Scapă de părul gras! Iată cum faci asta!

Scapă de părul gras!


Eşti posesoarea unui par fin, rar şi care se îngraşă imediat şi nu poţi să scapi nicicum de mătreaţă ? Ai folosit mai multe produse, însă nu ai primit nicio rezultat pozitiv ? Iată ce poţi să faci pentru a scapa de părul cu aspect îmbâcsit şi lipsit de vitalitate :

În primul rând, va trebui să renunţi complet la spălările dese. Multe femei aleg să se spele foarte des pe par, tocmai din cauza faptului că părul se îngraşă. Ei bine, în mod contrar, trebuie să ştiţi că părul se îngraşă pe măsură ce creşti numărul spălărilor pe săptămâna. Ştim că imediat după baie îţi simţi părul curat, însă cantitatea de sebum creşte câte puţin după fiecare spălare. Începe prin a-ţi spala părul o dată la trei zile şi, după un timp, poţi încerca să-l speli chiar la cinci zile. Nu te speria, această este perioada optimă de spălare recomandată de către specialişti! Într-adevăr, pentru o perioada părul tău nu va arată grozav, dar în maxim două, trei săptămâni, secreţia de sebum ar trebui să se echilibreze.

Produse de îngrijire

O altă greşeală foarte des întâlnită în rândul femeilor este faptul că amestecă produsele de îngrijire. Ei bine, fetelor, dacă începeţi să folosiţi un şampon de la un brand, nu folosiţi balsamul sau masca de par de la altul. Mai mult, folositi produse de calitate, produse profesionale. Îţi recomand glemis pentru a achiziţiona şamponul şi masca de par potrivită pentru părul tău. Ai grijă totuşi ca atunci când alegi o gama să îi rămâi fidelă şi să nu agresezi scalpul cu o mulţime de produse. Este indicat să foloseşti un şampon blând, cu pH neutru. Te poţi orienta către produsele pentru copii sau cele din farmacie (cu ingrediente naturale). Indiferent de şamponul pe care îl alegi, îţi propun să aplici următoarea metodă: amestecă un sfert de cană de şampon, cu un sfert de cană de ceai de mentă şi cu sucul de la o lămâie. Compoziţia pe care ai obţinut-o, aplic-o pe toată suprafaţa scalpului şi aşteaptă să acţioneze 5 minute. O alternativă foarte bună a şamponului clasic, o reprezintă şamponul solid(săpunul pentru par). Acesta este mult mai blând, nu extrage din firul de par substanţele hrănitoare şi conţine o serie de uleiuri vegetale. Şamponul solid nu face la fel de multă spumă că şi cel lichid, de aceea este esenţial că samponarea să se realizeze foarte bine, iar spumă obţinută să fie distribuită uniform, pe toată lungimea părului.

Clătire abundentă

Dacă vrei să scapi de părul gras trebuie să ai grijă să îl clăteşti foarte bine. După ce te speli pe par, clăteşte cu apă călduţă cel puţin 10 minute. Poţi folosi oţetul imediat după clătire. Este un remediu simplu şi naturist care te va ajută în confruntarea cu problema părului gras.

De asemenea, încearcă să nu foloseşti produse foarte cremoase şi substanţe nutritive care au efectul de încărcare a părului, uleiuri, silicon sau lanolină pentru că acestea au rolul de a stimula activitatea glandelor sebacee.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha