Cele mai bune produse pentru îngrijirea părului

Produse pentru ingrijirea parului


Având în vedere că părul este unul dintre cele mai de preț accesorii ale unei femei, acesta trebuie îngrijit și întreținut cu tratamente specifice fiecărei nevoi. Nu există un tratament universal bun pentru toate tipurile de păr pentru că fiecare podoabă capilară are probleme sau nevoi diferite și din acest motiv trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când îți faci o achiziție. Dacă te-ai săturat să îți cumperi întruna produse pentru păr care nu au niciun rezultat, mai jos ai câteva sfaturi care te vor ajuta atunci când îți vei alege un produs pentru îngrijirea părului.

 • Ține cont de tipul de păr pe care îl ai

În cazul în care ești posesoarea unui păr gras, iar tu ți-ai achiziționat unu produs care pe etichetă are specificat că este pentru păr normal sau uscat, atunci este normal să nu fi avut parte de rezultate foarte bune. Produsele sunt realizate pentru nevoi diferite ale părului, astfel încât cele pentru părul gras nu conțin atât de multe uleiuri sau substanțe emoliente, ci mai mult sunt concepute cu substanțe care au rolul de a curăța în profunzime și de a înlătura excesul de sebum. În cazul în care un produs pentru păr gras este aplicat pe un păr uscat, atunci este absolut normal ca părul să fie electrizat și deshidratat. Anumite produse pot fi destul de dure cu scalpul, cel puțin cele antimătreață și din acest motiv este bine să le alegi pe cele profesionale, care nu conțin atât de mulți detergenți precum cele din comerț sau chiar și pe cele naturale, din farmacii.

 • Hidratează-ți părul în profunzime

Dacă vrei să ai un păr lung și în același timp perfect hidratat, hrănit, strălucitor, care să aibă mai mult volum și să nu se electrizeze, atunci optează pentru produse hidratante. Astfel încât, în acest caz trebuie să alegi șampoane blânde, de recomandat sunt cele fără sulfați, mai ales în cazul unui păr uscat sau în cazul unui păr sensibil pentru ca acesta să nu fie afectat în momentul în care este aplicat la rădăcină. Poate că majoritatea persoanelor cred că părul gras nu are nevoie de hidratare sau de balsam deoarece produce deja prea mult sebum, în realitate însă nu este chiar așa pentru că oricât de mult sebum s-ar produce la rădăcină, vârfurile tot se vor usca, astfel încât este necesar să se aplice și un balsam pe vârfuri sau de la jumătatea părului, fără a se evita rădăcinile, iar uneori este bine să aplici și o mască hidratantă pentru că îți va ajuta mai mult părul și îl va curăți.

 • Folosește produse pentru întărirea părului

În momentul în care sunt utilizate tot mai multe produse de styling sau atunci când părul este vopsit sau este supus unor procese care îl vor degrada, atunci acesta își va pierde din proteina sa naturală sau din keratină și din acest motiv, se recomandă folosirea unor produse pe bază de proteină sau keratină, așadar, fie optați pentru produse de îngrijire doar pe bază de proteină, fie vă achiziționați doar o mască hidratantă pe bază de proteină pe care să o achiziționați o dată sau de două ori pe săptămână.

 • Frecvența cu care este spălat părul

Șampoanele pe care ni le achiziționăm, cel puțin unele dintre ele au specificat pe ambalaj cam de câte ori pe săptămână pot fi utilizate. Astfel încât dacă pe ambalajul unui produs scrie că se folosește în fiecare zi, iar noi ne spălăm părul de două sau trei ori pe săptămână, atunci produsul s-ar putea să nu ne ofere rezultatul pe care noi ni-l dorim. Părul se spală atunci când este nevoie și nu este recomandat ca acest lucru să se facă în fiecare zi. În momentul spălării, scalpul se masează ușor, iar apoi se folosește șamponul și se aplică și balsamul.

 • Brand-ul

Cele mai bune produse profesionale de cele mai multe ori nici nu apar în reclamele comerciale de la radio sau de la TV pentru că nu au nevoie, acestea fiind folosite în saloane sau sunt achiziționate de către magazine de specialitate, iar unul dintre aceste magazine online este Glemis.ro. Produsele profesionale sunt mai concentrate decât cele din supermarket-uri și sunt mult mai eficiente. Așadar, în momentul în care vrei să-ți achiziționezi un produs profesional, ai ocazia să citești cât mai multe review-uri pe internet, să te documentezi sau să-ţi consulți prietenii pentru a face cea mai inspirată alegere.

Cele mai bune produse profesionale pentru părcele mai bune produse pentru ingrijirea parului

Având în vedere că șamponul face parte din ritualul de bază al îngrijirii părului, am selectat cele mai bune produse profesionale, care au o acțiune diferită pentru fiecare tip de păr.

 1. Șampon hidratant pentru păr subțire Enrich Moisturising Shampoo de la Wella Professionals este un produs conceput special pentru părul cu o structură subțire, ce lasă părul moale și irezistibil la atingere. Ingredientul special al acestui produs este extractul de mătase care îi conferă părului o îngrijire de lux pentru că reface fibra capilară, întărește firul de păr și îl face mai strălucitor.
 2. Șampon pentru păr vopsit și subțire Brilliance Shampoo de la Wella conține formule speciale, ce intensifică rezultatele de colorare și îi conferă părului vitalitate. Astfel încât, părul cu o structură fină devine irezistibil de moale și plăcut la atingere. Praful de diamant din compoziția șamponului are rolul de a proteja rezultatele obținute în urma procesului de colorare, îi conferă părului mai multă strălucire și un aspect mai frumos, șamponul fiind destinat pentru părul fin și subțire, până la o structură normală.
 3. Șampon hidratant Hydrating Shampoo de la Moroccanoil îi conferă părului deshidratat o hrănire intensivă pentru că șuvițele uscate vor fi infuzate în uleiul de argan, antioxidant și vitamina E, redându-i strălucirea, catifelarea și ușurința pentru coafare. Formula care hidratează într-un mod echilibrat conține vitamina A și alge roșii, acestea fiind substanțe nutritive și antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi, mențin hidratarea și încetinesc efectele de îmbătrânire ale părului. Această formulă nu conține parabeni, sulfați sau fosfați, fiind suficient de delicată pentru folosirea zilnică și chiar și pentru părul vopsit. În urma utilizării, părul va arăta mai sănătos, va avea mai multă elasticitate și o vigoare superioară.
 4. Șampon reparator hidratant Moisture Repair Shampoo de la Moroccanoil este conceput special pentru părul slăbit sau deteriorat de vopsea, procese chimice sau de aparate de styling. Acesta conține o formulă intens hidratantă și reparatoare, care regenerează eficient și atent părul, conferindu-i o senzație de îngrijire profundă, ușurință la coafare și mai multă rezistență. Uleiul de argan, keratina reconstructivă, antioxidanții și acizii grași au rolul de a însănătoși părul deteriorat, restabilindu-i elasticitatea, hidratarea și ușurința la coafat. Acest produs este extrem de sigur pentru că nu conține parabeni, sulfați sau fosfați, astfel că nu usucă părul, nu îl decolorează și nu îl tocește.
 5. Șampon nutritiv excepțional pentru păr normal / uscat - Bain Satin 1 - Nutritive de la Kerastase curăță delicat, conferind în același timp o nutriție optimă a firelor de păr uscate, lasă părul neted, moale și suplu, fără a-l îngreuna și nu în ultimul rând, netezește suprafața părului, conferindu-i un plus de strălucire. Complexul® Irisome din compoziția sa protejează părul împotriva oxidării, iar amestecul de glucoză, proteine și lipide regenerează părul uscat din interior spre exterior. Polimerii de condiționare îmbunătățesc nutriția în zonele fragile ale părului, iar agenții lipidici măresc performanța nutritivă și uniformizează structura părului, conferindu-i un plus de strălucire.
 6. Șampon pentru reconstrucție capilară - Reconstructing Shampoo EL 1-2 - Force Architecte de la Kerastase este un produs ce întărește și consolidează fibra capilară, având un efect de durată, amplificând vitalitatea părului de la rădăcină și până la vârfuri.
 7. Șampon hidratant Moisture Recovery Shampoo de la Joico este un produs destinat părului uscat și degradat, ce curăță, hidratează, hrănește și consolidează firul de păr de la rădăcină și până la vârfuri. Acesta restabilește nivelul de hidratare, fixează culoarea și ajută la o mai bună manevrabilitate a părului.
 8. Șampon pentru părul degradat de la Keune Vital Nutrition Shampoo este un produs nutritiv și blând, destinat pentru curățarea părului poros, degradat și deshidratat, ce conține o concentrație înaltă de substanțe hrănitoare și de protecție. De asemenea, acesta conține minerale esențiale, proteine și provitamina B5, iar combinația revoluționară de polimeri cationici garantează un păr mult mai ușor de coafat. Rezultatul este un păr mai flexibil și mai strălucitor.
 9. Șampon protector Pro Keratin Refill Serie Expert de la Loreal Professionnel este un produs corector pentru părul deteriorat sau slăbit, îmbogățit cu pro-keratină care compensează pierderea de substanțe esențiale ale părului și corectează aspectul slăbit sau deteriorat al fibrei capilare, părul fiind protejat de agresiunea factorilor externi zi după zi.
 10. Tratament Perfector - Hair Perfector No.3 – Olaplex – De ce Olaplex? Pentru că acesta trebuie să fie un tratament de nelipsit în ceea ce privește îngrijirea părului și mai ales, a părului vopsit. Pe lângă șampon, balsam, mască de păr, vopsea profesională sau oxidant, părul are nevoie și de o îngrijire suplimentară înainte de procesul de colorare sau după procesul colorării. Acest produs poate fi folosit o data pe săptămână, între procesele de colorare pentru a întări firul de păr. Se aplică o cantitate generoasă de produs de la rădăcini către vârfuri pe părul uscat. Acesta se distribuie cu ajutorul unui pieptăn, se lasă să acționeze 10 minute, iar pentru părul deteriorat se repetă aplicarea fără a clăti părul. În urma procesului, părul se clătește, se șamponează și se folosește balsamul. Produsele de la Olaplex se găsesc pe Glemis.ro și tot acolo se găsesc și produsele menționate mai sus.

De ce să folosim produse profesionale pentru păr?

Produsele profesionale previn și tratează problemele părului sau ale scalpului, fiind destinate fiecărei nevoi. Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi produse profesionale:

 • Au o gamă mult mai largă de produse decât cele din comerț;
 • Sunt concepute pentru fiecare problemă a scalpului;
 • Sunt destinate pentru fiecare tip de păr;
 • Conțin o cantitate mult mai mare de substanțe active decât cele din comerț, ceea ce le face mult mai eficiente;
 • Sunt mult mai calitative pentru că acționează în profunzime în structura firului de păr;
 • Nu conțin atât de multe substanțe dăunătoare precum cele din comerț, astfel încât tot mai multe brand-uri profesionale au renunțat la sulfați, fosfați și parabeni.

  
brain satin nutritiveDe ce să-ți faci cumpărăturile online?

Comerțul online a crescut de la an la an tot mai mult, fiind mult mai ușor și mai simplu și fiind preferat de către majoritatea oamenilor. Mai jos aveți câteva avantaje și dezavantaje ale cumpărăturilor online.

Avantaje:

 • Produsele pot fi comandate acasă chiar dacă magazinul se află la celălalt capăt al țării, astfel încât acestea ajung foarte repede, în 24 de ore, maximum 48 de ore prin curier rapid.
 • Online-ul îți oferă posibilitatea să afli mult mai multe informații despre produsele pe care vrei să ți le achiziționezi, astfel că ai posibilitatea să citești diferite review-uri, ai diferite informații și specificații pe site-ul de pe care vrei să comanzi sau te poți consulta chiar și cu prietenii atunci când vrei să-ți achiziționezi ceva.
 • Coletul îl poți plăti la livrare, astfel că nu există posibilitatea de a-ți pierde banii.
 • În cazul în care produsele nu sunt cele pe care tu le voiai, atunci ai posibilitatea să le returnezi.
 • Online nu vei fi constrâns de programul magazinului pentru că vei putea face cumpărături la orice oră și în orice zi.
 • Poți face cumpărături de oriunde pentru că majoritatea site-urilor sunt optimizate inclusiv pentru telefoanele mobile.

Dezavantaje:

 • Nu toată lumea are acces la internet;
 • Dacă produsele nu ajung la așteptările dumneavoastră va trebui să așteptați câteva zile până când acestea vor fi returnate.
 • Nu veți putea testa produsele pentru că le veți vedea din fotografii.

În ceea ce privește cumpărăturile online există atât avantaje, cât și dezavantaje, însă în cazul în care vreți să achiziționați produse profesionale pentru îngrijirea părului, a tenului, a pielii sau a unghiilor, Glemis.ro este un magazin de unde vă puteți face cumpărăturile rapid și sigur.

Așadar, nu uita să ai grijă de părul tău și să-ți comanzi produsele care te caracterizează. Șamponul care i se potrivește prietenei tale nu ți se va potrivi și ție neapărat, așa că produsele profesionale îți oferă posibilitatea să-ți alegi produsul care te caracterizează, în funcție de nevoile tale.

Opinii (1)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha