli foarte bine zona în care ai aplicat produsul. Dacă folosești aparatul de ras, atunci ai grijă să nu-l lași desfăcut, iar dacă ai făcut asta, dezinfectează foarte bine produsul, iar recomandat în acest caz este să folosești spuma de ras și nu săpunul, mai ales în cazul unei pieli sensibile pentru că săpunul irită și usucă pielea.

  • Exfoliază pielea înainte de epilare

Acest pas este unul extrem de important, atât pentru epilarea acasă, cât și pentru cea de la salon. Exfolierea este importantă pentru că în felul acesta se îndepărtează celulele moarte și mizeria de la suprafața pielii, iar în caz contrar, dacă treci peste acest pas destul de important, porii pot acumula diferite impurități și se pot infecta. Firele de sub piele apar tot din același motiv pentru că porii sunt acoperiți de impurități, iar firele de păr nu mai pot ieși la suprafață.

  • Alege produse diferite pentru fiecare zonă a pielii în parte

Pielea poate fi sensibilă sau nu în anumite zone, cum ar fi axila, iar dacă aceasta se irită, atunci este vorba despre o piele sensibilă și din acest motiv, cel mai bine ar fi să folosești aparatul de ras pentru a evita apariția unei boli de piele. De asemenea, zona inghinală este la fel de sensibilă și de aceea trebuie să ții cont de fiecare zonă în parte și de cât de sensibilă este pentru a putea folosi metode adecvate.

  • Renunță la epilare dacă te grăbești

Dacă te grăbești să mergi undeva și vrei neapărat să te epilezi, cel mai bine este să renunți la epilat pentru că acest lucru s-ar putea să-ți creeze și mai multe neplăceri. Astfel încât, ai putea să omiți anumite reguli de igienă sau să treci peste câțiva pași destul de importanți, așadar, cel mai bine în această situație este să porți pantaloni dacă ieși undeva sau dacă trebuie neapărat să îmbraci o fustă, atunci cel mai bine este că optezi și pentru o pereche de dess-uri mate.

  • Ține cont de câteva reguli când alegi epilarea cu ceară

Epilarea cu ceară este un proces mai complex și din acest motiv, cel mai bine este să ții cont de câteva aspecte:

  • Alege să epilezi firele de păr care au o lungime potrivită pentru că în cazul în care acestea sunt prea scurte, epilarea nu va fi foarte eficientă.
  • Temperatura produsului ar trebui testată înainte mai întâi pe încheietura mâinii, iar apoi se va aplica produsul pe zona dorită.
  • Ceara se aplică în direcția creșterii firelor de păr, iar apoi se trage de ceară în direcția opusă.
  • Nu aplică banda de ceară pe aceeași zonă de mai multe ori pentru că se poate lua și un strat de piele.
  • Înainte de epilare, după ce zona a fost curățită bine, folosește puțină pudră de talc pe zona în care urmează să te epilezi pentru că aceasta va absorbi în totalitate umezeala.
  • Hidratează bine pielea după epilare
După procesul de epilare, mai ales dacă acesta a fost făcut cu ceară sau cu epilatorul, porii vor fi deschiși, iar pielea va deveni foarte sensibilă. Se folosește un produs de dezinfectare pentru zonele în care s-a realizat epilarea, iar apoi se folosește o loțiune sau o cremă puternic hidratantă. Uleiul de bebeluși este cel mai eficient pentru că îndepărtează urmele de ceară și de asemenea, se recomandă să nu se exfolieze pielea timp de 24 de ore de la epilare.


Epilare definitiva

Epilare definitiva

Epilare cu ceara pe picioare

Epilare cu ceara pe picioare


Epilare acasă sau la salonul de înfrumusețare?

Epilarea se poate face atât acasă, cât și la salon, însă profesioniștii își vor face treaba întotdeauna mai bine pentru că ceara trebuie încălzită la o temperatură de 40 de grade C, iar fâșiile de ceară vor fi îndepărtate rapid de pe suprafața pielii. Trebuie să ai foarte mare grijă la modul în care încălzești ceara pentru că o supraîncălzire a acesteia ar putea duce la iritații sau cicatrici. Epilarea acasă se realizează mult mai bine cu ceară rece, însă această metodă mai are și un dezavantaj pentru că având în vedere că ceara nu este fierbinte, aceasta nu se lipsește atât de bine de firul de păr pentru a-l dilata. Cel mai bine, este să folosești ceara transparentă pentru a putea urmări direcția creșterii firelor de păr, iar dacă până acum nu ai mai folosit produsul, atunci cel mai bine ar fi să îl testezi înainte pe o suprafață mică pentru a vedea dacă apar iritații.

În cazul în care ai mai multă experiență în ceea ce privește epilarea cu ceară, atunci poți alege și un încălzitor pentru ceară.

Mituri despre epilare

Având în vedere că de-a lungul timpului au circulat tot mai multe mituri despre epilare, specialiștii s-au decis să ne ofere câteva răspunsuri la anumite întrebări pe care ni le punem de cele mai multe ori.

  • Este adevărat faptul că nu trebuie să mergi la solar după epilare pentru că pielea este mult mai sensibilă căldură, iar după acest proces, ar fi bine să luați o pauză de o zi sau două de la solar pentru a evita arsurile și de asemenea, acest lucru este valabil și în cazul în care decideți să mergeți la saună sau la băi cu abur.
  • Este adevărat faptul că ședințele repetate duc la creșterea unor fire mai subțiri, astfel încât, specialiștii în frumusețe recomandă câte o ședință de epilare cu ceară cam o dată pe lună pentru că firele de păr pe măsură ce vor fi epilate vor crește mult mai încet și vor crește și mai subțiri.
  • Este adevărat că nu trebuie să te epilezi în timpul menstruației pentru că în acest moment pielea este mai sensibilă, iar durerea va fi mai mare, iar cel mai indicat în acest caz ar fi să aștepți câteva zile după ce s-a terminat menstruația pentru a te epila.
  • Este adevărat faptul că aspirina reduce durerea – astfel încât, dacă se ia o aspirină cu aproximativ jumătate de oră înainte de epilare, durerea resimțită va fi mult mai mică.
  • Este adevărat că între orele 15-17, epilarea va fi mai puțin dureroasă – pentru că în acest interval, durerea va fi suportată cel mai bine și de aceea este recomandat să te epilezi în acest timp.
  • Este fals că nu trebuie să vă epilați sprâncenele în partea superioară – epilarea în partea superioară a sprâncenelor are rolul de a realiza o simetrie.
  • Este fals că epilarea repetată va duce la creșterea a mai puține fire de păr pe sub piele – firele de păr pot crește după fiecare sesiune de epilare, astfel că în acest caz, gomajul ar fi cel mai indicat pentru a putea scăpa de ele.
  • Este fals că trebuie să așteptați până când firele de păr vor crește în totalitate – Lungimea firului de păr trebuie să aibă 6 mm pe corp sau un centimetru pentru a putea fi îndepărtat.

Produse profesionale pentru epilat

  • Depileve vine în ajutorul tuturor femeilor cu o mulțime de produse de epilat, fie că este vorba despre ceară, loțiuni care pot fi folosite înainte și după epilat, încălzitoare pentru ceară sau kituri complete de epilare. Produsele pot fi găsite și pe Glemis.ro la prețuri destul de accesibile. Ceara elastică cu proprietăți anti îmbătrânire - Dna Mask Rosin Wax - Cerazyme – Depileve este un sistem avansat pentru îndepărtarea părului, dar și de îngrijire a pielii de ultimă generație. Un alt tip de ceară este cea cu clorofilă Euro Bead Wax Depileve care îți oferă o senzație de prospețime.
  • ial este un al brand care îți oferă o multitudine de opțiuni în ceea ce privește ceara de epilat. Astfel încât, ceara cu azulenă, ceara cu clorofilă, ceara cu lămâie sau ceara roz sunt doar câte dintre produsele disponibile care te ajută să obții o îndepărtare cât mai eficientă a firelor de păr, dar și o piele catifelată.

Așadar, chiar dacă epilarea cu ceară este considerată una dintre cele mai eficiente metode de epilare, pentru a scăpa de părul nedorit, se recomandă înainte consultarea unui medic dermatolog pentru a vedea dacă ești predispusă la infecții sau alergii. În concluzie, cea mai eficientă metodă este cea care vă priește cel mai bine, astfel încât trebuie să vă alegeți metode de epilare pentru fiecare zonă a corpului în parte.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha