Cele mai bune tratamente pentru acnee

Cele mai bune tratamente pentru acnee


• Ce este de fapt acneea?
 Tipuri de acnee:
• Acneea juvenilă
• Acneea rozacee
• Acneea vulgară
• Acneea chistică
• De ce apare acneea?
• Cum prevenim apariția acneei?
• Tratamente anti-acneice
• Tratamente anti-acneice cu produse cosmetice

Tipuri de acnee:

Acneea juvenilă

După cum îi spune și numele, acneea juvenilă apare în mod special în rândul tinerilor. Conform unui studiu, aproximativ 80% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani se confruntă cu această afecțiune din cauza secreției mari de hormoni de către organism, iar în acest timp, pielea își schimbă aspectul. Alte cauze care duc la acest tip de acnee este secreția de sebum, hipersecreția de keratină sau bacteriile, toate acestea duc la inflamarea foliculilor de la nivelul pielii, iar coșurile apar în zonele în care secreția de sebum este mai mare: pe față, pe gât, pe spate sau pe piept.Acneea juvenilă este trecătoare, însă poate fi nocivă din punct de vedere emoțional pentru anumite persoane. 

Cele mai cunoscute forme ale acneei juvenile sunt: punctele albe, punctele negre sau chisturile. Cele din urmă sunt cele mai periculoase pentru că pot lăsa urme în momentul în care sunt stoarse. Această formă de acnee nu apare din cauza igienei precare, ci din cauza schimbărilor hormonale sau a stilului de viață.

În cazul fetelor care se confruntă cu acneea juvenilă, acestea nu trebuie să folosească decât produse de make-up dedicate tipului lor de ten, fără să-și împrumute una alteia produsele și de asemenea, este indicat să folosească prosoape curate ori de câte ori se spală pe față.

 Acneea rozacee 

 Este o altă afecțiune a pielii care apare sub formă de roșeață, coșuri sau prin prezența unor linii roșii. Acest tip de acnee este cunoscut și ca fiind „acneea adultului” pentru că se manifestă în mod special la persoanele care au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. Acneea rozacee apare de cele mai multe ori din cauza reactivității crescute a vaselor de sânge sau a inflamației. Aceasta determină căldură, iar acest lucru este un mediu propice pentru bacterii pentru a se dezvolta. Factorii declanșatori ai acneei rozacee ce dilată vasele sanguine de la nivelul feței și duc la apariția petelor roșii sunt: soarele, stresul, efortul fizic, căldura excesivă, alcoolul sau mâncărurile prea condimentate. 

 Persoanelor care se confruntă cu acneea rozacee le este recomandat să folosească o cremă cu protecție solară și să nu împrumute fardurile altor persoane.

 Acneea vulgară 

Este o afecțiune destul de comună a pielii care apare din cauza excesului de sebum și a celulelor moarte ale pielii care astupă porii. Forma ușoară a acestui tip de acnee este caracterizată prin apariția câtorva coșuri sau a unor pete roșii, iar forma mai severă este caracterizată prin apariția a foarte multe coșuri, precum și a unor leziuni care pot afecta fața, gâtul, spatele sau pieptul. 

Tratamentul este unul destul de îndelungat și constă în consultarea unui medic dermatolog, tratament medicamentos sau produse cosmetice care pot fi folosite atât acasă, cât și la salon. 

 Acneea chistică 

 Este o formă mai gravă a acneei vulgare și este mai dificil de tratat pentru că afectează țesutul cutanat. Această formă de acnee apare sub forma unor chisturi dureroase și moi, pline cu lichid. De asemenea, pot apărea și noduli tari și dureroși care se dezvoltă destul de adânc sub piele și necesită tratament îndelungat. Această afecțiune apare în mod special la persoanele cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani și este cea mai dureroasă . Apariția sa constă în blocarea sebumului excesiv cu porii cutanați care se inflamează și într-un final duc la apariția nodulilor, chisturilor sau pustulelor.

 În acest caz, se recomandă consultarea unui medic specialist și urmarea unui tratament îndelungat pentru a se trata această formă de acnee. Cele mai predispuse persoane sunt cele cu un ten acneic, din cauza excesului de sebum. Se recomandă de asemenea folosirea unor fiole cu acid salicilic care îndepărtează celulele moarte și tratează tenul gras.

acneea-chistica

Despre Acneea chistica

despre-acneea-rozacee

Despre acneea rozacee

despre-acneea-vulgara

Despre acneea vulgara

Acnee


De ce apare acneea?

Acneea se comportă diferit de la persoană la persoană, însă de cele mai multe ori, acesta apare ca urmare a excesului de grăsime și pielea moartă care blochează porii. 

Aceste două situații apar din cauza:

- hormonilor activi, mai ales în perioada adolescenței;

- a porilor astupați;

- a bacteriilor care pot infecta glandele și porii.


Cum prevenim apariția acneei?

Există câteva reguli pe care trebuie să le respectăm în cazul în care vrem ca acneea să ne evite:

Curățarea regulată a feței – acest pas este destul de important atunci când vine vorba de igienă pentru că spălatul pe față deblochează porii și are rolul de a stimula circulația sanguină de la nivelul tenului.

Exfolierea tenului – după anotimpul călduros și expunerea repetată la soare, tenul capătă un aspect tern și de aceea este bine să folosim produse pe bază de acid glicolic pentru a avea un peeling potrivit, indiferent că este vorba despre leacuri băbești sau cosmetice profesionale.

Folosirea cremelor cu protecție solară - protejează tenul de radiații și de factorii nocivi din exterior.

Dietă corespunzătoare pentru a evita apariția coșurilor, indicat ar fi să evităm și zahărul pentru că este destul de dăunător în alimentație și este indicat de asemenea, să se consume cât mai multă apă. 

Așternuturile trebuie schimbate frecvent – pe pernă se depun foarte multe bacterii, sebum și praf și de aceea, așternuturile trebuie schimbate în mod repetat.

Reducere nivelului de stres – prin practicarea diferitelor sporturi sau activități.



Tratamente anti-acneice

Mai întâi de toate este necesar să știi cu care tip de acnee te confrunți, iar apoi să consulți medicul sau să urmezi anumite tratamente. De asemenea, este bine să știi care este tipul de acnee cu care te confrunți pentru a alege tratamentul potrivit. Încă de la început este bine să stabilești cu medicul dermatolog medicamentația pe care trebuie să o folosești, însă există câteva remedii care s-ar putea să ți se potrivească:

Produse pe bază de benzoil peroxid. Această substanță este la fel de cunoscută precum acidul salicilic și extrem de frecventă în tratamentul anti-acnee. Această substanță este un agent bacterian care distruge bacteriile ce duc la apariția coșurilor. Loțiunile sau gelurile de curățare care conțin această substanță sunt cele mai indicate.

Acidul salicilic, așa cum era specificat și mai sus tratează coșurile dureroase și are proprietăți antiinflamatorii. Această substanță curăță tenul de microbi și este ideală pentru persoanele cu o piele uscată sau sensibilă.

Cremele care conțin retinoizi sunt benefice atât în prevenirea ridurilor, cât și a coșurilor. Cele pe bază de vitamina A sau retinol reduc excesul de sebum, iar în acest fel, bacteriile nu se mai pot dezvolta în jurul foliculilor pentru a duce la apariția acneei. Aceste ingrediente ajută și la regenerarea pielii.

Uleiul de arbore de ceai conține substanțe anti-bacteriene care ajută la prevenirea apariției coșurilor. Atunci când se folosește acest ulei, indicat ar fi să fie diluat cu apă pentru a evita iritațiile sau înroșirea pielii.

Tratamente anti-acneice cu produse cosmetice

Pentru a evita apariția acneei este necesar să urmezi ritualul zilnic de îngrijire: curățare, tonifiere și hidratare și să alegi produse specifice tipului tău de piele

Produsele profesionale de la JULIETTE ARMAND tratează eficient coșurile. Batonul corector cu acid salicilic pentru acnee CLARIFYING STICK are o concentrație mare de substanțe active, precum: acid salicilic, acid azelaic, normaseb și Canadian Willowherb și se aplică în zonele cu probleme ale tenului. 

Pentru un ritual complet de îngrijire, se recomandă și crema tratament anti-acnee de la JULIETTE ARMAND, care reduce și reglează secrețiile de sebum, fără a deshidrata tenul. Loțiunea de curățare anti-acnee de la JULIETTE ARMAND, Clarifyng Foamying wash este un produs sub formă de spumă care acționează împotriva bacteriei PROPIONIBACTERIUM ACNES. Acesta este anti-bacteriană și îndepărtează stratul lipic, fiind potrivită tenurilor cu acnee, lipice și mixte.

Crema pentru ten acneic sau gras de la Maria Galland este extrem de benefică în tratarea coșurilor pentru că are o textură ușoară, purifiantă, iar ingredientele active antioxidante reduc simptomele pielii acneice. Aceasta are rolul de a elibera pielea de pete, miro-particule și depuneri. Extractul din frunze de pătlagină Ribwort, extractul de rădăcină de Mahonia și acidul salicilic reduc în mod eficient apariția comedoanelor, datorită proprietăților lor comedolitice și keratolitice și previn formarea de noi pete. Acidul salicilic dizolvă rugozitățile de pe suprafața pielii, eliberează porii înfundați și rafinează aspectul pielii.

Produsele Bruno Vassari luptă eficient împotriva acneei. Astfel că tratamentul cremă anti-acneic Acnee Corrective Cream reglează aspectul pielii cu exces de sebum și are acțiuni anti-bacteriene asupra micoorganismelor care provoacă acneea și iritațiile faciale. Loțiunea tonică Bruno Vassari adresată tenului acneic ajută la prevenirea punctelor negre și a petelor. Aceasta, îndepărtează uleiul și reduce luciul, lăsând pielea proaspătă și curată. Loțiunea este un compus cu extract de hamamelis, regulator de sebum, și acid salicilic care închid porii.

Serurile Ecovital controlează excesul de sebum conțin extracte de plante decongestionate, dezinfiltrante și purificante care reduc porii, reglează secreția de sebum, cicatrizarea și repararea semnelor acneei prin stimularea energetică. 

Persoanele care se confruntă cu acneea trebuie să fie conștiente că această afecțiune poate apărea pe fondul unei predispoziții genetice sau hormonale, fără a avea vreo legătură cu igiena deficitară.

Apelarea din timp la medicul dermatolog, alimentația corespunzătoare, reducerea stresului și un ritual de îngrijire potrivit ocolesc apariția coșurilor cu succes.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha