5 trucuri ca să scapi rapid de punctele negre


✔ Ce sunt punctele negre?
✔ Cum poți evita apariția punctelor negre?
✔ Cum scapi de punctele negre?
✔ Cum te machiezi dacă te confrunți cu punctele negre?
✔ Recomandări pentru a scăpa de punctele negre
✔ Tratamente profesionale care combat punctele negre

Foarte multe femei tânjesc după un ten luminos, proaspăt și fără imperfecțiuni, însă de cele mai multe ori ne este destul de greu să obținem un ten perfect. Acneea, punctele negre sau petele sunt doar câteva dintre problemele care le dau bătăi de cap oamenilor. Chiar și acele puncte micuțe negre de care scăpăm cel mai greu ne creează inevitabil neplăceri.


Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt denumite comedoane deschise în termeni medicali și sunt foliculii care au o deschidere mai mare decât în mod normal, cu alte cuvinte, aceștia sunt porii deschiși. Acești pori sunt formați din sebum și celule moarte, care blochează acea substanță ce determină culoarea pielii, adică melanina și într-un final devin negre. Aceste puncte negre apar de obicei în zona T, adică pe frunte, pe nas și pe bărbie, iar cauza este destul de clară: acumularea de bacterii, celule moarte, impurităţi, precum și stagnarea sebumului la nivelul pielii.

De ce este mai predispusă zona T la apariția punctelor negre?puncte-negre-in-zona-t

De obicei, în zona T, adică pe frunte, pe nas și pe bărbie secreția de sebum este mult mai mare, fiind o zonă mai grasă. Această secreție naturală a glandelor sebacee protejează pielea, fiind compusă din substanțe proteice și acizi grași, sebumul având în acest caz un rol bactericid.

Care este diferența dintre punctele negre și cele albe?

Punctele negre apar în urma acumulării sebumului, a celulelor moarte, dar și a particulelor de praf sau de machiaj în exces, iar sebumul se oxidează, ceea ce dă culoarea închisă acestor puncte.

Punctele albe în schimb apar atunci când un por este acoperit de piele, nu are contact cu aerul și se înfundă, căpătând într-un final o nuanță albicioasă.

Cum poți evita apariția punctelor negre?

  1. Demachiază-te corect

Un ten perfect sănătos și frumos are nevoie de o demachiere corespunzătoare, care să îndepărteze toate impuritățile acumulate la suprafața pielii, indiferent că este vorba despre machiaj, praf sau celule moarte. De preferat în acest caz este să foloseşti o apă micelară care nu este foarte agresivă cu tenul și care îndepărtează eficient murdăria, însă înainte de asta este necesar să folosești apă și o soluție pentru curățarea tenului.

  1. Exfoliază pielea

Având în vedere că punctele negre apar din cauza sebumului, a porilor blocați și a celulelor moarte, ideal ar fi ca tenul să fie exfoliat o dată sau de două ori pe săptămână cu un scrub natural și cu o perie delicată, specială pentru acest lucru. Persoanele cu un ten uscat ar trebui să fie mult mai atente pentru că se pot aduna celulele moarte mult mai ușor.

  1. Evită produsele cosmetice foarte grase

Cremele care pot bloca porii ar trebui evitate, mai exact, cele grase sau cele pe bază de silicon și ceară pentru că rețin sebumul, iar în felul acesta ajung să se formeze punctele negre. Așadar, atunci când îți alegi produse cosmetice, citește cu atenție lista cu ingrediente.

  1. Combate tenul gras

În momentul în care pielea este prea grasă, atunci porii eliberează o cantitate mult prea mare de sebum care blochează porii și automat apar și punctele negre. În acest caz, se recomandă aplicarea unei măști o dată pe săptămână, formată din argilă pentru că aceasta eliberează porii și absoarbe substanțele grase din piele.

  1. Elimină punctele negre

Lămâia este foarte benefică în eliminarea punctelor negre pentru că aceasta conține acid citric, care împiedică oxidarea sebumului aflat la suprafața porilor la contactul cu aerul. Astfel, cu ajutorul sucului de lămâie, se pot tampona zonele afectate, se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, iar apoi se clătește.

Pe lângă aceste reguli pe care trebuie să le respecți este necesar să ții cont de câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de punctele negre.


Cum scapi de punctele negre? cum-sa-scapi-de-punctele-negre

  1. Baia de aburi

O dată pe săptămână sunt recomandate băile de aburi pentru ten pentru că au rolul de a deschide porii și de a curăța impuritățile, sebumul sau celulele moarte. Astfel, după ce vei pune în aplicare baia cu aburi, punctele negre vor fi mult mai ușor de eliminat, porii se vor închide, iar pielea va rămâne luminoasă și catifelată.

  1. Mască cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o soluție foarte eficientă atât în tratarea acneei, cât și în tratarea punctelor negre, astfel încât aceasta este o soluție la îndemâna oricui, accesibilă și foarte ieftină, iar o lingură de bicarbonat cu puțină apă se aplică pe zonele în care sunt punctele negre, se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, iar apoi se clătește.

  1. Tratament cu albuș de ou

Acest tratament reprezintă o soluție extrem de simplă pe care o puteți pune în aplicare în cel mai ușor mod, astfel că albușul de ou se bate bine, iar apoi cu ajutorul unei pensule se aplică pe față. Zonele afectate vor fi acoperite cu un șervețel, iar apoi se aplică din nou albușul de ou peste șervețel. Se lasă să acționeze aproximativ 15-20 de minute și este foarte eficient în tratarea punctelor negre, combate acneea, dar și rozaceea.

  1. Mască de față cu miere și făină

Cu ajutorul unei jumătăţi de linguriță de miere, o lingură de făină și o linguriță de apă călduță se poate prepara un amestec lipicios care poate fi pus pe niște fâşii și lipite pe față. După circa 10 minute se îndepărtează, iar punctele negre dispar și ele foarte ușor.

  1. Mască de față cu scorțișoară și miere

Masca exfoliază eficient pielea și ajută la regenerarea celulară. Cu ajutorul a două lingurițe de miere și a unei jumătăți de linguriță de scorțișoară, se amestecă bine și se aplică pe față, se ține 10 minute, iar apoi se îndepărtează și se clătește.

Cum te machiezi dacă te confrunți cu punctele negre?

Pentru ca porii deschiși să nu mai fie atât de vizibili este recomandată exfolierea, însă aceștia pot fi și mascați cu ajutorul unor trucuri de machiaj. În cazul în care porii sunt dilatați se recomandă folosirea unor creme destinate tenului gras, care matifiază și care nu conțin uleiuri, fiind formule non-comedogene, astfel încât crema de față trebuie să aibă o textură lejeră, capabilă să regleze secreția de sebum și să îi dea tenului un aspect sănătos.

De asemenea, pentru a ascunde porii dilatați, primerul este un produs cosmetic ce hidratează tenul și îl netezește, reușind să facă porii dilatați mai puțin vizibili. Se aplică o cantitate mică de primer pentru a nu încărca tenul și se poate folosi și un corector care ascunde imperfecțiunile, iar pentru a avea un aspect cât mai natural, indicat ar fi ca acesta să se aplice cu ajutorul unei pensule, doar în zonele care necesită acoperire. Pentru a nu încărca tenul, folosește un fond de ten cu o textură lejeră pentru că produsele de camuflare folosite într-un mod excesiv pot încărca tenul foarte tare.

Recomandări pentru a scăpa de punctele negre

  • Curăță zilnic pielea

Folosește săpunuri blânde pentru față, cu Ph neutru, care nu agresează atât de tare tenul, iar de evitat sunt produsele care conțin sulfat lauril de sodiu pentru că acestea intensifică producția de ulei și pot agrava problema.

  • Exfoliază delicat tenul

Având în vedere că exfolierea este destul de importantă atunci când vine vorba despre punctele negre, se recomandă folosirea unui scrub mai delicat decât cel care este utilizat pe corp, de aproximativ 2-3 ori pe săptămână. Exfolierea va face mai eficientă crema hidratantă, care va intra mult mai bine în piele.

  • Folosiți produse care hidratează pielea

Recomandate în acest caz sunt cremele destinate tenului gras pentru că matifiază tenul, iar de evitat sunt cele care conțin silicon, ceară sau uleiuri pentru că pot agrava problema apariției punctelor negre.

  • Apelați la enzime din fructe

Enzimele din ananas, papaya sau dovleac pot ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și grăbesc procesul de regenerare celulară.

  • Machiajul mineral

Aceste produse sunt mult mai delicate și nu agravează apariția punctelor negre, astfel încât sunt destinate pentru toate persoanele care au probleme cu tenul.

  • Alimentația sănătoasă

Se recomandă consumul de lichide, dar și o alimentație bogată în fructe, legume, semințe, nuci, care conțin vitamine, antioxidanți, dar și minerale care ajută pielea să devină mult mai sănătoasă.

  • Nu stoarceți punctele negre

În cazul în care obişnuiaţi să practicați acest obicei, ar fi bine să renunțați la el pentru că pielea se va irita și mai tare și pot apărea cicatricile la nivelul feței.

Pe lângă toate aceste remedii, există și tratamente profesionale care combat eficient punctele negre. Acestea pot fi achiziționate de pe Glemis.ro la cele mai bune prețuri.


tratament-puncte-netre
cum-scap-de-punctele-negre

Tratamente profesionale care combat punctele negre

  • Crema care îndepărtează celulele moarte Juliette Armand 6% AHA fluid este un produs modern, cu acțiune multiplă care îndepărtează celulele moarte. Aceasta îi conferă pielii un aspect mat, hidratează, o lasă netedă și strălucitoare. Tot de la Juliette Armand este și gelul exfoliant care îndepărtează celulele moarte Dermabrasion Gel, care este conceput cu microcristale de siliciu, acid lactic, dar și acid glicolic ce îndepărtează celulele moarte și stimulează regenerarea celulară, dându-i tenului mai multă luminozitate.
  • Oily Skin Control Cream - D-710 - Soin Deramatologique de la Maria Galland este o cremă destinată tenului gras sau acneic. Aceasta are o textură ușoară, purifiantă, iar ingredientele sale active reduc simptomele pielii acneice. De asemenea, are rolul de a îndepărta excesul de sebum, dizolvă rugozitățile de la suprafața pielii, eliberează porii înfundați și reduce în mod eficient apariția comedoanelor sau a punctelor negre.
  • Crema purifiantă camuflantă Stop Imperfections Mary Cohr îi conferă tenului o îngrijire intensivă, purifică și usucă imperfecțiunile, calmând excesul de sensibilitate datorită texturii sale fără ulei. Aceasta reglează excesul de sebum, luptă împotriva apariției comedoanelor, purificând și calmând pielea.
  • Crema Tratament Anti Acnee Corrective Cream de la Bruno Vassari reduce eficient imperfecțiunile locale, reglează aspectul pielii cu exces de sebum, care este principalul vinovat pentru apariția punctelor negre.
  • Crema Exfolianta Academie are un conținut esențial de cimbru, pudră de migdale și uleiuri esențiale, care exfoliază celulele moarte, curăță impuritățile și luminează eficient tenul. Tot din această gamă face parte și peeling-ul delicat pentru toate tipurile de ten Phyto-Peeling With Seaweed de la Academie este un gomaj pe bază de alge marine și microgranule, care elimină delicat celulele moarte și impuritățile, lăsând tenul neted, curat și luminos.

Așadar, pentru a putea preveni și pentru a putea trata punctele negre este bine să țineți cont de cele câteva reguli de înfrumusețare care vor îndepărta eficient excesul de sebum, celulele moarte și vor duce la regenerarea celulară.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha